Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hüvös időben nem motorozok!
Ezért oly mindegy!
De amúgy Dipshitnek igaza van!
a hűvös, hideg idő, gyakori hidegindításhoz az első számot kell nézni. Az meg ugyan úgy 10
Ezt kánikulában kellett volna nem? Most hogy jönnek a hűvösebb idők inkább 10w40 nem?
Készültök valahova?
Alaj levegős gépem van, ezt használtam. Határozottabb vele a váltó, de csendesebben jár.
Ja most 8200.- a 4 liter.
Rendelek is!
Vélemény bővebben erről:
Motul 5100 10W-50?
Most már két szakértő ajánlotta!
A tv szerint jó idő lesz csak hűvösebb de az nem baj.
Hogy igaza van...kicsit zajosabb lehet és talán csipegetni is fogja, de a csapágyaknak az kell...
Egyszer (többször) már elmondta.. hidegen nem ken olyan jól a mi éghajlatunkon. Üzemi körülmények között viszont nincs különbség (kb ez a lényeg)
Azt a Full-Gas ajánlotta, amikor vettem a motort!
A srác aki az utolsó javítást végezte, ő inkább a 10W-50 ajánlotta.
Tavasszal olyant fog kapni!

Neked mi a véleményed róla?
Amit az adatlapodon írtál a 20W-50-est...
Melyik olajat?
Az olajat is ő javasolta?....
-Viszont ezt a karbiállítást az egyik általam nagyon nagyra tartott nem hivatásos motorszerelő végezte el.
Veteránmotoroktól kezdve mindent meg tud csinálni és nagy név a motoros körökben felénk.
Azt hogy honnan szedte e technikát már nem tudom.
Karbiszinkront pedig másik szerelő csinálta, mert az előzőnek nem volt tesztere!
Kompressziómérést és nyomásveszeteségmérést is csinált!

-A torpanás hirtelen gázadásra jött,üresben sokszor leállt, sebességben meg rántott nagyokat!

-Nagyon idegesítő volt a szelephézag!
Csak optimistán! :)
Hali most néztem a köpönyegen sajna esőt mond de majd lehet,hogy változik.
Ez egy elég egyedi állítási mód.... ....és hogy torpant a túl nagy szelephézagtól?.....nem zörgött nagyon?....
Nem lehet olyan sok az Ha azt veszem alapul hogy alapjáraton járatva a motor megehet valahol 0,5-1 liter/óra üzemanyagot, akkor ha csak az egyik henger jár, másik nem, akkor kb a fele nem éghet el; és ha teszem azt jár így 5 percet a motor az maximum fél deciliter benzin.. és abból sem csurog le mind a henger falán az olajba.

Ha ez így hülyeség, javítsatok ki bátran.. csak egyszerű felhasználó vagyok
Értsd: max. fél perc, vagy még annyi se.

Nem vagyok egy nagy szaki, de azért ennyitől csak nem fog ömleni a benzin az olajba :P
Ha 1500 1/min a fordulat alapjáraton, akkor másodpercenként 25X fordul a főtengely, de ha a pillanatot egy nagyon jó reakcióidőnek vesszük, pl 0,2 másodpercnek, akkor is ezalatt 5X fordul.
Ha csak egy pillanat....de nálad mennyit pörög a motor pillanatonként?:)
Ennyire azért talán nem vészes a helyzet, ha levesszük pár pillanatra a gyertyapipát, amíg beállítjuk. Vagy igen?
Én nem csinálok ilyet!