Nem, ezzel nem értek egyet...a kis átlagembernek csak egy nagyon rövid ideig jó a diktatúra......kérdezd meg türkménbasi alattvalóit vagy kadhafiét.....nekik miért nem volt jó a jólét szabadság nélkül?....a kisembernek is egyszercsak lesznek vágyai amiket egy diktatúrában nem élhet ki főleg előrelépés nincs...én megéltem majd 30 éves koromig a szoci puha diktatúrát....persze volt ott is előre lépés....ha benyaltál a pártnak és besúgtál....és a létbiztonság jó dolog, ezt én is visszasírom, de a többit nem és ha mérlegre kell tennem a kettőt akkor bármennyire szopok most éppen akkor is a demokráciát választom ahol valamennyire van választási lehetőségem......aki nem élt ebben az nem tudja mit akar vissza....természetesen voltak sokan akik jól éltek akkor az akkori helyzetben, ezért nem hiszek abban, hogy az akkori rendszerváltók közül bármelyik is nem szolgálta ki a komcsi időket.....nem véletlenül nem nyilvánosak még ma sem az ügynökakták....még a legkisebb szinten sem volt előre lépés az ember életében ha nem hódolt be.....
Szerencsére vannak még ilyen "rezervátumok" a világban, úgyhogy Zoli hajrá, csapot papot itt hagyhatsz, elmehetsz dolgozni egy gyárba valamelyik fényesen csillogó diktatúrába. Észak Korea klímája barátságos, és nagyon szép a táj.. csak ajánlani tudom! De hadd ne akarjon mindenki kis átlagember lenni.
Én (és sokan vannak még így) rohadtul nem szeretnék demokráciától, vagy alkotmányos monarchiától különböző berendezkedésű országban élni.. a kínai szocializmus látszólag nagyon sikeres, de valahogy abból se kérnék.
A kis átlagembernek a legjobb a diktatúra.Ott gyakorlatilag nincs bűnözés,minden stabil és állandó.Nem kell hozzá semmi más csak apolitikusnak lenni.Teszi az ember a dolgát és ha kérdezik minden rendben van.Megvan a munkája,kap fizetést és él.
Igaz ha szól egy vicceset a fővezérre lehet este jön a függönyös verda és nem látja senki de akkoris a tömeg jól él.Még majálisra is mehet.Jegyre osztott sörért meg virsliért.
És ezt a viszonylagos létbiztonságot sírják vissza az idősebbek a mostani káoszos világ helyett.
Az ellenkezőjében viszont ott van az ártatlanul elítélés lehetősége....ahogy azt nem egyszer lehetett is látni a világban......ha a gyilkost nem védi a jog akkor Téged sem fog ha valaki rád fog valamit még ha nem is igaz....ez a demokrácia, a diktatúra meg a jogellenesség ami persze jól néz ki mert elvileg a rend látszatát kelti, de csak kelti...mert ott már csak a nagyúr kegyéből élhetsz nem alanyi jogon...ha egy nagyúrhoz közel állónak nem tetszel akkor pillanatok alatt jó esetben sitten leszel...ha félázsiában élsz akkor a jó eset sem ez...a demokrácia lényege nem a szabadosság amit el akarnak hiteni, hogy ezért rossza hanem az, hogy a jog elvileg egyaránt vonatkozik mindenkire.....lehet élni észak-koreában...ott megmutatják hamar, hogy mennyire jó a rendszer...
Elvileg csak szombaton van lajos, de lehet, hogy karácsony miatt lesz vasárnap is, meg kell nézni és persze, hogy lehet kártyával fizetni, úgy a legjobb mert középárfolyamon váltják a bankok...
Európa az emberi jogokról szól, és ez a jog az elkövetőt éppúgy megilleti mint bárki mást!
Remek példa erre a norvég hivatalos álláspont
"Jens Stoltenberg miniszterelnök a mészárlás* után arról beszélt, nem szabad zsigeri reakciót adni, és meg kell őrizni a nyílt demokrácia értékeit."
* Utoya sziget, Breivik
"„Nekünk Norvégiában alapvető igényünk van arra, hogy emberi körülményeket teremtsünk mindenkinek a jóléti rendszerben, a börtönök pedig ennek részei” – Thomas Ugelvik, a University of Oslo kriminológusa az AP-nek. „Ő is ember. Vannak emberi jogai. Mi pedig emberi börtönt működtetünk” – mondta az Ila szóvivője."
ezek a dolgok nem működnek ilyen könnyen, ez olyan mint amikor én elestem a motorral mert vizes volt az út, kijött a rendőr meg mentő mert utassal voltam és megszédült, de nem lett baja... erre jön a papír két hónapra rá hogy elveszik a jogsim mert nem tartottam be a követési távolságot, mondom mi a geci.... erre kiderült hogy a srác aki előttem ment azt mondta hogy neki mentem, közben meg a motor legalább egy méterre volt a kocsi hátuljától egyikünk sem ivott meg semmi, utólag meg vihettem én a papírokat hogy nem így volt basztak rá, azt mondták hogyha akarok valamit fellebezni 30.000 lesz.... ők kitaláltak valami nekem meg hagytak egy lehetetlen megoldást mert a büntetés is ennyi volt, szal ennyit erről...
Jah, hogy te úgy érted hogy a gázolás után. Na akkor lenne két halottunk, mennyivel jobb lenne. Európa nem erről szól, ha ilyen világot szeretnél valahova közép amerikába kéne költöznöd
Jobb.
Nincs magyarázkodás.Itt most fordítva üljük meg a lovat.
Egy.Nem voltál ott,nem te voltál abban a helyzetben.
Kettő.Egy olyan embernek kezdünk el hinni aki sokadszor áll bíróság előtt,drogozott,ivott és most a bőrét menti.
Három.Majd megoldják az ügyészek minek a szájtépés.
Én most láttam először ezt a felvételt, lehet hogy megköveznek ezért, de sztem ez abszolút intézkedési hiba volt, lehetett volna akár ittas sofőr is ami mint tudjuk nem is egy járkál naponta az utcákon, hogy jön valaki ahoz hogy a kocsi elé álljon, a másik meg hogy látszik hogy nem szándékosan hajt tovább, ez egy kapkodás volt nem is kicsi! Nem vagyok én i senki tudom... de ez csak egy fórum és nekem ez jött le
Mint az üzifalon keresztül is írtam.
Nem tudod az előzményt és csak a nem túl jó felvételen az látszik hogy behajolnak.
A spray csak egy narkós ember védekezése aki nem akarja hogy sokára bevarrják.
Én is kitalálnék még UFO-kat is hogy ne ítéljenek el.
Röviden ennyi az egész...
Adott egy probléma, ez megoldandó feladatot generál. A problémát fel kell ismerni, és körül kell járni. Ezután születhet meg a problémamegoldásra a válaszlépés, amit tett követ. Ezután vagy probléma megoldva, feladat teljesítve; vagy probléma továbbra is fennáll, újabb kört kell futni; vagy a probléma a rossz problémakezelés miatt elhatalmasodik...és ki tudja milyen még súlyosabb problémát szül. Itt ez az utóbbi történt, és ez egyértelműen azt mutatja hogy itt valaki, akinek menedzselni kellett volna az egész problémamegoldást, hibázott.
De az élet összes területén nagyjából ez a séma érvényes
Én (és sokan vannak még így) rohadtul nem szeretnék demokráciától, vagy alkotmányos monarchiától különböző berendezkedésű országban élni.. a kínai szocializmus látszólag nagyon sikeres, de valahogy abból se kérnék.
Igaz ha szól egy vicceset a fővezérre lehet este jön a függönyös verda és nem látja senki de akkoris a tömeg jól él.Még majálisra is mehet.Jegyre osztott sörért meg virsliért.
És ezt a viszonylagos létbiztonságot sírják vissza az idősebbek a mostani káoszos világ helyett.
a jogok tengerében elvész az igazság, hogy ilyen költőien fejezzem ki magam.
Remek példa erre a norvég hivatalos álláspont
"Jens Stoltenberg miniszterelnök a mészárlás* után arról beszélt, nem szabad zsigeri reakciót adni, és meg kell őrizni a nyílt demokrácia értékeit."
* Utoya sziget, Breivik
"„Nekünk Norvégiában alapvető igényünk van arra, hogy emberi körülményeket teremtsünk mindenkinek a jóléti rendszerben, a börtönök pedig ennek részei” – Thomas Ugelvik, a University of Oslo kriminológusa az AP-nek. „Ő is ember. Vannak emberi jogai. Mi pedig emberi börtönt működtetünk” – mondta az Ila szóvivője."
forrás: Megváltozat egy gyilkos egy egész országot? Tanulságos cikk
Nincs magyarázkodás.Itt most fordítva üljük meg a lovat.
Egy.Nem voltál ott,nem te voltál abban a helyzetben.
Kettő.Egy olyan embernek kezdünk el hinni aki sokadszor áll bíróság előtt,drogozott,ivott és most a bőrét menti.
Három.Majd megoldják az ügyészek minek a szájtépés.
Pont ezért hányok az egész okoskodástól.
Ott helyben le kellett volna lőni a parasztot és megspórolhattuk volna az egész ötölés-hatolást.
Az előzmény majdnem mind1.. mert a végkifejletet látjuk. Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy itt bizony hibázott valaki, vagy akár többen is.
Nem tudod az előzményt és csak a nem túl jó felvételen az látszik hogy behajolnak.
A spray csak egy narkós ember védekezése aki nem akarja hogy sokára bevarrják.
Én is kitalálnék még UFO-kat is hogy ne ítéljenek el.
Venni effektíve KP-t banknál hülyeség.
De bankkártyával vásárolni külföldön jobb mint KP-val szarakodni.Vagy legalábbis ugyanúgy jössz ki.
Főleg ha két-3 ország pénzével akarsz feltankolni.
Tehát a mai euro középárfolyam amin számol a kártyás vételnél Budapest Bank 284,82 Ft.
Az MNB mostani euro ára meg 284,13 huf.
Ez KB azt jelenti hogy 285 környékén veszed ma 19.-én mindenhol.
Plusz-minusz talán 1 forint.
Adott egy probléma, ez megoldandó feladatot generál. A problémát fel kell ismerni, és körül kell járni. Ezután születhet meg a problémamegoldásra a válaszlépés, amit tett követ. Ezután vagy probléma megoldva, feladat teljesítve; vagy probléma továbbra is fennáll, újabb kört kell futni; vagy a probléma a rossz problémakezelés miatt elhatalmasodik...és ki tudja milyen még súlyosabb problémát szül. Itt ez az utóbbi történt, és ez egyértelműen azt mutatja hogy itt valaki, akinek menedzselni kellett volna az egész problémamegoldást, hibázott.
De az élet összes területén nagyjából ez a séma érvényes