Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Minden betétet ragasztanak, innentől kezdve nem értem a "felújított" szót. A Róna, mint cég, kamionok fékjeivel és kuplungbetéteivel foglalkozik elég rég óta. Ergo ami jó egy közel 50 tonnás gépre, az csak megfog egy 2-300 kilós motort is. Ja, és nem fusiba, 100-as szöggel tákolják rá a vasra a betétet.
Én csak a magam nevében tudok nyilatkozni. Vettem náluk kb.: 15-20 garnitúrát, de nekem semmi bajom nem volt velük. Lehet, hogy másnak volt---nem tudom. Nézz körűl.
Viccen kívül: az N62 elég öregecske széria már, persze attól még jó lehet. Ahogy ifjú kollégánk írta, egyből rácuffant a fejére, és fogta körbe: ez a jó sisak. Nekem pl ilyesmi volt az érzésem a Nitrommal.
..és nem volt vele soha műszaki jellegű problémád?

Mert nekem volt már fékbetéttel nem konkrétan a fékhatással összefüggő bajom... konkrétan majdnem meghaltam így.
Amikor a gépre kerültek az új fékek.. mert nem duplatárcsásan vettem. Akkor, mivel a fékbetétek kellően vastagok voltak nem lettek kicserélve, ahogy vettem úgy lett feltéve. Mentem vele kb 3000 kmert.. mikor észrevettem a motor lezárása közben hogy az egyik tárcsám hideg miközben a másik tűzforró... Leválta a vasról a betét.. és ott csuszatolódott a trácsa és a "hűlt" helye között.. szerencsére akkor kopott el annyira h megragadjaon, és megfogja a motor elejét, amikor már a házunk előtt voltam és 20al gurultam.

Szóval a vas és a kopóréteg kettévált..azóta vagyok szkeptikus az ilyen-olyan betétekkel kapcsolatban.. jah, és SBS betét volt
Még ez sincs kizárva....
A kifutó mittoménmiből meg a nolan.
"Nolan N62 inkább emlékeztetett a Grex G06-omra, "
Ez azért lehet, mert ugyanaz a cég csinálja A kifutó nolan-ból lesz a Grex
Nagyon okosan oldottad meg a dolgot! Végig kell járni a boltokat, próbálni, próbálni és megint csak próbálni. Aztán majd látod, melyik jön be, akár sisak, akár ruha.
Abban tényleg van igazság, hogy inkább gyűjtögess még - úgyis itt a szezonvég -, de ne menj bele az olcsó-gagyi csapdába. A bebomotornál is van nagy ruhaakció, azt is megnézheted, nincs is messze tőled, a Duna Pláza átjárójánál vannak.
Fékbetét:

Én a róna kft-nél szoktam venni, csináltatni. 2000 huf körűl van egy pár, csak vinni kell a vasat.
Van aki szidja és van aki szereti, ki kel tapasztalni.
Mikor futárkodtam rengeteg fékbetétet elhasználtam, nekem teljessen megfelelt. Igaz én puhábbat csináltattam, az nincs polcon hanem várni kell rá pár napot. háp
Nem tudom hogy GS500 -ra drága-e az EBC. Az én motoromhoz minden fékbetét drága, tapasztalat. Ha felhívod a motorradot egyből megmondják az árát.
Egy dologban mindenképp lemarad a Nolantól: a plexije nem csukódik olyan határozottan, szépen, mint a Nolané. Viszont a Nolan L-es olyan laza volt a fejemen, az M-esbe nagy volt már a fejem (homlok-tarkó fronton nyomott), viszont még mindig nem állt rajtam stabilan. A Probikerbe belebújni már nehéz volt (ez már jó kezdés), és szinte "rácuppant" a fejemre. Mindenhol szoros, de kényelmes. Ja, dupla D-gyűrűs zár, nem csatos, és üvegszálas kompozit héj, ilyenek csak a drága sisakokon vannak.. A beépített napszemcsiről nem is beszélve! A bélése is nagyon szép, puha, kék színű, igényesnek tűnik. Remélem, hogy jó választás volt!

A márka nem cseng olyan jól, viszont a Nolan N62 inkább emlékeztetett a Grex G06-omra, ez a Probiker meg komolyabbnak tűnik.
Nem tudtam még kipróbálni, úgyhogy zaj, huzat, stb szempontjából még nemtom milyen.
Erről a probikerről mondanál valamit? Én is nézegettem.
Lassan sisakot fogok venni és gondoltam arra is (egyelőre a caberg v2r a nyerő).
Probiker azért nem cseng olyan jól mint a Caberg...
Bázismotornál én is az N102-t néztem ki először, de aztán láttam, hogy csak XXL meg XXS méretek vannak.. :D Akkor néztem ki az N62-t, mert nagyon olcsó, nem lehet rossz, és nekem nem kell a nyitható sisak. (Nem cigizek, telefonálni anélkül is lehet, és kétszer is estem el 40-el úgy, hogy arccal fejeltem meg az aszfaltot. Állvédő nélkül ma már más lenne a mosolyom. Szóval nem használnám nyitva...)

Végül egy Probiker sisakot vettem meg, az valami 41 helyett 20 ezer volt, üvegszálas, beépített napszemüveges, és a legfőbb érv: marha jól illeszkedik a fejemhez. :)

Dzsekiket néztem a SHOXban, a bázisnál is, és délután kimentem a mofakerbe is, hát a mofakeres a legkényelmesebb nekem, és minőségben is jobban tetszett. Nadrágból is az ottani jött be a legjobban. Ez ugyan nem a legolcsóbb, és még egy kicsit spórolni kell rá, addig is figyelem az ákcijókat, de félig már eldöntöttem.

Köszönöm még egyszer mindenkinek a linkeket, tapasztalatokat, nagyon hasznos volt!

A fékbetétes közvélemény-kutatást folytatnám (és több köze van a GS500 topichoz is :)), eddig annyit szűrtem le, hogy az EBC marhajó, csak drága (vagy nem olcsó) és gyorsan fogy (ami talán azért is jó, mert akkor kevésbé kophat a tárcsa?..)
Látom megy a kavarás a túrával az Akmt fórumon.
Azt hiszem szombaton felkelek, beleolvasok és akkor majd talán egy végleges állapotot látok.
Az első darab nálam is ezt produkálta, majd a srác kicserélte egy másikra. Ez már tökéletesen működik. Ha nem hibás a készülék, a rajta lévő Reset gomb segít ilyen esetben.
Naja!
Vettem én is a Vaterán egy ilyen kamerát. Bírtam hsználni vagy hat és fél percet, oszt semmi többet.
Habekapcwolom minden led el kezd egyszerre világítani és nem csinál semmit. :(
Íme:
minikamera összefoglaló oldal
jó olvasgatást!
Köszönöm.
valóban, egy nő jóval 35 fölött is lehet marhára kívánatos, szép stb., csak ne görcsöljön az életkorán, mert azzal mindenkinek az agyára megy, főleg a sajátjáéra.
Oszd meg... a honlap elérhetőségét. Hosszú téli estéimen eltörpölnék az olvasottakon.
Nekem is van ilyen, illetve a kulcstartós változata, + halszemoptika. Szintén párezer Ft-okért vettem őket. Csak jól kell rögzíteni a motorra / sisakra.
Az On-Board topikban sok okosság hangzott már el, és van egy honlap, ahol ezekről összegyűjtöttek minden. Egész irodalma van már.
Zrikál a rák!

Csak rögzítem a tényeket!

ne zrikáljatok mááááááááár!
Drága!

a mottó: ÉLET, PEZSGÉS, JÓ IDŐ!
na, meg elég pénz a benzinre!
akkor soha jobbkor: BOLDOG SZÜLINAPOT!

a nők csak akkor tagadják a korukat, ha nincs meg bennük a benső harmónia.
de az ettől se lesz meg.
Hát nem:-))) Vagyis kicsit.

még "akciósan" vettem meg az új MTR-em....
A múlt héten rendeltem meg.
Most már nem akciós......Érdekesmód a LOUISBAN még mindig az:-)))

De meg se lepődök:-)Ami van kis kameránk.....
Én 6000ért....
Tibkin 3000ért vette....

Van egy bolt ahol 28000-ret kérnek érte
BESZARÁS:-)))))