Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

De, csak nem feltétlen a zember ebben a hibás hanem a rendszer........mivel egy fizetés még a közepes sem elég egy lakás hitel nélküli megvásárlására ezért mivel az albi nem olyan mint nyugaton ezért nem nagyon volt megkerülhető....ha nem örökölsz és lesz családod akkor miképpen akarsz lakni?.....mivel itt az adózás és hasonlók olyanok amilyenek senki nem akar bérházat építeni, de ha építene akkor is a népességnek mikor lesz annyi biztos jövedelme, hogy eltartsa azt aki ebbe beruház?......ki lehet próbálni gyerekekkel az albiból albiba történő vergődést......persze lehet úgy is, hogy nem csinálunk gyereket, de akkor ki fogja fizetni a nyugdíjakat ha eljön az ideje?...ugyanis a fiataloktól ezt elvárják, de akkor mi lesz ha mindenki így fog gondolkodni?....ahogy ez most történik is, kevesen vállalnak gyereket a bizonytalanság miatt......
Értem, tehát senki nem volt hülye, aki elköltötte előre 20 évnyi komplett keresetét.
Csak hogy érezd az arányokat: Magyarország államadóssága az ÉVES összjövedelmének a 77%-a jelenleg és már ez is probléma. Akkor egy embernél a 20 év nem az? Semmivel nem működik másképp a dolog...
Próbálkozhatók a többinél is aki a vezérből él, de ott valahogy nem találom ezeket a híreket...miért?....csak nem elhallgatják?....nézem a hírtv-t is rendszeresen, echo-t miegymás, a fideszes blogokat is szoktam idézni......,de úgy ahogy még 3 éve a maszop médiákban nem lehetett igazat olvasni most a fityisz félében nem lehet.....tehát onnan idézek ahol megírják amit kell.....,de egyébként nem igaz amit írnak?....akkor jöhet a cáfolat.....
A zasszony és a lányok na meg a kollégáik kevesebbet kapnak január óta......persze biztos van olyan munkahely ahol emeltek fizetést....,de az nem az olyanok ahol a kisemberek dolgoznak.....egy vidéki kollégám akibek a családjával is jóban vagyok no Neki a neje egy magyar cégnél dolgozik persze a szokott módon napi bérért(arrafelé nincs más!) és most, hogy végzett a lánya akinek nem sikerült álást találni, tehát most, hogy jusson Neki is valami pénz felválta járnak dolgozni, egyik nap a nej másik nap a lány......mert nincs semmi meló a környéken még 47000-es közmunka sem.....ja, napi 3500 arrafelé a napszám 10 órára.......
Atyám index.

HVG linked nincs?
Látom megvan a téma.
Na ide se írtam még
Ez csak az utóbbi pár nap termése, gondolod, hogy ebből egy vasat sem fogunk mi megfizetni hanem csak a multik?: link
Szerintem pont annyira emelkedett mint ahogy évről évre szokott, viszont a fizetések is emelkedtek az új adórendszer végett, meg ha végleg kivezetik azt a szuperbruttónak nevezett átbaszást.
Szóval ez még szerintem nem ok arra hogy pusztuljon az Orbán, aztán jöjjenek vissza már az "elfajult testvérek" és vágják már át a torkunkat ha már így legyengítettek.
ööö, magasabb %-a volt
A betegségre ott van a biztosítás ami legtöbbször kötelező volt na meg ha az nincs akkor is a betegállomány pénz ami a fizetésének akkor magasabb 5.-a volt mint ma és ha megszűnt a melóhelye akkor hamar lehetett találni akkoriban hasonlót mint most....illetve most csak pár szakmában találni ugyanolyan vagy magasabb bérű munkát mint az előző....mára jellemzően kevesebb bérért tud elhelyezkedni az ember mint az amennyit az előzőn kapott.....
Így van, ma is inkább venne a többség hitelre lakást csak hát már nincs annyi fizetés és a bankok sem nagyon adnak hitelt......ami kissé érthető....mondom ezt úgy, hogy utálom a tolvaj bankokat csak hát az intézkedések még véletlenül sem azokon "segítettek" akinek szüksége volt rá......és ezt is látja mindenki, az is akinek nincs hitele...
A másik meg az hogy a bankok sem igen hiteleznek.
Az behelyezett betéteinkből sokkal jobb kamatozású államkötvényt vesznek, és kész. Ezért is kezdem kiszedegetni a bankbetéteimet és inkább a házba ölöm. Tél végén picsán is rúgom az egyik bankomat, a másikpól meg minden pénzemen államkötvényt veszek.

Én is tudok ám visszaterhelni!
A hitelfelvételeknél nem a válsággal kellett volna számolnia a sok hülyének, azt nyilván nem tudta senki sem. De mi van akkor, ha jön egy betegség? Még ha jó fizetése és bejelentett munkahelye volt, akkor sem tudta volna a táppénzből finanszírozni a dolgokat, noha hitelek nélkül azért simán elvegetált volna belőle, míg fel nem gyógyul.
Sanyi, megértem, hogy miért véded annyira a hiteleseket, elvégre egy cipőben jársz velük. De azért szerintem te is tudod, hogy 1-2 ilyen lépésed minimum vitatható volt még az akkori gazdasági környezetben is...
"Egyébként a helyzethez mérten kész csoda hogy a kormány képes volt visszafordítani a folyamatokat, leszorította az államháztartási hiányt 3% alá, ezzel stabilizálta a költségvetést és folyamatosan csökken most az államadósság is.
Igaz elég "határozott" módszerekkel, de ezegyszer nem úgy mint eddig, hogy fizessenek a parasztok. "

...mi van?....ezt Te sem gondolod komolyan, ezeket az MNO-n lehet olvasni máshol nem nagyon....Neked nem emelkedtek a költségeid?....semmilyen?....mert a teló, bank, árucikkek a multikban amik magukkal húzták a többit is, a cba-t is......tehát minden drágább lett a tavalyihoz, de a 2010-hez képest már 30-50 %-al......nézz meg egy hirdetési újságot 2010-ből és ugyanonnan most....annyi a különbség.......ezt ma már nem nagyon harapják még az egyszerűbb emberek sem.....elég csak a tárcájukba nézni......
Irtó sok az üres lakás.
És az eladás háttttt.............sosem pillanatok alatt megy.
Pláne a lakott bérlős ingatlan.
Nem, évente pont úgy mint a hitel....tényleg azt mondod, hogy egy albiban biztonságosabb élni?......ahonnan bármikor kirakhatnak?....eladja a tulaj meg ilyenek......én éltem pár albiban, nem sok bizonytalanabb dolog van...
De legalább te nem ekézté mert akkor zen volt az elmút nyóc év.
komolyan azt kezdem érezni hogy öcsi András haverjával vagytok lelki társak.

Neki a politika semmi másból nem áll csak a vezér ekézéséből.
És akkor is mikor nem vót hatalmon meg akkoris mikor volt meg akkoris mikor pofáraesett.Nem örült a feriéknek táncolva hanem csak az orbán.
Szerintem meg azért mert az emberek nagy részre 5-10-20-40 évre előre elköltötte a pénzét. Aztán lehet nézni gazdasági mutatókat...
Meg lehet mondani hogy akkor több autópálya épült. Persze hitelre két-háromszoros áron, a kormányzati adósság meg majdnem a duplájára ugrott.
Ráadásul Bajnaiék olyan rövidtávú megállapodás kötöttek (rövid idő alatt) az IMF-el, amit Magyarorszégnak mily meglepő pont 2014 márciusáig kell visszafizetni. Persze az az összeg meg ment a bankok megsegítésére, akik év végén még büszkék is voltak hogy a válság ellenére milyen jól teljesítettek.
Az egész úgy lett eltervezve hogy úgyis bukik a szoci kormány, de olyan helyzetet teremtettek hogy a következő kormány is belebukjon, aztán az Istenadta nép újra visszasírja őket.
HÁT PONT EZT NE!
Egyébként a helyzethez mérten kész csoda hogy a kormány képes volt visszafordítani a folyamatokat, leszorította az államháztartási hiányt 3% alá, ezzel stabilizálta a költségvetést és folyamatosan csökken most az államadósság is.
Igaz elég "határozott" módszerekkel, de ezegyszer nem úgy mint eddig, hogy fizessenek a parasztok.
Ezt akkor a zemútnyócévben kellet volna mondani a vezérnek és csapatának...ugyanis mást nem nagyon csináltak mint állandóan ekéztek, gyűlölködtek(és ezzel nagy kárt okoztak a népnek akiknek elvileg a nevében cselekedtek) és nem vettek részt abban a munkában amiért a fizetésüket kapták inkább kivonulgattak......az ekézést mostanában nem nagyon lehet felróni senkinek mert csak azt csinálja mint a vezér......jó példa ragadós...
Ja és az albi fix nem havonta emelkedik.
Viszont nem lebeg a feje fölött az hogy a 10 évig fizetett lakás hopp elúszik.És még 20 évig nem kell fizetnie a semmiért.
Még egy ehhez, ha el lehet zavarni amikor akarjuk mert a törvényeket nem változtatja kénye-kedve szerint akkor az nem diktatúra........ha bármilyen okból nem lehet akkor az az...
Nemazé mondom de ekézéssel még nem lett jobb senkinek.
Ekézőnek a lelkinyugalmán kívül.
De neki is csak egy pár percig.Utána folyton tovább ekézett.
És a végén csak egy mókuskerékben találta magát.
Inkább térj át a buddhizmusra.
Megnyugodsz és nem kell ekézned állandóan.
Igen, mint írtam mehettek volna az utcára is lakni már 2005-ben......vagy lakhatnának albiban ugyanannyiért mint a törlesztő még ma is.....kérdezz olyat aki végtörlesztett és beköltözött egy albiba?...most jobb?....már semmije sincs legfeljebb egy kevés lé ami megmaradt a lakása árából......van 2 srác aki jár hoizzám és így jártak el....ma már nem beszélnek a sikerről......a lé elfogyott és egy albiban lakik a sajátja helyett a családjával.......
Én még emlékszem a "stipistopi", a "pa-pa-pa-pa" az "emesés" reklámokra, meg ahol Csonka Pici énekelte hogy "egy mennyegző, egy házimozizás" ...