Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nekem egy transalpos barátom azt monda, hogy a kipufogó égeti a lábát a béna elvezetés miatt.
Találtam pár ígéretes motorkát. Mi a véleményetek róluk?
Transalp 1
vagy ez:
Transalp 2
illetve ez, legalább magyar okmányokkal van:
Transalp 3

Nagyon jó kis motorom van, de teljesen be vagyok indulva a Transalpra.
Ugyanakkor biztos, hogy nehéz a járműkereskedőknek. Én sem szívesen vállalkoznék olyanra, amiben áll a pénzem, a vevők olcsóbbat akarnak, és lehetőleg minél hamarabb. Pláne, ha a legtöbb ember a válság miatt (amiből most indult ki a gazdaság világszerte) visszatartja a pénzét.* Jó dolog ezeket teljesíteni, de a közigazgatás rögös útvesztőin sok minden akadozik.

*nem értem az olyan boltokat, mint pl. a Salamander (a WestEndben), ahol 35.000 Ft egy cipő átlagos ára, de vevőt még nem láttam a boltban, ahányszor arra haladtam, csak kb. 6 eladót. Talán veszteséggel, presztízsből tartják fenn.
A gőzmozdony szerű tekintélyt parancsoló ábrázatot se haggyuk ki.
A legjobb színválasztás ennél a tipusnál a volánsárga.Telitalálat.
Ahol én vettem a gépet ott egy másik ugyanolyan (csak nem piros üléssel ) még mindig eladó. Pedig már én is úgy vettem májusban, hogy majd 1 éve állt.
Ha a használtmotoros kínálatot megnézem, szerintem megvan az általam nézett motorok 80%-a még most is, pedig én már tél végén elkezdtem nézegetni.
A gyári színt nem keverik előre, ez szinte 100 %. Ahogy fújják a rétegeket egymás után, úgy alakul ki a szín. Úgyhogy ügyes emberkének kell lenni a festőművésznek... az alkunál kérj erre garanciát, és akkor "próbálkozhat" akár többször is. Persze a saját költségén!
Ezért is kérik meg a fényezések árát... jó borsosra szabták a lécet. Amennyire tájékozott vagyok, elemenként 20-30 ezer Ft a "pingálás"... de majd a konkrét ajánlat megaszondja.
Az biztos, hogy páran bezárták a kaput. Nem a legkedvezőbb a helyzet...
Köszi az érdeklődést!
Semmi nem történt vele, akkor már telesírtam volna a fórumot, hogy széttört . Szeretnék rá oldal és hasidomot, csak jó lenne ha KONKRÉT ajánlatom lenne egy fényezőtől, hogyha odaviszem azt a 3 darab műanyagot, mennyiért fényezi le színhelyesre.
Megkérdezed az ismerősöd? Meg azt is, hogy gyári színt ki tud-e keverni a fényező?
ha fukarkonak a teszteléssel, ne csodálkozzanak, hogy alig adnak el motort, használtat is. az autópiac döglődik, a motorral nemtom, mi a helyzet. gondolom ott is mocsár van.
No, mi a helyzet a hibakereséssel?
esSO-hoz csatlakozom. Én egy időre "hazaértem" a motorvásárlással. Nem is nagyon nézegetek másik típusokat. Az interneten olvasható tesztek korrektek a típusról (Motorrevü, Totalbike, stb.).

Valahol próbálj ki egyet a végső döntés előtt, hogy megerősítsen. (Bár a tesztelésekkel eléggé fukarkodnak a kereskedések manapság, de azt hiszem lehet találni tesztmotort itt-ott...) Engem annak idején egy 300 km-es "teszt" taglózott le... utána döntöttem és jól!

Technikai megoldásokban nagyon otthon van a paci ebben a kategóriában (aluváz, alu-lengővilla, futóműállítási lehetőségek elöl-hátul...) És ami nagyon fontos, jobb a fényszórója, mint az autómé....!
Ja, itt is nézelődhetsz: www.vstromclub.hu
A DL egy szuper gép! Nagyon kényelmes, nyomatékos motor. Fenntartása nem sokkal drágább, mint a GS-é. Nagytestű, kb 180-as magasság kell hozzá. Sokan használják Pesten mindennapi munkába járásra, de kanyargásra is tökéletes. Jellemző hibája nincs.
Mert nincs hangja.
Úgy tudom, hogy pár embernek van itt DL650-e. Nagyon szemezgetek a géppel, a tulajdonságai alapján megfelelőbb is lenne számomra, mint a GS. Ha valaki tudna pár pozitív/negatív dolgot írni róla, azt megköszönném.
A GS-t is szeretem, ill. hétköznapi használatra is megfelelő, de egy számmal nagyobbat szeretnék venni, így már a hirdetést is feladtam (bár egyáltalán nem sürgős a dolog). Tudom, hogy van DL fórum, de az eléggé kihalt, ezért kérek itt segítséget a döntéshez.
Túráztathatom a motorom a kapud előtt, még a kutya sem nézet ki.
DID a gyári láncom.Csak jót halottam róla.
Ha kell marad ugyanaz.
Most, hogy egy kicsit poros lett a motorom, én Pomázra viszem fényeztetni, ha nem holnapra kell akkor, ha lefújták szólok és megnézed, hogy milyen..............oszt döntesz, hogy jó-e vagy sem.
Ha tetszik kérsz egy ajánlatot.
Ezt:
10042035 KETTENSATZ DID X-RING
GS500E BJ.89-93(110/16/39 SUZUKI GS 500 E/EU (GM51B)
89,95 (112,95)
ennyiért,
vedd meg!
Ezt ismeritek? Kemping a belvárosban.
camping
Csontos József
1194 Kócsag u.41.
061-282-6583
0630-952-7372
Üdv Jegember, fényezőt sajna nem tudok, csak kérdés: történt valami az SV-vel? Lemaradtam valamiről (esélyes, mostanában csak ritkán vagyok itt sajna). Ha esetleg nem találsz, egy Tököli haverom szokott vinni idomokat fújni valami ismerőséhez, és azt mondta szépen és olcsón dolgozik, de hogy hol azt nem tudom. Ha nem ragaszkodsz annyira a helyhez, megkérdezem az ember elérhetőségét. Üdv
látom van lánctéma, én is hozzátenném a saját kérdésemet :)

Lajosék akciózzák ezt készletet, mi a véleményetek róla (minőség, ár)?
A mostani láncomon azt irja, hogy 520 SM, majd 5 láncszemmel arrébb: RK. Gondolom ez nem a gyári lesz.
Tud erről valaki valamit mondani?
baszki de olcsó ennyit tapasztalat nélkül is megér