Szia, és köszi
nem tudom akarom-e bolygatni az olaj dolgot.... most nemrég voltam 1000-es szervizen, akkor cserélték, gondolom a gyárilag előírt 10w40-re, bár fingom nincs igazából....de enni azt nem eszi, most 3100 km van benne, de mm-re ugyanannyi olaj van benne, mint mikor kihoztam 1000-es szervizről....
magam meg amugy se akarom az olajat cserélgetni, mert garis a motor, és elvileg nem szabad hozzányulna, bevinni meg nem akarom mert az 20 kemény ropogos......
Nem nem! Ő lesz a betonkeverő gép! Őszinte sajnálatomra én már túl vagyok az ilyen dolgokon, de majd szerzek vmi jó kis lehetőséget!
Koszi az infókat, fónok!
Azon töröm a homlokom, hogy ha már rendelek olajat, egy postaköltséggel talán be kéne szereznem már lánc szettet is. Kb 25-26 lesz benne a BBT után, időszerű lenne tán cserélni hamarosan. A JT lánckerekek egész jó áron vannak, nemkevésbé a láncok is. Az RK-t nézegetem, mert a szakítószilárdsága jobb, mint a DID-nek. Csak az a kurva pénz! Pont nyaralás előtt!
No, már fúr is szét a lelkiismeret. Afffene... ez el lett baltázva vala. Mindenféle vezeklésre hajlandó vagyok két hét múlva... (remélem nem akartok betonozni mostanában... ).
Na, szééép...
A bulin hajnalban azon járt a kis agyam, hogy vajon szegény Teddy tud-e aludni nálunk a madárcsicsergéstől?! (merthogy elég gááááz) Remegve vártam, hogy mikor hallom már azt az ismerős berregést, és látom a két megfáradt motorost megállni a ház előtt... Erre kiderül, hogy a Medve nincs is itt! És én még aggódtam az álmaiért! Naaaa, ilyen sem lesz többet.....
Szóval, igen, lesznek itt kötelezettségek, Drága Teddy!
Fork oil ügy! Azt is le szeretném cserélni, de csak 5-ös és 10-es van most nekik. Én meg legalább 15 v. 20-ast szeretnék, hátha javítana a felütéseken. Tehát a kérdés: milyen a gyári?
Úgy gondolom, meg lettem győzve! Tehát rendelem a 20-50-est. Ebben viszont a Repsol teccik: 1500 Ft/l és ásványi, a Valvo meg félszinti. Természetesen 3 liter, mert a csere szűrővel 2,9 l. Lehet, h 4 kellene?
Nekem is ezt mondták a Full Gas-nál. Novemberben voltam, és megkérdezte a srác, hogy mire használom a motort. Nagyjából júniustól szeptember végéig ajánlott a 20W-50. És abból is a 3 liter... hátha kicsit csippent belőle...
Így nekem az évi két olajcsere (nagyjából ez a kapacitásom) így lesz. Ilyen tájban egy, 20W-50-nel, október környékén a második 10W-40-nel. Ez évi 12000 km-t feltételez. Az idén többre nem fussa időből a medvének...
A Nyuszira vonatkozó részhez kétség nem fér!
A szabi most muszájból lett kirántva, a gyufa pedig végképp nem készakarva! Szóval, így esett a történet... és még vagy két apró részlet van hozzá, amit nem írok most fel a fórumra.
Úgy látom lesznek itt kötelezettségek a legközelebbi találkozáskor, amit helyre kell rakni, hogy gömbölyű legyen minden...
Mondom még egyszer nagyobb volt a péntek esti lendület, mint a kapacitás. Ezért valóban jogosan jár az elégtelen!
Mecccsoda kalamajka.....
A fehérvári Full Gas-nál is kérdezték hogy nyáron mit használok, mert nekik MOST 2007-ben jött az utasítás hogy nyáron már Ők is ezt használják!
Nem kamu.... hiszen a 10w40-es olaj ugye a NORMÁLIS motorosnak való aki 10-25 fok közt motorozik:-) És nem megy el full beöltözve 40 fokban:-)
De amugy a 40-es szám ugye a hőfokot mutatja.....
No ugye 40 fok..... kint van 37 fok.....plusz még gyilkolod is a gépet......fő a dugóban......tehát ha lenne Én még akár 60-as olajat is beletennék....
Jók a képek, fónok, főleg a torony a csigalépcsővel!
Olaj! Nekem is itt van a 10-40-es, a BBT 2 előtt akarom lecserélni. Szted inkább rakjak bele 20-50-est? Mert akkor kell rendelnem. Legfeljebb őszre meg belelöttyintem a 10-40-est.
Ismerős a tapasztalatod:-)
Sőt! Olajfogyasztásod nincs? Mert Én biza tegnap reggel öntöttem a vasba 7dl-ert...... ezért kotyogot nekem tegnap előtt-előtt........
Nyáron - olyen hőfokban a mérvadó!
1., olajszint ellenőrzés
2., 20w50-es olaj!
Én tegnap rendeltem meg a NAGYVASTÓL a 20-as olajat...hétfőre jött a visszaigazolás....1790/L
Valvoline Motorcycle 20w50.....
Szóval ezért.....bár nekem inkább az üressel kell játszani.....
Amugy elmentem HKG-zni:-)
Kemény 20-40km:-)
Soha nem jártam még a környéken, pedig 7 éve lakom Adonyba.....így gondoltam egyet és beugrottam OFF-roadozni:-)
Meg csináltam pár képet Adony city "látványosságairól"
Sziasztok,
lehet (sőt biztos) hogy már volt téma, de: TI NEKTEK IS KURVA SZARUL VESZI AZ 1-EST A MOTOR FELMELEGEDETT ÁLLAPOTBAN ÁLLÓ HELYZETBEN? mert nekem kibaszott szarul, 10-ből 1-szer veszi be azonnal, mindig kicsit toligálnom kell előre-hátra? ((hideg motorral semmi gáz...veszi azonnal)
mi ez?
köszi ha tudtok segíteni....
u.i.: (az első 3000 km-re vett átlagfogyasztásom 4,5, de ebben minden van, autopálya, város, országut, hegyes-lejtős szerpentin, minden......nem rossz)
Kisfiam!
El kell, h szomorítsalak. Ez nagyon gyenge kifogás volt, talán 1/2-ed. Ami tudvalevőleg nem egy egyes meg egy kettes, hanem csak egy fél! Arról nem is beszélve, h Erikék progijába is belerondítottál! Mert ők szívesen lejöttek volna (bár nem tom, nélküled mé nem?)!
Szóval, ha még ott is alhattál volna, + szabin vagy a hét elején?! Végérvényesen nem értelek! Akkor mentél vna haza, amikor akarsz, mert én sem dolgozom egész héten, csak szombaton.
Röviden: most kihúztad a gyufát, fiacskám! Egyetlen dolog szól csak melletted: én nem vok olyan szép, mint nyuszi.(bár ki tudja, ízlések és pofonok )
u.i.:azt már le sem írom, amit még más is mondott! Jobb, ha nem tudod!
Pillanatnyi elmeállapotra tudok csak hivatkozni.
Semmiféle hátsó szándék nem vezérelt, hogy nem fogadtam el a meghívásod. Nagyon jól esett a felajánlás...
Hétfő-keddre szabit vettem ki, mert egy kicsit megteltem a munkával. Úgy éreztem, hogy a saját ágyam kell most. Ma egész nap aludni fogok... és lazulok egy jó könyvvel. Holnaptól újra a régi lesz a medve!
Erik!
Nektek pedig kellemes Balcsizást! Remélem olyan szép időtök lesz, mint tegnap nekünk. Le is égett a fehér bűűűröm!
Hát, ha hazaértél, akkor úgylátom sztorno a holnapi Esso látogatás. Akkor nincs mit tennem, lemegyek a Sárkánnyal a Balcsira és kockásra áztatom a seggem és telezabálom magam sült hallal, mert mocizni egy kicsit ugye muszáj!
Hazaértem a "Nyusziguriból". Össze sem számolom a kilométert, de nagyjából ismét egy fantasztikus némileg több, mint 500 km került az órába. Nyuszival a tihanyi Gödrös strandra tartottunk, és Csopaknál szembesültünk vele, hogy ma van a Harley-találkozó. Gondoltuk, megnézzük a felvonulást... 25 percig csak jöttek a motorok teljes szélességében a 4 sávos útnak. Ekkor mi is becsatlakoztunk, hiszen el akartunk jutni a strandig. Tihanynál ismét megálltunk, és újabb 20-25 percig érkeztek amotorok. Állítólag 10-12 ezer vasparipa volt jelen a felvonuláson...
Szép volt, egyszer látni érdemes volt!
Utána jó kis strandolás kerekedett, egy finom vacsi után hazakísértem Nyuszit és GO Baja...
mindketten épségben hazaértünk!
Sajnos Várpalotánál történt egy motoros baleset... el is terelték a forgalmat. Sajnálatos...
Néhány "ki, ha én nem" autós kivételével zavartalan, kellemes és néha feletébb tempós napon vagyunk túl!
Köszi Nyuszi! Ez megint finom volt, bár a seggem nekem is kockás lett estére!
nem tudom akarom-e bolygatni az olaj dolgot.... most nemrég voltam 1000-es szervizen, akkor cserélték, gondolom a gyárilag előírt 10w40-re, bár fingom nincs igazából....de enni azt nem eszi, most 3100 km van benne, de mm-re ugyanannyi olaj van benne, mint mikor kihoztam 1000-es szervizről....
magam meg amugy se akarom az olajat cserélgetni, mert garis a motor, és elvileg nem szabad hozzányulna, bevinni meg nem akarom mert az 20 kemény ropogos......
de azért köszi......