Egy német partnerem épp tegnap mesélte, hogy 1000 EUR/hó bérel lakást. Nekik még a bérlés is túl nagy megkötés, pl ö most átköltözött Ausztriába és örül, hogy ki tud szállni a bérleményből ,mert találtak uj berlőt maga helyett.Ha nem így lenne lehet hogy még egy évet fizethetné. Nálunk: nem fizetsz és kész, esetleg pár hónap rezsit hátrahagysz
"Az árak - igaz csak párszor voltam kint - de ugyan olyanok, mint idehaza - csak épp a fizetés 1/5-e a kintinek."
Ez véleményem szerint így egyáltalán nem állja meg a helyét. Én sokat dolgoztam kint, nem véletlen kaptam a napidíjat... a szolgáltatások, az ingatlan és az alapvető dolgok mind-mind drágábbak.
Nekem 3 hónapja ment ki egy ismerősöm a németekhez. Ugyanazt dolgozza mint én, a fizetése nagyságrendileg 2x-ese az enyémnek. És azt számolgattuk, hogy ugyanannyi marad neki, mint nekem itthon. Ez persze csak egy példa...
Az életszínvonal - saját tapasztalataim alapján - jobb, de messze nincs kánaán.
A nyugati ingatlanárakban írtam, hogy egekben vannak, nem a magyar ingatlanárak.
Igen, minden annyit ér, amennyit adnak érte. Pl. van egy csökönyös asszony a XIII.ker. Vizafogón, aki a felújított lakását (butaság eladás előtt felújítani) 1,5szer annyiért kínálja, mint amennyibe a többi kerül. Még pár évig hirdetni is fogja, míg rá nem jön, hogy annyiért senki nem veszi meg.
A DunaPlázánál egy garzon nem kerül többe 40ezer Ft-nál / hónap.
A VI-VII. kerületben egy 60 nm-es havi díja kb. 55ezer Ft.
Az utóbbi időben belemerültem ebbe a témába, de végre megtaláltuk a tutit. Ilyenkor nem jó eladni, venni viszont igen.
Szia! Sziasztok!
Hát igen, kevesebbet, de sebaj, lényeg az összetartás, hogy az megmaradjon.
Volna 1 személyes kérdésem hozzád. Te az elmúlt évet, végül mennyi Km-rel zártad?
Mint írtam, én motoron nem sokat legalább is a GS-el, mert van mellette 1 50-es is meg kocsi..
Nyugaton nem is nagyon megy tudtommal a "saját lakásom van"....
Egyszerűen nem éri meg.
Amerikába is a bérlakások mennek. Akinek saját háza van, az meg fizeti a hitelt évekig.....
De hogy az egekben van?
Én a házamat 13 milláért kezdtem hirdetni.....
Jelenleg 6,5....és még mindig csak "érdeklődők" vannak.
De itt is van olyan aki 16-ról indult és most levitte 14-re.....
Jelenleg pedig max 30.000-ért tudnám kiadni albérletbe (persze feketén) a 80nm-es, 300nöl-ös kertesházamat.....
Miért? Mert idehaza NINCS pénzük az embereknek.
Szóval akárhol is vagy az árat a VEVŐ határozza meg.
Így hirdetheted Te a lakásod, motorod, akármidet X összegért, ha a kutyának se kell.
Asszonykámnak van egy 72-es nagy lakása a IV. kerületben.
Mikor feltettem a hirdetést, akkor körbenéztem.
pl. a DunaPazánál egy garzon havi bérelti díja 110.000ft volt (?)
(az ő lakása innen kb 3 perc motorral)
Feltettük neki 65.000-ért.....2 nap alatt kivették....
Szóval tudni kell azért, hogy meddig mehetsz......
Most szeretnénk eladni.....NA ott majd már érdekes lesz a történet.
Az ingatlanárak viszont az egekben vannak Nyugaton a magyarhoz képest, de a bérleti díjak is. Pozsonyban és Krakkóban is sokkal drágábbak a lakások, mint Budapesten. Szóval érdemes belekalkulálni, hogy egy 80nm-es (családi) lakás bérleti díja nyugaton többször annyiba kerül, mint itthon, plusz közüzemi díjak. Ha nem akarsz zsömlén + tejfölön élni és 20nm-es szobában lakni, akkor pengetni kell ott is szépen.
De pl a Schweháti finomítóba az OMW-s dolgozó - aki ugyan azt csinálja - csak korszerűbb gépekkel mint én biza 5-6x többet keres!
És ugye ha csak alapokat nézünk:
100.000ft itthon - 500.000ft kint
400ft a benya itthon - 400ft kint...
És ugye nem csak a benzin.....
Az árak - igaz csak párszor voltam kint - de ugyan olyanok, mint idehaza - csak épp a fizetés 1/5-e a kintinek.
A szomszéd 2 éve kiment németbe dolgozni.....
fél év után saját kocsival jött haza.....
Idehaza ezt megtudja csinálni BÁRKI IS?
Csupán kint a melóst azért még melósnak nézik, nem egy kizsákmányolható állatnak.
Szóval kint sem kolbászból vannak a kerítések (mert sok helyen nincs is kerítés, mert nem kell) - de az is igaz, hogy szerintem sehol nincs akkora szociális háló - mint ebben az országban, ahol már jobb segélyekből élni, mint elmenni dolgozni.
és ugye a sok GÁZSINAK miből fizetnek?
No gyerek....az 500ft-os benzinből..............
Én specc ezért nem megyek vissza az állami nyugdíjba se.
Van még - mai szinten - 29-31 évem a nyuggerig....
No az Én nyugdíjamat ki fogja "fizetni"?
Kolompár Rozika? Vagy az Orsós testvérek? Vagy a Valóvilágosok? (nézte bárki? Aki bekerült:
munkanélküli, táncos, táncos, playmate, szabadúszó.....stb. Egyik se géplakatos, asztalos, ács, kőműves....)
Szóval eleve nem lenne nyugdíjam - akkor meg inkább kockáztatok -és ha a bank elcseszi a pénzt, akkor csak egy pár embert kell fejbe lőni, nem egy egész népességet.
De ha nem? Akkor legalább a gyerekem tudja örökölni - míg az állami szépen elúszik....
"Nekem ne jöjjenek, hogy mert a sógoroknál is 1,42-1,6 a benzin (400-410ft) - mert sajna kint azért 5-6-7x a fizetés......."
Kint sincs aranyból az élet... Én dolgozom kint rendszeresen és persze több jut meg szebb jut, de messze nincs arról szó, hogy ott minden "ingyen" lenne.
Egy fontos oldalt kihagytatok: a multik mellényzsbből felvásárolták az országot, piacot (magyarnak nem lehetett, nem volt tökéje)
És most Ők élnek jól belőlünk
Amúgy ott kinn volt 45 után egy igen keményen nyomott amcsi felzárkóztató program.
Nálunk meg a Ruszkik még a Templom egerét is elvitték.
Nekik volt 60-70 évük kialakítani az életszinvonalukat.
Minket meg tied a gyár magadnak építed elveket tanítva szétlopkodták a melóstól a gyárigazgatóig mindenki.
Jóhogy a béka segge alatt vagyunk.
Mért tart ott ahol tart Horvátország egy háború után?
Mért van a Szlovéneknél már ejuró?
Mért nem hallunk a csehekről semmi válságosdit?
Mert ott van összetartás.
Ha a cseh,szlovén,horvát tej 5 ft-al drágább autómatikusan azt veszik le akkoris a polcról.Ha két cég közül az egyik helyi a másik multi akkor ha a helyi drágább akkoris azt válasszák itt meg pont fordítva.
És ez nem csak kormányszinten van.
A "dögöljön meg a szomszéd lova is" nálunk vallássá fejlődött.
Meg a "spórolásból megveszünk minden olcsó szemetet".
Így sosem lesz kilábalás.
Én se a politikát keverem bele - pont azért mert az összes egykutya....
De sajna tény, hogy minden olcsóbb lenne, ha nem lenne ilyen rendszer Magyarországon. Hiszen hol vannak ilyen adók?
Vagy ha vannak? Akkor hol vannak ilyen fizetések?
Nekem ne jöjjenek, hogy mert a sógoroknál is 1,42-1,6 a benzin (400-410ft) - mert sajna kint azért 5-6-7x a fizetés.......
Annyiból Én se problémáznék.....
De az azért szopás, hogy mikor elkezdtem motorozni akkor a benzin ennek a fele volt, és a fizum se volt sokkal kevesebb....
Csak azóta a fizu maradt (évi 1-2% emelés), mig a benzin 100%-al nőt....és vele együtt persze minden.
OFF
Politikát nem kell belekeverni de ha csak egy kicsi realitásérzéke van valakinek már jó egy éve tudhatja hogy a narancsosok fognak nyerni függetlenül attól hogy ki mit csinál.
Gyakorlatilag amilyen a társadalom olyan a vezetői.Megérdemli a társadalom.Amennyire önző, idióta,vezethető barmok vagyunk. Én annak nagyon örülök hogy a Lopez kormány eltünt Elkurtuk elnökúron át a Lendvaiig legalább nem látom abban a 30 percben olyan sokat a szottyadt képüket mint eddig.
Bár A Kovács elvtársat egyre többet.
Legalább a Selmeczi Gabriella kétségtelenül dekoratívabb mint Laci bácsi így legalább míg továbbkapcsolok van vizuális élményem.
Na politika vége.
Bocsi.
Akkor elmondom a vásárlás történetét!
A sokat említett cégnek írtam e-mailt és alkudoztam egy 2006-os két évesre,ami lefoglalt volt pár km-rel!Visszahívott.
Mondom a csajnak drága!
Kérdezem,hogy az az öreg milyen állapotban van?
Azt mondja azt érdemes megnézni,valami idősebb emberé volt (Dr.) és nem túl sokat használta!Na mondom megnézem.Jött a munkatársam,aki hobby motorszerelő!Nyitásra ott voltunk és kitoltuk a motort,mire észrevettek!
Semmi negatív dolgot nem láttunk!Jó lánc,jó gumik,lábtartók és makulátlan állapot!11384km-rel.
Indítgatás kipu előtt papírzsepi,tökéletes tiszta!Kis szelephang,de nem lepett meg.
Próbakör, 2500 fordulatnál kis fulladás!Mondjuk a szervizesnek,hogy karbipucolás és visszük.Semmi nem volt ezen kívül rajt!Szervizkönyv, blablabla minden okés!
Semmit nem kellett költeni rá minden gyári!Egyedül a heidenau gumi volt ami aggasztott,ennyi km-nél!Azt mondták,hogy a gyári elöregedett.Na mondom ez is hihető!15 éves!
Megvettem!
ERIK pár napra rá biztosított ott a fórumban,hogy hihetek a km-nek,mert ismerte a tulajt!
Ez van!
Szerelőhöz hordom,rendszeres átvizsgálásra,mert ő tudja hogy én mit akarok.
Mivel jóban vagyunk,soha nem fog átvágni és lehúzni feleslegesen,mert neki nem érdeke.Nem is kellett ezen a láncon kívül semmire költeni!
hát ez nagyon a legalja
autos tartót kapni 500 ér, ellenbe minden gps-hez gyárilag adnak, és abból könnyedén lehet motorra szerelhetőt gyártani.
én pl egy bicikli lámpa felfogató részét hoztam ösze az autós tartóval. gyári kormány nem sokkal vastagabb mint egy bicikli kormánya
Ez véleményem szerint így egyáltalán nem állja meg a helyét. Én sokat dolgoztam kint, nem véletlen kaptam a napidíjat... a szolgáltatások, az ingatlan és az alapvető dolgok mind-mind drágábbak.
Nekem 3 hónapja ment ki egy ismerősöm a németekhez. Ugyanazt dolgozza mint én, a fizetése nagyságrendileg 2x-ese az enyémnek. És azt számolgattuk, hogy ugyanannyi marad neki, mint nekem itthon. Ez persze csak egy példa...
Az életszínvonal - saját tapasztalataim alapján - jobb, de messze nincs kánaán.
Igen, minden annyit ér, amennyit adnak érte. Pl. van egy csökönyös asszony a XIII.ker. Vizafogón, aki a felújított lakását (butaság eladás előtt felújítani) 1,5szer annyiért kínálja, mint amennyibe a többi kerül. Még pár évig hirdetni is fogja, míg rá nem jön, hogy annyiért senki nem veszi meg.
A DunaPlázánál egy garzon nem kerül többe 40ezer Ft-nál / hónap.
A VI-VII. kerületben egy 60 nm-es havi díja kb. 55ezer Ft.
Az utóbbi időben belemerültem ebbe a témába, de végre megtaláltuk a tutit. Ilyenkor nem jó eladni, venni viszont igen.
Hát igen, kevesebbet, de sebaj, lényeg az összetartás, hogy az megmaradjon.
Volna 1 személyes kérdésem hozzád. Te az elmúlt évet, végül mennyi Km-rel zártad?
Mint írtam, én motoron nem sokat legalább is a GS-el, mert van mellette 1 50-es is meg kocsi..
Egyszerűen nem éri meg.
Amerikába is a bérlakások mennek. Akinek saját háza van, az meg fizeti a hitelt évekig.....
De hogy az egekben van?
Én a házamat 13 milláért kezdtem hirdetni.....
Jelenleg 6,5....és még mindig csak "érdeklődők" vannak.
De itt is van olyan aki 16-ról indult és most levitte 14-re.....
Jelenleg pedig max 30.000-ért tudnám kiadni albérletbe (persze feketén) a 80nm-es, 300nöl-ös kertesházamat.....
Miért? Mert idehaza NINCS pénzük az embereknek.
Szóval akárhol is vagy az árat a VEVŐ határozza meg.
Így hirdetheted Te a lakásod, motorod, akármidet X összegért, ha a kutyának se kell.
Asszonykámnak van egy 72-es nagy lakása a IV. kerületben.
Mikor feltettem a hirdetést, akkor körbenéztem.
pl. a DunaPazánál egy garzon havi bérelti díja 110.000ft volt (?)
(az ő lakása innen kb 3 perc motorral)
Feltettük neki 65.000-ért.....2 nap alatt kivették....
Szóval tudni kell azért, hogy meddig mehetsz......
Most szeretnénk eladni.....NA ott majd már érdekes lesz a történet.
De pl a Schweháti finomítóba az OMW-s dolgozó - aki ugyan azt csinálja - csak korszerűbb gépekkel mint én biza 5-6x többet keres!
És ugye ha csak alapokat nézünk:
100.000ft itthon - 500.000ft kint
400ft a benya itthon - 400ft kint...
És ugye nem csak a benzin.....
Az árak - igaz csak párszor voltam kint - de ugyan olyanok, mint idehaza - csak épp a fizetés 1/5-e a kintinek.
A szomszéd 2 éve kiment németbe dolgozni.....
fél év után saját kocsival jött haza.....
Idehaza ezt megtudja csinálni BÁRKI IS?
Csupán kint a melóst azért még melósnak nézik, nem egy kizsákmányolható állatnak.
Szóval kint sem kolbászból vannak a kerítések (mert sok helyen nincs is kerítés, mert nem kell) - de az is igaz, hogy szerintem sehol nincs akkora szociális háló - mint ebben az országban, ahol már jobb segélyekből élni, mint elmenni dolgozni.
és ugye a sok GÁZSINAK miből fizetnek?
No gyerek....az 500ft-os benzinből..............
Én specc ezért nem megyek vissza az állami nyugdíjba se.
Van még - mai szinten - 29-31 évem a nyuggerig....
No az Én nyugdíjamat ki fogja "fizetni"?
Kolompár Rozika? Vagy az Orsós testvérek? Vagy a Valóvilágosok? (nézte bárki? Aki bekerült:
munkanélküli, táncos, táncos, playmate, szabadúszó.....stb. Egyik se géplakatos, asztalos, ács, kőműves....)
Szóval eleve nem lenne nyugdíjam - akkor meg inkább kockáztatok -és ha a bank elcseszi a pénzt, akkor csak egy pár embert kell fejbe lőni, nem egy egész népességet.
De ha nem? Akkor legalább a gyerekem tudja örökölni - míg az állami szépen elúszik....
Kint sincs aranyból az élet... Én dolgozom kint rendszeresen és persze több jut meg szebb jut, de messze nincs arról szó, hogy ott minden "ingyen" lenne.
én kérek elnézést !
http://youtu.be/Br6SeqjvQo4
És most Ők élnek jól belőlünk
Amúgy ott kinn volt 45 után egy igen keményen nyomott amcsi felzárkóztató program.
Nálunk meg a Ruszkik még a Templom egerét is elvitték.
Nekik volt 60-70 évük kialakítani az életszinvonalukat.
Minket meg tied a gyár magadnak építed elveket tanítva szétlopkodták a melóstól a gyárigazgatóig mindenki.
Jóhogy a béka segge alatt vagyunk.
Mért tart ott ahol tart Horvátország egy háború után?
Mért van a Szlovéneknél már ejuró?
Mért nem hallunk a csehekről semmi válságosdit?
Mert ott van összetartás.
Ha a cseh,szlovén,horvát tej 5 ft-al drágább autómatikusan azt veszik le akkoris a polcról.Ha két cég közül az egyik helyi a másik multi akkor ha a helyi drágább akkoris azt válasszák itt meg pont fordítva.
És ez nem csak kormányszinten van.
A "dögöljön meg a szomszéd lova is" nálunk vallássá fejlődött.
Meg a "spórolásból megveszünk minden olcsó szemetet".
Így sosem lesz kilábalás.
De sajna tény, hogy minden olcsóbb lenne, ha nem lenne ilyen rendszer Magyarországon. Hiszen hol vannak ilyen adók?
Vagy ha vannak? Akkor hol vannak ilyen fizetések?
Nekem ne jöjjenek, hogy mert a sógoroknál is 1,42-1,6 a benzin (400-410ft) - mert sajna kint azért 5-6-7x a fizetés.......
Annyiból Én se problémáznék.....
De az azért szopás, hogy mikor elkezdtem motorozni akkor a benzin ennek a fele volt, és a fizum se volt sokkal kevesebb....
Csak azóta a fizu maradt (évi 1-2% emelés), mig a benzin 100%-al nőt....és vele együtt persze minden.
Politikát nem kell belekeverni de ha csak egy kicsi realitásérzéke van valakinek már jó egy éve tudhatja hogy a narancsosok fognak nyerni függetlenül attól hogy ki mit csinál.
Gyakorlatilag amilyen a társadalom olyan a vezetői.Megérdemli a társadalom.Amennyire önző, idióta,vezethető barmok vagyunk. Én annak nagyon örülök hogy a Lopez kormány eltünt Elkurtuk elnökúron át a Lendvaiig legalább nem látom abban a 30 percben olyan sokat a szottyadt képüket mint eddig.
Bár A Kovács elvtársat egyre többet.
Legalább a Selmeczi Gabriella kétségtelenül dekoratívabb mint Laci bácsi így legalább míg továbbkapcsolok van vizuális élményem.
Na politika vége.
Bocsi.
A sokat említett cégnek írtam e-mailt és alkudoztam egy 2006-os két évesre,ami lefoglalt volt pár km-rel!Visszahívott.
Mondom a csajnak drága!
Kérdezem,hogy az az öreg milyen állapotban van?
Azt mondja azt érdemes megnézni,valami idősebb emberé volt (Dr.) és nem túl sokat használta!Na mondom megnézem.Jött a munkatársam,aki hobby motorszerelő!Nyitásra ott voltunk és kitoltuk a motort,mire észrevettek!
Semmi negatív dolgot nem láttunk!Jó lánc,jó gumik,lábtartók és makulátlan állapot!11384km-rel.
Indítgatás kipu előtt papírzsepi,tökéletes tiszta!Kis szelephang,de nem lepett meg.
Próbakör, 2500 fordulatnál kis fulladás!Mondjuk a szervizesnek,hogy karbipucolás és visszük.Semmi nem volt ezen kívül rajt!Szervizkönyv, blablabla minden okés!
Semmit nem kellett költeni rá minden gyári!Egyedül a heidenau gumi volt ami aggasztott,ennyi km-nél!Azt mondták,hogy a gyári elöregedett.Na mondom ez is hihető!15 éves!
Megvettem!
ERIK pár napra rá biztosított ott a fórumban,hogy hihetek a km-nek,mert ismerte a tulajt!
Ez van!
Szerelőhöz hordom,rendszeres átvizsgálásra,mert ő tudja hogy én mit akarok.
Mivel jóban vagyunk,soha nem fog átvágni és lehúzni feleslegesen,mert neki nem érdeke.Nem is kellett ezen a láncon kívül semmire költeni!
autos tartót kapni 500 ér, ellenbe minden gps-hez gyárilag adnak, és abból könnyedén lehet motorra szerelhetőt gyártani.
én pl egy bicikli lámpa felfogató részét hoztam ösze az autós tartóval. gyári kormány nem sokkal vastagabb mint egy bicikli kormánya