Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az kicsiiiiiii Az Evasionban 80 lityis,de ha megpúpozom,majdnem 90 belefér.Nyaralásnál nem vigyorgok amikor tankolni kell.De bőven 1000km felett van a hatótáv:)))))
Hát én szinte mindig fullra tankolom. 50es a tartály 45-48 között nyomok bele. És ha vidékre kell menni, akkor kell utána tankolni rendesen. Tegnap Bp-Nyíradony-BP 530km
Üdvözöllek téged is "közeli Szomszéd"
akkor van szopacs, ha a szerelő felcseréli a két benzincsövet.
a második alkalommal mikor álltam az út szélén üres tankkal, kezdertt valami gyanús lenni . ( akkor nem volt vigyorszmájli)
Autóba sokat?Évek óta 4e-ért tankolok Az Xj-be lehet tölteni gazdagon,ha tartalékra kell nyomjam,szó nélkül benyal 8e-ért
Így hamarabb volt surprise. És az volt a legszebb az egészben, hogy elmentem egy kút mellett, de úgy voltam vele, hogy autópálya, nagyon drága, pár kilométer és kút, addig meg taralék. Hát mondanom sem kell, mekkora hülye ötlet volt . Mostantól ha tartalékra kell állítani, és jön velem szembe egy kút, tuti tankolok.
De a kúton is vicces volt, hogy telenyomtam, kutatok a tárcámban, veszem elő a 10est, hogy ennyi tuti kell, ránézek a kijelzőre, 6000.... Olyan jó érzés volt. Autóval mindig olyan sokat kell költeni :/
nincs külön tartalék-tartály. takarékállásban a teljes tankot kiszáríthatod. de legyen akkor kanna nálad, vagy tolás !
Egyébként meg az F-es tudtommal 20 l, bár lehet hogy ennyit nem is lehet beletölteni...
Elvileg ki tudod használni,csak a végére lesz a surprise
Persze hogy mindet.
Be is lehet nézni ilyenkor. Egyik nap virult a fejem, hogy már 380 km-en vagyok és még mindig nem kellett áthajtanom. (volt már ilyen, csak akkor gyökketővel haladtunk) Aztán otthon vettem észre hogy az utolsó tankolásnál nem hajtottam vissza ON-ba.
Mondanom sem kell, az első utam a legközelebbi benzinkúthoz vezetett.
vagy askenázi ...
Hát igen, saját hibáiból tanul az ember :))
Úgyis át kellett esni az első motortoláson....
Amúgy, most lehet h hülyeséget kérdezek. De ha tartalékon van végig, úgy csak a 4litert tudom kihozni belőle, vagy mind a 19et?
Jobb a lámpa majd tolás.
Az a fontos, hogyha érzed hogy elkezd gyengülni, fulladozni, rángatni a motor, akkor menet közben nyúlj le és hajtsd fel tartalékba. Ha normál üzemmódban teljesen kifogyasztod és leáll, akkor nehezen fog újra indulni, mert a karbiból is kifogy ilyenkor a nafta.
Hát akármennyinél... Elfogyott a nafta, nem volt más baj, ugye elkezdtem szépen lassulni, és nem váltottam át menet közben a csapot. Megálltam, beindítottam valahogy, gurultam 100métert(ezt már tartalékra állítva), de onnantól meghalt :D És már nem tudtam beindítani :/ Eltoltam kútig, simán beindult. De nem tartalékról próbáltam indítani, hanem normálról
Lehet sémik voltak, és azt hitték 'Adj gázt!' felvonulás van.
Te se kelsz későn. Be kellett érnem a börtönbe, de elég volt, már nem megyek vissza, geci unalmas!
Voltam a MAMI motoros ballagáson,baxott nagy nyolcast konvojoztunk bp-n,majdnem 70km volt.Utána műhely,átültem a kicsire,irány Vác,alkatrészért.
A konvojban persze volt időm dühöngeni a bunkó,irigy magyarokon.Akármerre mentünk,a turisták integettek,filmeztek.A körúton(Mátyás tér) művelt fickó bekiabálása:-Dögöljetek meg szarháziak...Blaha előtt van valami járdakávézó,ott a paraszt kilógatta a kezét,középső ujj felemelve.........Ha ezek ilyen kurva bátrak,miért nem jönnek az Andretti elé,mondjuk vasárnap este?Ott integessen.
Én csak a környéken keringtem. Volt elég tennivaló itthon a hétvégén, tiszta izomlázam van.
A kör alatt 3 félsávos útlezárás is volt lámpákkal, úgy fest elkezdték az utak felújítását.
"Konyaha a falra" menet volt. 10-17h-ig.
ma sehol senki ámokfutás, nyuggertúra...?
milyen sebességnél (ford.-tartományban) történt a "pillanatnyi gond" ?
mert egyszer-egyszer nálam is előfordult hogy dadogott , amikor tartósan húztam nekijje. (csak tesztelés céljából persze)
Szia Móni a szomszédból
Így sem rossz
Szia neked is