Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem..............szlovákiába menj................vagy nyugatra.
Holnap ott legyetek ám a kereszteződésbe 10:30-kor! Bár én egyedül is ledarálom a kört...
Semmin nem változtattam..csak a kormányból ugrott le egy-egy centi!
Vedd meg a dragos kormányomat...neked 5500 pízért megszámítom...csak föl kell tenned! !
Tervezd meg...van egy marós -esztergályos ismerősöm!
Minek lemérni?
Kiveszed a fékbetétet, és körberajzolod a vasat, mert pont úgy néz ki. Egyébként a csikorgásod nem múlik el tőle. Ennek a lemezkének kettős funkciója van. Egyrészt hőtülör, hogy kevesebb meleget kapjon a munkahenger, másrészt viszont a fülei túl vannak hajva a fékbetét vasán, azért hogy ha elkopott a betéted, akkor ez ér hamarabb a féktárcsához,mint a fékbetét vasa és a lemezke el kezd fütyülni, téged figyelmeztetve hogy elfogyott a betéted. Valószínüleg azért nincs benne a tiédbe, mert az utángyártott fékbetét amit beleraktak vastagabb volt és nem fért be a helyére.Inkább kihagyták belőle a lemezkét mint, lecsiszoltak volna a betétből. Az utángyártott fékbetétekből hiányzik a kopásjelző nút is, ami egyben porelvezető is . Kiveszed a betétet, középen befűrészeled egy fúrészlappal a féktárcsával merőlegesen, és nem teljesen a vasig, és akkor elmúlik a csikorgásod. Ha ezután sem múlik el, akkor betétcsere, mert vagy megégett a felülete, vagy szar az anyagának az.összetétele.
UFF!
Mielőtt rendszerezném a képeket.. és talán galériát is nyitnék. 3 kép ízelítőül.

Regéci vár, Gianluca Ratta (összefutottam vele a Bükkben.. 11 éve gyalogol európában, hatalmas arc!), Valamint az első gumiról sikerült eltüntetnem a legszélső szőröket is.
Szevassz Sonyika: Áruld már el légy szíves,hogy mivel vágtad ki a videón látott GS-nek a pufóját köszönöm.
Mázli.. nem bírnám gumival
Semmi különös. Volt itt egy srác, aki egy Hayabusát cserélt volna GS450-re 1:1-be, de tényleg semmi más nem történt...
Történt valami a héten? az hétszentség hogy nem olvasok vissza ennyit .

Viszont Zemplén-Bükk-Mátra kipipálva
Hali milyen széles a kormányod?Kellet valamit alakítani a bovdeneken vagy simán ment minden.Én Sopronba kerestem kormányt de semmi mindenhol rendelésre van.
Csodálatos egy bolt! 17500 Ft egy nyomorult kormánykiemelő! Egyelőre nem veszek.
Azért az infót köszi.
Google and gstwin.com are my friends:
http://gstwins.com/gsboard/ind... itt megleltem, a hőn áhított képeket.

Amúgy jól eltársalgok itt magammal...

Jó időt, meg széles utat a hétvégi túrázóknak!
Ha mellesleg valaki hátsó fékbetét csere előtt áll (vagy csak úgy :)) és le tudná nekem mérni ennek a kis lemeznek a méreteit és/vagy egy fényképet küldeni róluk, nagyon hálás lennék érte.

Vagy ha tudtok ajánlani egy linket, ahol találnék erről egy pontosabb rajzot, azt is nagyon megköszönném. Eddig csak sematikus ábrákat találtam, abból meg csak eléggé elnagyolt méreteket tudnék venni.
Hm, érdekes adalék a hátsó fékbetét sagához:
hívtam pár Suzuki kereskedést és mondták, hogy ezek a kis lemezek a fékbetétekkel jár(ná)nak együtt. Tehát az lehet a helyzet, hogy korábban valami kókány mester megszabadította a paripát ezektől a lemezektől, az utángyártott fékbetétekhez pedig már nem adják ezeket.

A gyári fékbetét garnitúra meg 10.060 Ft. Két kis lemez nem ér meg ennyit, majd a következő csere alkalmával ez lesz.

Addig majd próbálok a neten keresni valami ábrát, hogy nézhettek ki ezek a lemezek fénykorukban.
..lehet..de akkor csikorog :)
Adták a kormányhoz!....bááár szerintem náluk sanszos...és még szivacs is kapható http://universalmotor.hu/shop....
Tsanyit szokták ajánlani innét a sportmotor fórumról vagy még Quattromant tudom javasolni, nekem ő tette rendbe a GS-t még az elején, szépen dolgozik, meg lehet benne bízni és érti is a dolgát: quattroman55@freemail.hu.
Sziasztok,

Budapesten tudnátok ajánlani valami jó és olcsó szerelőt?

Szelephézagállítást kellene csináltatni mert túl vagyok a km-en, bár nem hallom hogy hangja lenne vagy csörögne.
Nekem az első nyikorog, ha erősebben fékezek.
Érdekes módon ilyen bereszelt fékbetétet autóknál láttam.

pl. a Nagykőrösi úton lévő suzuki szalonan
Deknifedeles tapasztalataim alapján a bikebandit nem szállít Magyarországra viszont a Motorradnál biztos tudnak neked gyárit hozatni.

Ez a hátsó fék nyikorgás úgy látszik nekem valami fétis... Ma utánanéztem rendesen a Haynes-ben a robbantott ábrának, hogy mi is van a hátsó féknyeregben. Ott láttam, hogy kellene lenni egy anti chatter shim nevű kis fémlapnak, ami a dugattyú és a fékbetét között helyezkedne el. Ugye mint a neve is mutatja, ez felelne a nyikorgásmentességért.

Az a nagy büdös helyzet, hogy ezek nálam hiányoznak. Amikor szétkaptam pár napja, már akkor sem voltak meg, tehát vagy elhagyták/ellopták/nemtom, de nyomuk veszett.

Hol lehetne ilyeneket szerezni? A bikebandit.com-on néztem, onnét elvileg lehet rendelni (vagy valamelyik Suzuki kereskedés jöhet szóba?).

Lehet így járni egyáltalán a motorral vagy nem olyan fontos alkatrész?
Arra a középső átkötőre hol lehet szert tenni? Jót mutatna a DL-en. Is!
Nyahh íme a gravír pazzaz kormány...bár vacak a kép...élőben sirááááály :)