Az első reagálás jó!
Ha csak leakarná szedni a láncot arra elég egy ilyen kis szerszám......
1-es kép (30 euró)
de ugye ezzel nem sokat ér, hisz az újat is fel kell tenni:-))))
Ha az újjal is ezt csinálja? Akkor egyszerűen KINYIRJA az O vagy az X gyürüt abban a szemben - igy pedig ugye szétbarmolt egy ZSÍR ÚJ láncot
A lengőkar tengelyét ki kell venni - így a lengőkart félre tudod emleni - és igy a láncot egybe ki, majd beteni......
Az első lánckerék ugye bagatel....... egy Zieger fogóval kiveszed a biztosító szemet - lehúzod - újat fel - zieger gyürüt vissza.......
A hátsónál még egyszerűb:-)))
5 db csavar ki.....lánckerék le - új fel - 5 csavar vissza.......
Lánckereket nem azért kell a láncal cserélni, mert szép tiszta:-))))
Hanem mert az előző lánckerék a régi lácra kopott rá.......
Ha erre felteszed az új láncot ott már az anyag dominál.....
vagy a lánckereked eszi meg, vagy a lánckerék a láncot.......
EZT AMUGY ÉN ÍGY IS TANULTAM A GÉPJÁRMŰKEZELÉS ÓRÁN - pedig ott még 150-es ETZ volt!
Mellesleg küldföldön (pl LOUIS) eleve ezért árulják a holmit SZETT-ben......
Idehaza van csak az hogy külön-külön mindenért lenyúlnak......
A láncon NINCS biztósitó szem....ha lenne akkor természetesen nem kellene szerelni
Ha a tiéden van akkor már megint átbasztak és valami szar lánvot tettek fel..........
Se a 520V se az 520VM se az 520 ZVM lánc nem szemes......
És a Regina se volt az.......
KI KELL VENNI, vagy legalább valahogy félreemelni....
Miért?
Mert a LÁNC "VÉGTELENÍTETT...." vagyis nincs benne biztosító szem - és aki nagyteljesítményű motorra azt tesz, az nem normális:-)
Én is hallotam már hogy " VÁGD SZÉT A LÁNCOT EGY SZEMNÉL ÉS TEGYÉL BELE PÓTSZEMET......"
No az lesz ugye a GYENGE láncszem az egész motorzásba.....
Szóval mindenki a saját életével játszik......
A müveletett nem ismerem mert Én úgy szereltettem, mivel mindenki lebeszélt a SUFNITUNINGról.....
No meg kellenek hozzá szerszámok és némi tudás is, mert ugye a hátsó lengőkar rugója, kutyacsont...stb....is bontásra kerül....
Ezért Én levittem Adonyba a bevett szerelőmhöz (Tuto) és Ő egy 10-ért megcsinálta........
A gyári REGINA lánc 32-őt bírt......
A mostani D.I.D. 520VM (75Le) -be jelenleg van 27 és moszt kezd el nyúlni:-))))
Ez egy marhaság, vagy a Banditotok ilyen egyedi! Azt mondja: "És ha nincs a láncban olyan szem mint a régi Riga, MZ, stb.-ken, akkor nem lehet kiszedni, csak flex vagy nitelő célszerszámmal!"
Kb. 2 hete cseréltünk kisBanditon láncot, ott sem kellett atomjaira szedni a gépet! Akkor az első lánckereket hogyan cseréli? Kiveszi a blokkott?
Abban igaza van a másik fórumon íróknak, hogy nincs patentszem a láncon. Szerintem a deklit kell lekapni, a láncvédő műanyagot, a hátsó tengelyt előrébb állítani és levenni a láncot. Miben is akadhatna el... ezen gondolkozom. Mégha a hársó rugóstag nem középen lenne, hanem két oldalt, akkor is plusz egy csavar és lent a lánc...
Azt hiszem...
Arról lenne szó,hogy láccsere alkamával ki kell - e szerelni a hátsó lengővillát ?
A kérdés csak azért mert a banditos oldalon erról folyik a vita de szerintem nem kell kivenni a lengővillát bár én még nem cseréltem láncot az igaz. De ahogy ott előadják,hogy szét kell vágni flexel a láncot mert nem lehet kivenni másléppen azt azért nem igazán akarom elhinni.
Főleg Blue mesternek intézem a kérdést ,mert szerintem ő már biztosan cserélt láncot és lánckerekeket is.Ebben nem tudom mennyi a külömbség a GS és a Bandit között de sok nem lehet.Hátsókerék + tengely ki oldaldekli le és szerintem a lánc ezután kivehető de ha nem jól tudom akkor javítsatok ki.
Ezért volt a kérdés.
Köszönöm megtisztelő válaszotokat.
Jaaa , és szeretnék gratulálni a vasárnapi lépartihoz minden résztvevőnek.Szerettem volna elmenni veletek ( szerintem nem mondtatok volna rá nemet )csak sajnos más program volt lefixálva de majd legközelebb persze ha mehetk veletek.
De 2.-án AKMT 3. HELP ......amire a meló miatt szintén nem tudom hogy el e merjek menni.......
Miért?
Mert Battonya nem a szomszédban van - és ugye haza 21-re Százhalombattán kell lennem......és ugye frissen, hisz éjjel bármi történhet bent.....szóval fáradtan nem mehetek dolgozni....
Ami nekem szabad? és 3 nap?
No olyan nincs..........hiszen júni kilőve a szülinapi bulival
Júli = szlovénia.....
Augusztusban nem lesz....
Szóval nyugodtan menjetek! De ugye Én se érhetek rá mindig....
Kösz a tiszteletet skacok:-) de azért ennyire nem vagyok ász:-)))
szlovénia július 9-13 vagyis H-K-SZ-CS-P -I NAP LESZ..........
A héten szabin leszek.....vagyis elméletileg jó lenne, hisz Rábaűzesénél jövök át a határon......
A többit viszont még nem tudom.....de elméletileg megoldható lenne.......
Az első reagálás jó!
Ha csak leakarná szedni a láncot arra elég egy ilyen kis szerszám......
1-es kép (30 euró)
de ugye ezzel nem sokat ér, hisz az újat is fel kell tenni:-))))
Ha az újjal is ezt csinálja? Akkor egyszerűen KINYIRJA az O vagy az X gyürüt abban a szemben - igy pedig ugye szétbarmolt egy ZSÍR ÚJ láncot
MELLESLEG ITT a LÁNCSZERELÉS!
http://www.louis.de/_309f1762f...
Ezt linkeld át nekik
A lengőkar tengelyét ki kell venni - így a lengőkart félre tudod emleni - és igy a láncot egybe ki, majd beteni......
Az első lánckerék ugye bagatel....... egy Zieger fogóval kiveszed a biztosító szemet - lehúzod - újat fel - zieger gyürüt vissza.......
A hátsónál még egyszerűb:-)))
5 db csavar ki.....lánckerék le - új fel - 5 csavar vissza.......
Lánckereket nem azért kell a láncal cserélni, mert szép tiszta:-))))
Hanem mert az előző lánckerék a régi lácra kopott rá.......
Ha erre felteszed az új láncot ott már az anyag dominál.....
vagy a lánckereked eszi meg, vagy a lánckerék a láncot.......
EZT AMUGY ÉN ÍGY IS TANULTAM A GÉPJÁRMŰKEZELÉS ÓRÁN - pedig ott még 150-es ETZ volt!
Mellesleg küldföldön (pl LOUIS) eleve ezért árulják a holmit SZETT-ben......
Idehaza van csak az hogy külön-külön mindenért lenyúlnak......
A láncon NINCS biztósitó szem....ha lenne akkor természetesen nem kellene szerelni
Ha a tiéden van akkor már megint átbasztak és valami szar lánvot tettek fel..........
Se a 520V se az 520VM se az 520 ZVM lánc nem szemes......
És a Regina se volt az.......
Miért?
Mert a LÁNC "VÉGTELENÍTETT...." vagyis nincs benne biztosító szem - és aki nagyteljesítményű motorra azt tesz, az nem normális:-)
Én is hallotam már hogy " VÁGD SZÉT A LÁNCOT EGY SZEMNÉL ÉS TEGYÉL BELE PÓTSZEMET......"
No az lesz ugye a GYENGE láncszem az egész motorzásba.....
Szóval mindenki a saját életével játszik......
A müveletett nem ismerem mert Én úgy szereltettem, mivel mindenki lebeszélt a SUFNITUNINGról.....
No meg kellenek hozzá szerszámok és némi tudás is, mert ugye a hátsó lengőkar rugója, kutyacsont...stb....is bontásra kerül....
Ezért Én levittem Adonyba a bevett szerelőmhöz (Tuto) és Ő egy 10-ért megcsinálta........
A gyári REGINA lánc 32-őt bírt......
A mostani D.I.D. 520VM (75Le) -be jelenleg van 27 és moszt kezd el nyúlni:-))))
Kb. 2 hete cseréltünk kisBanditon láncot, ott sem kellett atomjaira szedni a gépet! Akkor az első lánckereket hogyan cseréli? Kiveszi a blokkott?
Azt hiszem...
Olvass be ide érdemes éppen erről folyik a vita:linkhttp://forum.index.hu/Article/...
Szeretnék feltenni egy kérdést nektek .
Arról lenne szó,hogy láccsere alkamával ki kell - e szerelni a hátsó lengővillát ?
A kérdés csak azért mert a banditos oldalon erról folyik a vita de szerintem nem kell kivenni a lengővillát bár én még nem cseréltem láncot az igaz. De ahogy ott előadják,hogy szét kell vágni flexel a láncot mert nem lehet kivenni másléppen azt azért nem igazán akarom elhinni.
Főleg Blue mesternek intézem a kérdést ,mert szerintem ő már biztosan cserélt láncot és lánckerekeket is.Ebben nem tudom mennyi a külömbség a GS és a Bandit között de sok nem lehet.Hátsókerék + tengely ki oldaldekli le és szerintem a lánc ezután kivehető de ha nem jól tudom akkor javítsatok ki.
Ezért volt a kérdés.
Köszönöm megtisztelő válaszotokat.
Jaaa , és szeretnék gratulálni a vasárnapi lépartihoz minden résztvevőnek.Szerettem volna elmenni veletek ( szerintem nem mondtatok volna rá nemet )csak sajnos más program volt lefixálva de majd legközelebb persze ha mehetk veletek.
Köszi mégegyszer.
1=d
2= é
3 = sz.....
De 2.-án AKMT 3. HELP ......amire a meló miatt szintén nem tudom hogy el e merjek menni.......
Miért?
Mert Battonya nem a szomszédban van - és ugye haza 21-re Százhalombattán kell lennem......és ugye frissen, hisz éjjel bármi történhet bent.....szóval fáradtan nem mehetek dolgozni....
Ami nekem szabad? és 3 nap?
No olyan nincs..........hiszen júni kilőve a szülinapi bulival
Júli = szlovénia.....
Augusztusban nem lesz....
Szóval nyugodtan menjetek! De ugye Én se érhetek rá mindig....
Szóval ezt a kérést Én se értem:-))) De este/reggel elküldöm neked.......(most nemmegy mert melóban vagyok)
Kösz a tiszteletet skacok:-) de azért ennyire nem vagyok ász:-)))
szlovénia július 9-13 vagyis H-K-SZ-CS-P -I NAP LESZ..........
A héten szabin leszek.....vagyis elméletileg jó lenne, hisz Rábaűzesénél jövök át a határon......
A többit viszont még nem tudom.....de elméletileg megoldható lenne.......
Most esett le!Nem beszéltünk a banner-ről.
Már megint ok az ünneplésre! hajjjaj...