Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A 10W-stől?Ezt aláírom.De igazán jó és ez nem a reklám miatt mondom a Motul 5100-től volt.Csak ne lenne olyan rohadt drága és egy GSbe kicsit túlzásnak is tartom.
De jobb is lesz tőle a váltó
Kicsit félreértettek engem
Nem azt mondtam, hogy a 20W-s nem jó csak én jobb szeretem a vékonyabb olajakat.Az olajfogyasztás pedig ésszerű kereteken belül nem zavar ez része a motorozásnak.
Főleg egy BMW-nél
Ezek a motorok nem kihegyezett versenygépek. Nem azt mondom, hogy a fűrészporos vörösboros hányás is jó kenőanyagnak, de nem kell a átesni a ló túloldalára. Próbáld ki a 20w-s olajat, hátha
58ezer km elég teszt időszaknak?
Minimum 128ezer van a gépben, de a szerelőm szerint ez lehet akár 100zal több is,nem tudhatjuk hogy eredeti volt-e az óraállás vásárláskor.
Sziasztok!
Ha szépen megkérlek titeket akkor tudnátok küldeni nekem illetve ide felrakni GS-nek a jobbos,gázkarfelőli kombinált kapcsolójáról képet?
Esetleg lenne valakinek eladó?
Nem az a lényeg ,hogy milyen hamar lesz meleg hanem, hogy meddig jár a motor effektív kenés nélkül.A 10W40-és és a 20W50 között ez másodpercekben is mérhető.Főleg hidegebb időben.
Viszont ezek a dolgok csak hosszú távon(több tízezer kilométer alatt)
derülnek ki
ne is mond multkor beszéltem egy kisöreggel, 40 éve csak BMW-kkel nyomja. Mesélt olyanokat....
köszi a tippeket, a motor vidéki rokonoknál maradt (terv szerint), úgyhogy ~1 hét múlva megnézem az említett eshetőségeket..

zs
Na ja. az új boxer béjemvékbe is beletöltik egyesek a 20w50et, és azt is eszi, akinek még megvan a bömbije az nem vallja be, aki eladta az igen
bocs, hogy belevau
sőt.. a levegő-olaj hűtéses gépek illesztési hézagai nagyobbak, ezért sem árt, ha vastagabb olajat használ
20w-50nel is pillanatok alatt meleg lesz a motor, nem szól ellene semmi. Nekem télen is pöccre indul vele. Mínusz 5-6 fokban is.
A nivópálcára rá van irva, hogy 10W40
Szerintem ez nem lehet véletlen.
A 20W50-es olaj csak nagy melegben hasznosabb de a hidegindításnál lassabban ér el a kenési helyekre és mint tudjuk a kopások nagy része hidegen történik.
Igy van, de egyszerűbben akartam írni!
10-40 vagy 20-50!
Hello!
Azokhoz lenne most kérdésem, akiknek már van valami tapasztalata KUPLUNG ügyben.
Meg-meg csuszik, egyre sűrűbben, így nagynehezen rávettem magam, h kiadjam a zsebemből a pénzt.
Na és most itt az én gondom: elég csak a lamellákat kicserélnem, vagy a hozzávaló rugókat is, és a köztük lévő lapokat is?
Itt - szerintem - nem a 10W vagy 15W oldalon múlik, hanem pont a másikon hogy 40 vagy 50. A W-s érték a "téli viszkozitásra" vonatkozik, nyáron gyanítom nincs sok köze, hogy mennyire melegszik az olaj. Mivel a GS-en nincs se olaj- (kivéve F-es széria), se folyadékhűtés, így az olajon múlik, hogy nyáron, dugóban/terhelésnél mikor lesz gyengébb az olajfilm.

Tudtommal az 50-es olajnak nagyobb a hőtűrő képessége, így a nyári melegben is jobban megállja a helyét. De javítsatok ki, ha nagyon nem így van. Én se vagyok szaGértő, pont ezért írom, ha hülyeség, homályosítsatok fel! :)
JAJA!
De már még egyszer nem töltök bele 10W-t!Egyszer már megszívatott!
Lapka csak a szelepeket löködi,mert a vezérműtengely meg azt löködi!Szemétláda
Az nem a 10w olajtól volt, hanem a Castroltól... Annál szarabb olaj kevés van!
Megkérdezhetem az olajból mit használsz?
10-15-20W?
A 10W-nél nem csoda,hogy nem veszi be az 1-et!
Nekem tavaly tavasszal ment bele a Castrol 10W, aztán a melegbe majdnem szétrúgtam a váltót.
200km után ment is bele a Motul 20W!
ez a lapka téma csak a fogyasztást befolyásolja? sajnos nem értek hozzá, első nagy motorom

350km-t mentem 15literrel lemértem az zirka 4.29liter százon szerintem elég jó :)
Lehet bármelyik állásban, ha koszos a karbi/szűrő, nem fog rendesen menni...

Ha minden kötél szakad, és PRI-ben hajlandó menni, figyelj, nehogy kiakadjon a tűszelep, aztán orrán-száján folyjon a benzin, mert az kellemetlen tud lenni. Igaz GS-sel még nem jártam így, de jobb az elővigyázatosság.
hat ez oriasi asszem atallitom ha eldugul meg szetkapom az uzemanyag rendszert....az hogy PRI ben volt okozhatta azt hogy nem nagyon akart huzni? fordulatok es sebessegadatok stimmelnek csak kicsit lassabban jutottunk el odaig....meg kell egy ket het mire visszaszokok robogorol :D