Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Vendéglőben is jó dolog kártyával fizetni.
De készpénzzel sem mindig kínos, borravaló-problémás a fizetés az étteremben: jártam olyan országban, ahol az összes visszajárót visszahozzák neked egy kis dobozban, és annyit hagysz ott borravaló gyanánt, amennyit gondolsz.
Üdv !
Ki mondta, hogy utáljuk a kereskedelmet ?
A vend.-látóiparban se szerettük a kártyával
történő fizetést, meg azt se nem szerettük hogy
vasárnap" melegkonyhás játszótérré" alakultunk a sok
rohangáló gyerektől, de mégse írhattuk ki :
VAZZE NE FIZESSÉ KÁRTYÁVAL , MERT "BUKOK" RAJTA x %-T,
MEG HAGYD OTTHON A KÖLKÖD MEE ZAVAR !
további tisztelettel
lassan itt a zévvége úgyhogy mindenkinek B.U.É.K.
Nem hinném hogy elesek.Van nálam is kártyás fizetési lehetőség.Bár megoldódik.A vevő fizet.Az áron keresztül.
Mindenki beleépíti az árrésbe.Mindenki.
Nos van jó pár bolt abban a szegmensben ahol nincs kártyás fizetési lehetőség.Jobbára ezek a sufni,raktárboltok ahol a kétes minőségű rendkívül olcsó termékeket árulnak jobbára számla nélkül.Mivel a kártyás fizetés ellenőrizhető.
Olyan meg hogy ingyenes szállítás,ingyenkamat,meg ingyenistennyila nincs.
Semmit nem adnak ingyen.
A vicc az hogy valószínűleg te fizeted csak nem tudsz róla.
Attól még lehet nagyon olcsó csak honnan tudod mennyiért szerzi be a netes eladó.
Dehogy utálom, egy szóval sem mondtam. Az előbb extrém esetről volt szó.

Lehet, hogy sokkal több vevőtől esel el a bankkártyás fizetés hiánya miatt, mint az ár 2-2,5 %-a. 70 milliónál 140.000 Ft nem túl sok vevő, aki lehet, hogy inkább átmegy fizetni kártyával egy másik (hasonló és/vagy közeli) boltba, vagy csak 3ezer Ft-ért vásárol 15 ezer helyett (mert nincs nála több kp).

Hogy lehet, hogy külföldön...tehát vannak országok, ahol kis trafikokban is általános a kártyás fizetés? Ott is sarcolják a kereskedőket a bankok, vagy jobbak a feltételek?

Vannak webshopok, ahol ingyenes a házhozszállítás. Ilyen jól tudja megoldani a kereskedő, belenyomni a költségébe.
Nem az a gond hanem a 2-2,5% amit nem tőled hanem a kereskedőtől von le a kártyacég csak azért hogy kényelmes legyen neked a fizetés.
Namost ez nálam 70 millós árbevételnél 140000 pénz kidobva az ablakon.Ami a többi bankköltséggel együtt egy ember fizetését kiteszi akit nem tudok alkalmazni emiatt.
És még sorolhatnám ami mind benne van a pakliban.
Speciel pont jópár GLS meg stb nél KP-ban fizetett netes utánvétes rendelésnél nem lehet kártyával fizetni.Miért is?
Nem kéne ennyire utálni a kereskedelmet.
Nézd azért az érem másik végét is néha.
Igen nagy gondban lennél ha mindenhonnan ki lenne iktatva a gonosz pénzéhes élősködő kereskedő.
Egyébként tovább rontja a képet a "kizárólag készpénzfizetéssel történhet" mondat. Tehát nem elég, hogy egy nagy áruházban nincsen lehetőség kártyás fizetésre (nem tudom, Magyarországnak még 30 év kell, mire nagyjából mindenhol lehet kártyával fizetni?! mászkáljak köteg pénzzel és kilónyi apróval?), még meg sem bíznak benned, hátha lopott, hamis, cinkelt a kártyád.

"Mindennemű lopás vagy annak gyanúja azonnali feljelentést von maga után, melynek lebonyolításáig az őrző-védő szolgálat a vevőt maradásra szólítja fel."
- pontos a megfogalmazás. Felszólíthat a maradásra (aztán vagy eleget teszel neki, vagy nem), de nem tartóztathat fel, mert az a személyi szabadság megsértése, és súlyosan bünteti a Btk. A BKV-ellenőrök sem tartóztathatnak fel, gyakorlatilag nem érhetnek hozzád idegenek a beleegyezésed nélkül.
Hasonló: sokan nem tudják, de ha a kéregető a 3. felszólításra sem távozik, erőszakosan tukmálja magát, az zaklatásnak minősül.

Ha most lehetne motorozni, nem itt pofáznék.
így ünnepek tájékán egyet üzennék a kedves "kereskedőnek" ?
méénem %"@x^°7 ....-dat!
azonkívül jogász sem vagyok, de szerintem iyen
"házirend" megkifogásolható !
Inkább a kút mért a Mol-on szarul.(vagyis átmókolták)

A prémium benzinek jónéhány tesztben szerepeltek totalcartól az összes autós ujságig mindenhol és sehol nem váltották be a várakozást.
Inkább pszihológia.
Ma számolgattam egy kicsit!
Az autóm (1.0 Shift) Mojj kúton tankolásnál kb 7-7.5 liter fogyasztást produkál!Öemvé-nél meg a drága 95 karrérával meg 5.8liter.(Véletlenül sikerült teletankolnom,mert nagy izgalmamban ezt a pisztolyt vettem le!)
Hozzáteszem minden hidegindításnál kb 10perc melegítési fázist meg szoktam tartani!De az árát kiszámítva a drágább benzin kb 3-500ft megtakarítást eredményez!
Akkor, most hol spórolok?
súbertű esetleg?
Az sztem nem produkálna ilyet.

(Két hete engem megviccelt a gázbowden. Nappal (+3fok) lemostam a motort alaposan, este bementem vele a városba, majd éjjel amikor haza akartam jönni vele... Beindítom, szivató jár, melegszik. Indulnék kicsi gáz.. motor meg wwháááá.. és felpörög mint állat, úgy kellett lelőni. Mindezt persze egyesbe berak, kuplung ki, gáz induláskor.. vicces volt. A délutáni mosáskor víz kerülhetett a bowdenhez, ami megfagyott az éjjel..)
Gázbovden?
Vagy a hideg, vagy a levegőszűrő koszos. Elsőre ennyi.
Mitől van az hogy a fordulat 3000 ről 2000 re kibaszott lassul megy le? segitsetek!
Szerintem is egy részük kamu, egy részük túlárazott átlagos termék, de van 1-2 dolog, ami csak ott kapható (vagy ott is, de nem mászok el értük Simagöröngyösre:-).
Hát nem kel minden szar boltba beesni,egy jó hentes nincs a könyéken? Bio pfuj
Valami okból felakadt a kulugkosárban az a nagy bizgere,ami azzokkal a rugókkal,meg 6-os csavarokkal van odafogatva. Eből kiindulva nem tudtunk a másik oldalon állítani az álítócsavarral,ezért kigondoltuk hogy a nyomó rudazatbol hiányzik kb 6 mm.Gyorsan raktunk is bele egy 6os csapágygolyót, ami a rudazat nútjába jól besorult, és sehogy nem tudtam kihebregálni. Mert ugye régen a motorok többsége úgy készült.Gondoltuk egy rendes mai motort is csak így készítenek,de nem. Na akkor lebontottuk a jobb oldalát teljesen,majd a vastag rudat kipiszkálva,kinyomtuk a beszorult golyót a másik oldalra.Most már csak összekéne rakosgatni de oda figyelnénk a nyomatékokra,amilyen silány minőségű anyagokból készítenek motrokat manapság,nehogy minden beleszakadjon.Nem félre érteni,minden motor márkára értettem a minőséget. Valamit találtam most öltöm,majd megpróbálom kibogarászni az értékeket délután.Igazából ez csak időhúzás mivel a probléma megoldva,baj nincs, kiélvezzük a szereléssel eltöltött időt,az állásokat is beleszámolva
Nem kell ezen meglepődni.

Egy görény miatt ezrek szívnak... és ez minden téren így van. Ha a gazemberek számát tudnánk csökkenteni, akkor egyből eltűnne a "fűnyíró elv". Ez hasonló a napokban kibeszélt "lézerblokkolós" csóka esetével...

Evvvan... meg kell vele békélni, mert sok a tetű!
Hát ezen fennakadtam. A dolog esszenciája, hogy Te már eleve tolvaj-rabló vagy, úgy mész be a boltba, és maximum onnan küzdöd fel magad egy tisztességes ember szintjére, ezt neked kell bizonyítanod. Idézem:

"Fontos információk!

Üzletünk elsősorban nagykereskedés, vásárlóink így csak az alábbi korlátozásokkal vásárolhatnak.
- Az üzletben 10 éven aluli gyermek nem tartózkodhatnak.
- 20x30 cm-nél nagyobb táskákat, szatyrokat az üzlettérbe bevinni nem lehet, azokat saját felelősségre a táskatartó-szekrénybe lehet bezárni.
- Vásárlás kizárólag készpénzfizetéssel történhet.
- Az üzlettérben megfigyelő kamerarendszer működik, a termékek lopásgátlóval vannak ellátva. Mindennemű lopás vagy annak gyanúja azonnali feljelentést von maga után, melynek lebonyolításáig az örző-védő szolgálat a vevőt maradásra szólítja fel.
- Amennyiben a felsorolt üzleti szabályokat nem áll módjában betartani, úgy a közeli kiskereskedések állnak rendelkezésünkre."

Egyébként semmi különös. Bio nagyker.
Mi volt a bajság, ami miatt "kibelezted"? Ha nem boldogulsz a nyomatékokkal, akkor ma beugrom a szerelőmhöz és kikérdezem... csak írd meg mellllik csavarhoz kell érteni!
Blue oldalán volt fent manual, de ha gugliba beírod hogy gs500 service manual akkor is találni fogsz. Abban minden meghúzási nyomaték benne van.
Ma szét kellett bontanom a blokkot,kuplung problémák miatt.Valaki légyszi segítsen már ki a meghúzási nyomatékokkal had pakljam gyorsan össze.Vagy ha volna valahol egy kallódó "szervíz manual".Köszi.
Lehet, hogy bazári, de nekem bevált. Nem volt drága, és még használható is (nem 5x5 cm-es borotválkozó tükör). Ha letörik, nem gond kicserélni.
Tükörért az üllői utra a homasitába,a,ford petrányi mellé,minden kereskedő ott veszi azt a sok bazári vackot,csak a nagyker-ben.
Telefonon mondták, hogy van nekik? Mert én már kétszer jártam úgy náluk, hogy kinéztem valamit, majd "ja, az nincs", mikor lesz?, "úgy 3 hét múlva". Kösz. Persze, tudom, telefonon érdemes előre érdeklődni.