Én is Uvexet használok,X-ride-ot.Az is sokkal könnyebb a Schuberthemnél,pedig beépitett napszemüveg is van benne.Mindenestül 1200g.(elvileg )
Krissal!Örülök hogy jó lett! Tegnap este olyan könnyű volt a doboz,azt hittem átbaxott a próbanémet
Nem találom a hivatalos UVEX leírást, csak katalógusokat. Két héjméret van, ez a kicsi, M-el bezárólag és erre írják a 990g-ot.
Ha megvettem volna 500 Euróért, most lehet idegbeteg lennék, de erről szó sincs, 99 euro volt, párszor már viselték, szerintem nyári vétel lehetett, Louis 200-ra ejtette az árát, de nem volt méretben csak minimanó, meg XXL a faszi meg 150-ért árulta, majd megunta, le is csaptunk rá és egy ismerősnek elküldte, aki meg tegnap elhozta Ausztriából, mert ingázik.
A fejem megérdemli és végülis tök mindegy, hogy 990, vagy 1200, így is fellélegezhet a nyakam :D
Az előbb találtam egy 500g-os hitelesített súlyt és pontos a mérleg, tehát ez ennyi, nesze neked marketing :D
Gyerekek, kurva jó a sisak, mondjuk nekem jóval nagyobb a differencia, mert a system 4-em 1800g és formája sem olyan barátságos, na majd tavasszal tesztelem bőséggel, elégedett vagyok!
Nekem már csak a lábam fázik...mentem egy huszast..és lefagyott a talpam..pedig bakancs és két zokni volt rajtam..
Télen tök brutális a motorom..még kettesben is kipörög....olyan bika ,hogy alig kanyarodik:)
Hehe, jogos, fel is dobtam egy pontatlan konyhai mérlegre és a nőm 1450 +_ 50g-s sisakjára 1425-öt mutatta, az enyémre meg 1200g-ot :D
Majd keresek egy digitálisat is, hátha pontosabb, de akkor is elégedett vagyok... átbaszott az UVEX :D
990g ? Az nagyon kényelmes lesz hallod Nekem se nehéz a sisakom, sőt.. mert az 1300g is elég könnyűnek számít a jellemzően 1600-1800 grammos sisakok között.
De hogy nincs 1 kiló.. bele se merek gondolni milyen jó lehet
Azért tedd fel a mérlegre, csak a kíváncsiság kedvéért
Tegnap megjött a sisakom, egy Uvex Helix RS 750 Carbon és teljesen paff vagyok tőle :D
990g, ami irreálisan könnyű, mostanában le volt értékelve louisban, de nekem XJ900 szerezte Ausztriából, még olcsóbban, mert egyszer felpróbáltam és azóta vergődtem rajta, már fájt a nyakam a system 4-től :(
Persze nem bírtam és kicsomagoltam a drágaságom és mentem vele egy kört, hyper kényelmes, halk, mintha nem is lenne semmi a fejemen, cserébe dupla "O" gyűrű, ami elég kényelmetlen és nincs benne az orrtól levegő elvezető, ezért kicsit párásodtam tötyögésnél, ahogy mentem lefújta, bár ez is csoda, mert csöpögött a víz a sisakból, amikor levettem.
A moci a másik, kivettem, szívatóval beindítottam, egyszer csak eltűnt a fordulat, majd érzem, benzinszag.... elfelejtettem, hogy a garázsomban is van vagy 10-15 fok és kicsit túlfolytam, de aztán kimentem vele és felszárítottam.
Most kicsit vigyorgok, de közben már most várom a tavaszt, meg fogok dögleni egész télen... :D
Már csak egy rendes csizma és nadrág kell + egy teknős páncélt is elviselnék és egy laza gyors telet!
Abban az utcában sosem korzózott senki, amikor én arra jártam. Az utcában lakók pedig nyilván megelőznek, ha 50 alatt megyek.
Én a 90-et tartom be majdnem országúton, s lakott területen sem szoktam 60-nal vagy fölötte menni, ha épp tudok koncentrálni rá (szokott menni, de néha az ember kissé túlpörög, esetemben tényleg csak kissé, sosem tépnék át 100-zal falvakon, mint egyesek). A 40-es falvak ténylegesen lakott részein képes vagyok 50-nel menni, ahol már ház sincs, ott annyira nem. Így is nagyon szolidan vezetek a normál motorosokhoz képest :) Persze a forgalom sokat számít, egy ideig igazodni szoktam hozzá olyan terepen, ahol nem olyan könnyű megelőzni bárkinek (mert aki tépős, az bármikor előz, na olyantól legyek messze, ha épp ütközik kanyarban).
Úgyhogy én a legtöbb társasággal nem tudok együttmotorozni, mert nem gyorshajtok eléggé. Meg nem is tudok motorozni persze, de az más kérdés. Egyenesben azért tudnék menni (120-ig), de minek?
Még első szériás gore-tex ruha. Mivel akkor jött ki a világszabadalom, 200.000Ft-ba került a cucc 1995-ben! Nekem mázlim volt, kéz alatt vettem valakitől, aki megszorult 55.000Ft-ért, de az is nagy pénz volt akkoriban.
Volt egyszer messzi földön egy önálló, magabiztos hercegnő, aki egy szép napon a kastélya melletti zöldellő mezőn, a kristálytiszta tó partján, környezeti kérdésekről elmélkedve egyszer csak meglátott egy ronda, zöld békát.
A béka ráugrott a hercegnő térdére, és azt mondta:
- Ó, csodálatos hölgy, én valamikor daliás herceg voltam, amíg el nem átkoztak. Ha megcsókolnál, ismét jóvágású fiatal herceg lehetnék, és akkor drágám,
összeházasodhatnánk, beköltözhetnék a kastélyodba az anyámmal együtt. Ahol főzhetnél, moshatnál ránk, nevelhetnéd a gyerekeinket, és emiatt örökké hálás és boldog lehetnél!
Aznap este, miközben a hercegnő könnyű vacsoraként, enyhén fehérboros hagymamártásban megfuttatott fenséges békacombot szopogatott, magában elmosolyodva így szólt:
Ki lehet fogni valóban minőségi új márkás cuccot is boltban.
Én mikor cordurát vettem 20e-ért olyan bering kabátot akasztottak le hogy ihaj.
Ha kisebb lettem volna 1 számmal simán megvettem volna és nem 50 lett volna.
A bukóm az szégyen-nemszégyen lidlis. egyenlőre.Viszont azt kell,hogy mondjam azért a pénzért nagyon is jó,bár kicsit hangos,de van hozzá tarcsi bélés+plexi.
Azt már folyamatosan lesem itt is, meg a vatyerán meg mindenhol,csak ahhoz türelem kell.Lehet, hogy várnom kéne a jó időre,aztán lehet menni ruhanézőbe motorral.Megaztán addig is gyűlik a zsé.
Nézegess használtakat. Elég sokan megszorultak mostanában, és a motoreladás után a ruháikat is adogatják el az emberek. Elég szép darabok is szoktak lenni az apróban.
Figyeljétek meg, most mindenki elkezdi méregetni a sisakjait :D