A fogyasztásom kicsit több + 2-3 deci de lehet jobban is csavargatom hogy most már megy :-) 100 as tempónál 3,6-3,7 evett most 4 liter de csak 200 km mentem.
Viszont, ha már belekeztem, ma raktam rá 15 ös fogaskereket előre és nagyon bejön a 100-120 as tempónál így. Ez biztos dob még rajta majd még egy kicsit.
Én sem gerjeszteni kívántam a parazsat. Azonban még él az emlék, amikor 30-35 fokos kánikulában rendszeresen "elmelegítettem" a 10W-40-es olajam. Meg is bírt csippenteni belőle a GS a periódus végén 2-3 decit.
Ne felejtsük el, hogy majdnem minden írás, okosság a témában folyadékhűtéses motorok kenéséről szól, azt veszi alapul. A léghűtéses blokkok köszönő viszonyban sincsenek "hőmérséklet állandóságban" a folyadékhűtésesekkel szemben. Ezért nagyobb tűréssel is méretezik őket.
Minden eddig leírt vélt vagy valós tapasztalat helytálló. Elmélyülni jobban nem is kell a témában. Olaj mindig legyen a gépben, legyen cserélve rendszeresen, ne havonta legyen csak elindítva, és ne legyen gyilkolva. Ha ezeket a gazda betartja, akkor "szvsz" a tudományosság máris csak 23. a sorban.
(A GS-em patika volt 21.000 km után... a DL-em sem külömb 53.000 után... ahogy azok az autók sem, amiket 300.000 km után adtam ki a kezeim közül. Így azt hiszem a nagy olajválaszték miatt téma csak a téma. )
Cutter! Fogyasztásod hogyan alakult? Nálunk nem volt a múlt héten csak 120-as, utána meg csak 135-ös. De a 120-asal is már érezni változást, viszont a fogyasztásom maradt.
Jaa.nem is írtam hogy tegnap betettük a blokkot,elektromosan bekötöttem,nem füstöl semmi A karbisor még nincs fent,az majd a jövő héten.Ma itthon pihentetem a pitsámat,de a kawát raktam össze.
ÉN ETZ 125 -ös fúvókát javaslom. Azzal már elvileg 50 paci körül van. Ennél nagyobb hoz sport légszűrő kell. Nemrég csináltam meg az enyémet jó lett nagyon.
Ez csak azokat érinti, akik már találkoztak ataa-val, rossz az aurája a faszinak, elszívja a szerencsét!
Szvsz. megéri a hátproti, kivéve, ha soha nem esel
Viszont, ha már belekeztem, ma raktam rá 15 ös fogaskereket előre és nagyon bejön a 100-120 as tempónál így. Ez biztos dob még rajta majd még egy kicsit.