Folyt. köv.
Ezek után féltem vissza ülni a GS500-ra: kellett ez nekem?
A hatás nem maradt el:olyan érzésem támadt rajta, mintha egy lestrapált túlterhelt Kamazra ültem volna, ami egy külszíni fejtésen veret nem kímélve a gödröktől, porfelhő, kopottság és zötyög. Pedig ez a Margit krt. volt. Éérdekes!
Úgy látszik pár óra kellett az átálláshoz, mert pár óra múlva megint kellett mennem vele és újra egy elégedett GS tulajdonos lettem. Megy ez , no problem, dolce vita! Ehhez valószínűleg az is hozzá tett, hogy legalább 10 fokot hűlt a levegő és esett az eső, a motor ettől megtáltosodott.
GS MARAD.
Én 210-ben vettem a motoromat 9700 km-el. 2005-ös gyártmány gyári gumikkal. Előző tulaj nem volt egy kanyarvadász, meg el is öregedett a gumi, úgyhogy nekem a gyári hátsó 12500 km alatt laposra kopott középen. Az első még bírta volna addig mint a tied, de gondoltam cserélem együtt, úgyhogy amit írtál az reális lehet. Néha nagyon változatosan tudnak kopni a gumik...
Sziasztok!
A mocimmal most léptük át a 17 500 km-et és nagyon úgy néz ki hogy az első gumimnak annyi! A kopásjelzőt elérte. Szerintetek ez normális? A hátsó guminak szabadna ennyi idő alatt elfogynia, nem? Vagy ennyire elöregedett volna a gyári papucs (2004-es)?
Ráadásul a hátsó is már elég szögletes...
én nem rég voltam náluk (Safety-Hungary) 1-es szinten. A kétnapos tréning végén megmutatták a 2-es alapját vagyis azt, amit a videón látsz. meg is próbálhattuk, de senkinek sem ment, pedig voltak olyanok, akik sok-sok tízezer km után voltak az 1-es szinten. ergó: sok tanulás, sok tapasztalat, sok tréning, és utána majd ez is sikerül.
Egy kis kitekintés, hogy ne csak a GS500-ban gondolkodjak, tegnap tesztvezettem az új Suzuki DL 650-t.
Kiválóra sikeredett, össze sem lehet hasonlítani az előző generációval.
Ez nagyon szép lett. Futóműve kifogástalan, leírhatatlanul kényelmes, a blokk pedig telitalálat: nagyon mélyről tol vadul, hihetetlenül agilisan, de egyenletesen, jól és sokáig elforgatható, nincs lyuk, sokkal többnek érzed, mint a műszaki adatok alapján. Egész más mint az elődje. Még a Triumph 800-al szemben is sokkal nagyobb élmény. Sokkal stabilabbnak érezni a Dl-t és furcsa mód sokkal erősebbnek is. A Honda NC700X pedig csak egy rossz vicc mellette.
A második tesztelt motor:Suzuki GSXR 1000 l2.
Ez egy remekmű. 4 hengernek megfelelően alul ez sem csinál semmit egészen 5000-ig. Addig kicsit nagyobb gázra kelletlen rekedt hangot ad, akár be lehetne fullasztani is. Viszont pillanatok alatt átjutsz rajta és onnantól kezdve jobban tol mint egy v motor és forgathatod. Elementárisan gyorsul. Követeli, hogy küldjed, szíved szerint mindig gyorsulnál, majd pedig lassítasz, hogy megint elforgathasd, mert ez a lételeme. Annyira jól összerakták, hogy a 100-t kb. 50-nek érzed rajta, tehát folyamatosan száguldoznod kell, ha érezni is akarod a sebességet.
Vezetése érdekes módon mégis tömény depresszió: annyira csak a töredékét tudod kihasználni, egyszerűen a közlekedési körülmények miatt. De ezen nem is kell meglepődni: sportmotor, a versenypályára való.
Hacsak nem a német autópályákon akarsz rendőrmotorost játszani, vagy kiköltözni a ringre, senkinek nem ajánlom. Töredékét nem tudod kihasználni, olyasmi mint egy balatoni fürdés helyett belelógatni a lábujjadat. Pedig a motor egy katarzis. Amin viszont meglepődtem, hogy nehéznek érződik, nem lehet könnyen dobálgatni egyik oldaláról a másikra kanyarban különösen a 600-okhoz képest. Meglepődtem, mert pl. a Street triple és a Speed triple között nem érzékeltem ilyen markáns különbséget.
Vazz....nekem is kell egy korong....most már kiderült mekkora...nagy... (annyi amennyit Ronyi írt) ....és egy 265-ös kéne...ha van valakinek kajabáljon.......az viszont kiderült, hogy érdemes ellenőrizni a hézagot akkor is ha jó a kompresszió...
Hogy helyette mi lesz még nem tiszta...Valami lesz az biztos Miért adom el?Semmi titkos dolog.A felségem indított egy vállalkozást tavaly és abba kell egy kis tőkét pumpálnom.Meg hitelre vettem(már csak 14 hónap van hátra) és az a havi 20 ezer fix kiadás is tud fájni....
Biztos meg fogom bánni ilyen jó motorom még nem volt és nagyon sok szép emlék fűzödik hozzá..
Ezek után féltem vissza ülni a GS500-ra: kellett ez nekem?
A hatás nem maradt el:olyan érzésem támadt rajta, mintha egy lestrapált túlterhelt Kamazra ültem volna, ami egy külszíni fejtésen veret nem kímélve a gödröktől, porfelhő, kopottság és zötyög. Pedig ez a Margit krt. volt. Éérdekes!
Úgy látszik pár óra kellett az átálláshoz, mert pár óra múlva megint kellett mennem vele és újra egy elégedett GS tulajdonos lettem.
GS MARAD.