Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

passz !
Én meg úgy emlékszem, hogy Blue baráti áron fel is dobja a fórumosoknak
az AKMT-n Blue-nak és még pár embernek van "házi barkács"
láncolajozója. Úgy tudom már beérett a konstrukció , és jól műkszi nekik. úgy emlékszem volt leírás róla, de most hirtelen nem találom
Amúgy tényleg szar a benyánk..szerintem nincs megy a 95 octán...
Kérdés! Milyen lánc olajzót vegyek..ki mit javasol?
1-2 olajat és benzint bevizsgáltunk anno gyakorlaton, nem semmi eredmények születtek
szerencsére a magas árral kompenzálják a szar minőséget!
igaz a motorok átlagéletkora miatt ez nem okoz komoly problémát itthon.
Mondasz valamit!
Még a kádat is teletöltöttem.
akkor hamarosan te teszed fel a következő flakonos képet
Vittél hordót?
Őőőőőő szerdátol nőni fog a benzinár.Viszont tegnap-tegnapelőtt a madaras tesco 405-ért adta.
Betáraztam egy adagot belőle.Egy jó hónapig elvagyok.
Am én megfejtettem. Balra van a benzin, a többi az adó, meg egyebek

Így ni

Ez nem is fasz kérdés ám, meg kéne szagolni, vagy visszavinni és a kút tulajának betölteni tankba :D
Éghető mind?
Tankot télen felöntöttem csurig!
mint írtam korábban mentem vele kb 50 Km-et és a szerelések során is elfolyt valamennyi.....a maradékot a mai szerelés megkezdésével 10L-es kannába engedtem
mikor már a benzincsapból nem jött, a csapot levettem és "kiráztam" a tankbólami a korábbi képen van, a tank legaljáról származik.
a 10L-es tartalmát még átlátszó műanyag palackokba töltöttem,
balról jobbra haladva töltöttem!
eléggé érdekes!
kérdés: mi az? hogy került oda? a MOL-os anyag ami ugyan annyit állt (időben) az miért nem csinált így?
most nem tudom hogy ez komoly kérdés volt -e de csak viccelt
mindegy,azt a pár hónapot már kézenállva is kibírjuk,ami hátravan
Durva egy év lesz ez, hallod-e...
én értem mit mondasz,de a képen alul van egy benzinszerű cucc felül pedig egy víz/etanol szerű cucc.azt már archimedes is tudta hogy a kisebb sűrűségű anyag marad felül,de úgy látom 2012ben ez megdőlt
Etanol és benzin keveredik, nem ül ki rétegekben. Enélkül az E85 szétesne a francba.

Benzin és víz így rétegződik, a benzin van felül, mert sokkal könnyebb a víznél.

Etanol és víz megint csak keveredik. Így lehet vizes benzint csinálni, most már "gyárilag" (EU direktíva alapján) van benne etanol (nemtom pont mennyi, 5% körül), amivel már képes némi vizet fölvenni.

De nem volt egészen világos, honnan szedted ki ezt a sok ocsmányságot a képen
Lehet ,hogy maradt a flakonban egy kis rozsdás narancslé?
Köszönöm!
Még szenvedek vele..és ha jók a megérzéseim....soha nem lesz kész
etanol és benzin tisztán? ott is valamivel könnyebb a benzin,tehát felül kéne lennie.megőrülök
egyre hülyébbnek érzem magamat.a víz alul lesz,ha e85tel keverjük is,mivel a benzin sűrűsége így is kisebb.viszont a képen pont fordítva van.csak én nem értem?
Már csak egy ilyet kéne szerezni
a benzin van felül a víz alul szerinte érdekesek a színek is! pedig kúton tankolok!