Nagyon sok szeretettel üdvözöllek újra köreinkben! Remélem üdén, frissen, kipihenten veszel részt a továbbiakban! Csak emlékeztetőül: junius 30-július 1-Bgy Mega Cool Party!
Blue! Most szentségtelenítettem meg a kameratartót, amit a két kezeddel csináltál. Holnapra összeáll a Teddy-féle update... legalábbis remélem! Nem nagyon dolgoztam még fémmel! Kezd rám sötétedni, úgyhogy még egy beállítást kipróbálok és holnapra megálmodom a "rezgéscsillapítás 2."-t.
A hiradóban már 60%-ot mondanak:-(
Azt hiszem ismét jön a cikls hogy mi leszünk baszogatva.......de mivel nekem nem okoz gondot megállni és igazolni magam - így nem foglalkozok vele......
Megjött a lóvé. Jól dolgozott a bank! Az emilt is megkaptam, ám egy kissé sűrűk a napjaim, ezért késlekedtem a válasszal. Kecsegtető a meghívásos ajánlat. Még kitörpölöm, mikor is iszogassak egri borot!
Blue tudod hogy 50 év alatt hány sarkon fordultam már be . .
Körforgalomba hülyeség firtatni a döntögetést, mert kifelé döl az ut és valahonnan mindig hord be valaki valami homokot szemetet.
Blue kérünk egy fotot a rinyacsikodrol az mindent elmond
Mondjuk az enyém olyan széles mint egy chopperesé, pedig tudom hogy a széle is ki van fizetve
Egy-két hete szinte szó szerint ugyanezt írtam le, igaz akkor a "varnyúzás" volt a kiindulás. Nem győzzük magyarázni a környzetünknek, hogy az általánosított kép itt is távol áll a valóságtól.
Más: odaért a mail-em és az utalásom? Jelezz vissza kérlek, mert éjjel nem tudtam aludni miatta!
Mégegyszer köszönöm!
Én is inkább a hagyományos értékrendet képviselem. Bár ez kevésbé nagy sikk mostanság. Azt hiszem, hogy ezeket a dolgokat a "habok" fejében kellene rendezni. Ez elég utópisztikusan hangzik. Ilyenkor talán észbe kapnak a "fittipaldik" egy kis időre... Tanulni kellene belőle a nagyon szabadelvű kollégáknak. Ez azonban jelen állás szerint majdhogynem elképzelhetetlen.
A sajnálatos dolog az, hogy tegnap és ma nem tettem zsebre, amit a kollégáimtól kaptam a fejemre. Csak azért mert látták, hallották a hírt. Jah, és azért, mert éppen egyetlen motoros vagyok a társaságban. Azonnal a balesetet okozóval egy kategóriába vagyok sorolva. És ezek az emberek ismernek jól. Mégis ez volt a reakció. Mit várjunk az idegenektől?!
A lényeg, hogy nem azt mondom: legyünk szentek, de az egészséges zsiványság és a törtető "ki ha én nem" stílus nálam nagyon nem fér össze. Sajnos ez utóbbi alapján vagyunk, leszünk megítélve...
Én már éltem egy agyonszabályozott korban, de a többségnek demokáré kellet! Nos, forráskor először a hab jön fel a felszínre. Hozhatsz akármilyen törvényt, ha a fejekben nincs rend! Ott kell elkezdeni, mivel ott dől el minden! Csak a mai világ nem arra tart. Ez az egész egyre szarabb lesz.
Azért ennyire baleknak nem kéne nézned:-) Kicsit többet mentem kanyarban mint TE:-)
Csak Én ésszel és óvatosan teszem ennyi.....
Nekem a motorozás nem abban merül ki hogy bedöntök minden körforgalomba és megyek 4 kört:-)
De hogy Én is "müszakilag" válaszoljak....
A kanyar előtt fékezzel, utána pedig "kigyorsitasz, hogy a centris erő hason rád......ezért nem dől el a motor.....mert egy "kanyarívet" veszel fel. És ugye közben ellenkormányzol....így sokkal nagyobbat tudsz döneni a gépen.
Ha a kanyarban is fékezzel akkor a motor felegyenesedig - ergo nem tudsz kanyarodni...és szép egyenesen kimész az útról......"lefutsz az ívről"......
Amig nem ismered ki a motor alapjait addig ne má.......
JÓ! A 2 év azért szerintem sok - de ugye itt is sokat számít a menethossz.......hisz valaki 2 év alatt leamortizálja a gépet, valaki meg beletesz 2000-ret.....
Ez hasonlit a 0. körre:-)
Mikor először hallotam hogy tologatni kell a gépet a rutinpályán majd hülyét kaptam:-)
De azt ugye milyen jó dolog az:-)))!
Hisz egy 40kg manus ne szarozon már egy 250kg géppel.....és ugye sajnos ez van............
Blue ezt most elvicceled, de komoly: a kanyar elött fékezzél, de a kanyar közepétől gyorsitani kell! Nehéz megszokni, de ha még ugy is érzed hogy talán besokalsz a gázadás jobban segit mint a fékezés.
Az utast nem vihetsz rész eltörlése nagy hülyeség szerintem is.
ÉN spec még a 250-es robogó megvételekor közöltem a menyasszonyommal, hogy legalább két hónapig ne is gondoljon arra, hogy felül mögém a mocira, mert amíg nem ismerem ki rendesen, addig elég, ha egy életet kockáztetok. A Gs-500-al ugyanez volt a helyzet, annyival súlyosbítva, hogy a feltételekhez felkerült a (teljes) felszerelés is.
Nem megbántási és nem is veszekedési célzattal írtam!
Csupán tudom hogy Te nem vagy sem túramotoros, sem speedes - ezért tudtalak téged felhozni - és mivl ismerjük egymást - igy nem fogunk összeveszni sem.
DE!
Ennek most mi köze van a családhoz?
Arra akartam kilyukadni, hogy a legtöbb nagyvas tulaj - majdnem ugyan ennyit megy......ez pedig ugye ha a szezont nézük kb 6 hónapban akkor az havi 1000km SINCS......
És ugye az esetek nagy részében - NAGYON NAGY részében nem használja ki senki a pacikat.....még Én sem, pedig nekem csak 34 szorolt a seggem alá.
Miért? Mert ugye a GS 7200-nél adja le a 34 Le-t Én meg az esetek 90%-ba 5-6000-res fordulaton járok......
Azért azt nekem senki ne mondja már hogy vagy melózik vagy állandóan a családdal van, hiszen minden embernek SZÜKSÉGE VAN magánéletre.
Valaki elmegy sörözni a haverokkal, valaki plázázni jár, valaki moziba, valaki ül a gép előtt......sorolhatnám......
No Én motorozok.............
Idén amit a családomtól VETTEM EL idő az.............ha jól emlékszem 1 nap volt. A többi napokon nem volt itthon senki, mert apósnál lógtak, anyósnál ebédeltek, elmentek erre-arra......
Számomra pedig itt kezdődik a motor LUXUS CIKKNEK számítása, hiszen vegyünk egy alapesetet....
1., 5000km és ugye ezek mennyit eszenek? 6-7L? szóval a benzin: ~100.000ft
Ez ugye még jó is.....hisz az enyém is megeszi a 4-6L-ert
2., Biztosítás? Az is.....mert a SZAR a biztosító rendszer, mert ugyan annyit fizet egy Hayabusás, mint ÉN....hiszen 350ccm a határ.......
DE....
Teljesítményadó, törlesztőrészlet.......az már egy kicsit több.......
A videó megjegyzéseknél is szerepel ez....
Valaki pályára küldené az ilyen állatokat, de rögtön jön a reagálás hogy nincs rá lé......
No Én itt tudok kiakadni:-) Persze csak poénosan:-)
Sokaknak nincs pénze egy normális ruhára.......nincs pénzük megfelelő védőfelszerelésre......nincs pénzük pályára......nincs pénzük motorozásra........
Akkor mi a fasznak vesznek nagy gépet? Azért mert megy mint az állat? Jól néz ki? Lehet vele vagizni?
Motorozni, játszani, állatkodni, szerpentinezni....stb....lehet egy 600-as géppel is........
És akkor marad pénz másra.
De ugye minden motoros tudja, hogy a motorozás a LEGDRÁGÁBB hobby!
Ergo - akinek más igénye is van, az már oldja meg maga:-) Valamiről le kell mondani.....
Akinek pedig nem? Az ugye kitudná fizetni a pályát is.
A fő lényeg? A rutin hiánya! Hiszen attól nem lesz senki profi hogy évi pár ezrest megy, azt is ilyen helyeken.......
Adott egy 15km-es szerpentines rész......
Oda-vissza járkál 10-20x.....ami ugye sem időben sem távban nem sok (300km.....150km/ó-val = 2 óra)...........és pénzben sem.....
Ezt havi 1-2 alkalommal megjátsza......és már össze is jött az az évi 5-6000km......
Ezért fizetnek ki sokan évi több százezret?
Számomra ez már nevetséges.........
A lényeg az egészben pedig sajnos az amit írtam.......jogsit megszigoritani, motorot leszabályozni és rutinhoz kötni......
Akkor talán kevesebb lenne az hogy felelötlenül okoznak halálos balesetet autósok, motorosok......
PL?
A napokban hallotam hogy állítólag eltörölték már azt is hogy 2 évig nem vihetsz utast........
Ez is kurva jó.....
Általánosítva?
A büdös életben nem ültél motoron.....megcsinálod a jogsit és utána meghalsz a barátnőddel...........mert megakarod mutatni neki, hogy te milyen fasza gyerek vagy
Szoval Blue!
Van aki így csinálja van aki ugy. Megtehettem volna hogy veszek egy középkategoriás kocsit, mondjuk egy Passatot vagy Avensist. E helyett van egy olcsó kocsi, egy nagyteljesitményü mocim, egy robogom- még ott se vagyok árban fenntartási költségben. Mindegyiket arra használom amire a legalkalmasabb még ha munkárol van szó akkor is. Robogót a városba, kocsit ha mindhárman megyünk, hivatalos utra, bevásárolni,balatonra stb. A nagymotort meg kikapcsolódásként, ha haverral , vagy a lányommal gurulunk egyet (Elmegyünk Esztergomba vagy Gárdonyba egy gyrost enni vagy Szentendrére és voltam idén egyszer a Mátrában, 2x a Bakonyban. A Mátrába azért mert partneremet arrafele meglátogattam a Bakonyban meg van egy régi barátom. Tavaly 5 idén 2 e km-t mentem a naggyal a robogóval is vagy 5 e km-t a kocsival meg vagy 22 e km.
Blue megértelek hogy nem mindig a családdal lógsz, nekem meg nincs szivem otthagyni öket hogy egyedül menjek gurulni/turázni és akkor marad az auto.
Nekem rögtön az ugrott be mikor láttam a hiradóban:
"BLUE, miért lassítasz mindig a kanyarban?"
Hát ezért vazze, hogy ha netán feltünik egy fasz, akkor adjak esélyt magamnak a másik hülyeségének a korriálására.......
És biza volt már rá példa..... motoros, autós, busz, kamion......jött velem szemben az ÉN SÁVOMBAN!
5 éve motorozok.....lassan átlépem a 100.000km-ert......
2 balesetem volt......egy autós és egy kutya miatt......
Egyik se azért mert elnéztem egy kanyart, gyorsan mentem, figyelmetlen voltam, májerkedtem......
A gond ott kezdődik, hogy :
1., mi a fasznak 100LE fölötti gép közútra?
Nekem 34Le a GS (fojtott) és totálisan megfelel.....egyenesbe kellene még egy kicsi:-))) De az is csak nyomatékban.....De szerintem MOTOROZÁSHOZ A KÖZÚTON BŐŐŐŐŐVEN ELÉG egy 60LE-s gép!
2., Én totálisan szétröhögöm magam azokon akik "Mátráznak" és társaik....
Azért vesz meg egy több milás motorot hogy hétvégenként azokon a 10-20km-es szakaszokon ingázon és közbe átérezze milyen faszagyerek?
Mert ugye valljuk be- valakinek szinte csak ezért van a garázsban egy gigxer.......azt eladja 3 évesen 4000km-rel.....
Nem kell messzire menni:-)
Bocs OLD PIET - De te helyi példa vagy.....és ugye ismerjük egymást! TE mennyit csavartál bele? Mióta van meg? 1,5 -2 éve?
Mennyit nyomtál az órába?
ÖSZINTÉN! Mert ugye túrázni nem jársz - ahol pörögne a vekker
NO! Ebből kiindulva érdemes fentartani egy ekkora gépet? Szórakozásnak?
3., A régi nóta amiért már utálnak:-)
Én leszabályoznám a jogsit......
egy 23 éves gyerek - mert nézzünk körbe......mit csinál a legtöbb 20-25 éves kiscsóka manapság?
Számomra gyerek.........
Ne ülhessen már fel egy ekkora gépre.
Vagy üljön, de akkor mutason fel valamit......
De amig egy 23 éves kiscsákó elintézi a jogsit 1-2 hónap alatt......(mindenki tudja milyen nehéz:-)))) hisz nekem is sikerült és utána bemegy és vesz egy ilyen vasat apuci pénzéből.......addig nem várok Én sem többet....
Megtörtént eset!
A gyerek megvette a gépet, átvete a kulcsot...és a szalontól 300m-re felcsavarodott egy villanyoszlopra!
MEGHALT!
Szóval ésszel, odafigyeléssel sok minden megúszható!
Nagyon sok szeretettel üdvözöllek újra köreinkben! Remélem üdén, frissen, kipihenten veszel részt a továbbiakban! Csak emlékeztetőül: junius 30-július 1-Bgy Mega Cool Party!
Bleeeee