Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Akció előtt még biztatnálak is sőt leitatnálak vele....ember lehet ,hogy nem tudja a tutit! :)
Nekem nem lehet olyat... Olyan vagyok tőle, mint a mókus a Sövényen túl-ban... Szóval az ember letiltott...
Ittál sok "pokol levet"?
...Ezt muszáj volt Veletek is megosztanom... Hátha Ti viccesebbnek találjátok, mint az itthoniak...
már kipróbáltam sokmindent.ebben az évben ilyen váltások miatt 40-50e ft maradt a bankomnál
a környező országokban és a benzinkutakon nem annyira problémás a helyzet,de nagyon sok helyen igen.hollandiában a kutakon is,hotel foglalásnál is,bevásárlóközpontban is,de még a bankautomatánál is gond volt.angliában úgyszintén.németeknél,osztrákoknál,horvátoknál hibátlanul működött.ismétlem,dombornyomott euro és forint alapú számláról van szó,amit elvileg mindenhol elfogadnak az egt országaiban..
nini a nuni...már kezdtél hiányozni :)
Mértéket vettem a nívópálcáról ... a maximum -minimum jelzésig egy (dremel) csiszolóval érdessé tettem a felületet....íg pontosan látszik ,hogy meddig ér az olaj..
....amúgy amilyen bogarasan precíz vagyok....minden hajtás után beállok a garázs egyik jelölt pontjára (mindig oda) és a gyári pálcával is mérek! :)
El sem hiszitek, mi történt ma velem...

A pokol kapujából jöttem vissza...

Fú!
Naná..majd jól lemeózom!:)
Köszi az infót....majd ha lesz időm akkor ledemózom a saját vason :)
Esetleg ha nem használod....némi boltolás fejében magamévá tenném a dobot! :)
a pirossal bekarikázott az olajnyomásmérő furat helye
van a GSen is ilyen csavar a jobb oldali deklin kell keresned vagy a másik megoldás a leeresztő csavar helyére teszed.A dobot a "Janó Dob" csinálta 1 éve kb 30.000ftért ha jól emlékszem de amúgy nem használom.
Semmi gond nem lesz vele................simán tankolhatsz.
Igazából nekem csak egyet kéne tankolnom Szlovákiában, hogy hazaérjek az 590 km-es "kis" köröm után. Viszek magammal Eurót is, de megpróbálok kártyáról tankolni, és majd elmondom mi volt.
Nem javaslom, hogy kipróbáld, de nekem forint alapú, amikor én 282-ért vettem fel készpénzt, akkor egy barátom 274-ért...fizetéskor ugyanez. Bocsi, hazudtam, csak 8 forint volt a különbség!
Azért az is 800 huf 100 Euronál és nyaraláskor nem 100-at költesz.
nekem van euró meg forint alapú is,és külföldön mégis mindig a forintot vette le,és váltotta át.persze nekik kedvezett az is..
Egy dolog még nem mindegy, hogy Euroalapú a kártya, vagy forint, ha Euro, sokkal jobban jössz ki, nekünk most ez Eurónként 18 forintot jelentett! (Azért az elég durva)
" Az euró alapú kártyák használata költségkímélő, hiszen az EC/MC bankkártyák Európán belüli költéseinek elszámolását az MKB ez év januártól euróban számolja el, így az euróövezet országaiban, euró alapú bankkártyával történő költései elszámolása átváltási díj (konverzió) nélkül történik."

Kis tapasztalat Görögországból: 1,7 Euro a benzin (460-490 huf), mindenhol, mindent csak készpénzben fogadnak el, nincs kártya!
Találtunk 1 db kutat 10 nap alatt egy Shell-t és egy Lidl-t, ahol útlevél ellenőrzés után lehetett fizetni kártyával!
Szerbia: Mol és OMW, de még néhány JP kút is rendben van (azért, ha lehet ne, 1,5 literrel zabált többet, mint az OMW), 360huf körüli benzin és jó, mondjuk az OMW sokkal jobb!
Macedónia: Meg se állj.
:D Szólok is neki, hogy lehet elmenni venni egy GS-t :D
Hali! Bocs,hogy zavarlak lenne egy kérdésem a mocival kapcsolatba.Néha durranik egy kicsit és néha van valami kattogo hang a blokba az mi lehet szerinted?Gyertya esetleg az olaj szar benne?
Olajként a Castrol 10w-40 van benne de okt. végén megyek a szerelőhöz szelep állitásra és karbi szinkronra.Nem lesz gond vele ha megyek Győrbe.Ha ott leszünk ki próbálnád a mocimat és meg mondanád mi a véleményed a gépről?
Maga a hőfokmérő egyben nívópálca is!
Ha olajszintetet akarsz nézni akkor előveszed a táskából a nívópálcát? Vagy hogyan oldod meg?
Az már a K8-asok gyári dobja! Ha útközben megtámadnak, lehet vele ütni is.
Nekünk a GS-en nincs olyan lehetőség...hitelesen az olajpálca helyére tekerendő mérővel (ami pont akkora mint a pálca) tudunk mérni.

A baseballütő formát imitáló dob tetszik.....mennyi píz volt?
Akkor megnyugodtam. Köszönöm a segítséget mindenkinek bankkártya ügyben!
Sima visa kártya is használható............a benzinkutak amik nem magántulajdonúak mind elfogadják a kártyát.
Középárfolyamon számolnak ami jelesül általában pár forintal jobb mint a valutaváltók ára és a BB-bank nem számolt fel semmit pluszba.Az automata is ugyanezt tette nálam horvátban.