Már ne haragudj, de ki az a hüle, aki csak félig megy motorral a céljáig, és onnan BKV-zik?
Menj oda picit korábban és nézz szét, hogy hol tudnád biztonságosan otthagyni!
Én általában megkérek egy boltost, hogy hadd állítsam a kirakata elé. Más azt hiszi, oda tartozik, ezért nem piszkálják. Hálából meg veszel nála egy ücsit!
Pár éve a Trunkó Barnabás cikkezett valami lapban ezekröl a benzinspóroló cuccokról,amit a felesége rakott a kocsijába!Összeszámolta az igért %-ot és kiderült,hogy kb 20-30% benzint termel a kocsi velük!
Én anno a buszmegállók utáni részen, a Kígyó utcánál (tudod, ott a buszsáv leválik, na annak a végénél) láttam párszor motorokat fönt a járdán, BMW-t, meg más szépségeket, ott szerintem le tudod lakatolni te is.
Szerintem nem sokat érhet ez a kütyü. Benzines, karbis autóval járok 1/3 rész etanollal, átalakítás nélkül. Így tankolásonként kb. 2.500 Ft a különbség.
Akkoriban autósport szövetségnél technikai felügyelő voltam és közösen vizsgáltuk meg az egyetemmel, hogy milyen hatással lehetnek ezek a cuccok a versenyautókra. Mivel az jött ki, hogy kimutathatlan, ezért be sem kellett tiltani őket.
Éppen annyi?! Fene sem gondolta volna, hogy pont ennyi... mekkora teljesítmény volt ez a független angol kutatócsoporttól, akik mindezt 4 milliárd Fontos költségvetésből 20 év feszített munka után kiderítették!
Jópáréve a zegyetemen teszteltünk ilyeneket szakmai gyakorlás céljábúl. Nos, az összetételre semmi hatása nem volt, ami bement, az úgy is gyött ki. Az elektromos tulajdonságai sem sokat változtak (vezetőképesség, stb.). Az oktánszáma sem módosult. A motor főtengelyén kerekítési hiba méretű eltérés nyomatékban. Szóval ez is egy mókusvakítás, a benzincégek nagyban csinálják az EVO meg Advance meg milyen benzinekkel a kúton, ezek meg megpróbálnak a hiszékenységre kicsiben rámászni.
Erik,
attól lenne kevesebb a káros anyag, hogy tökéletesebb az égés. De ezt pl megoldják már a katalizátorral...
Ha nagyon félted , a Szervita Téren van egy parkolóház, földszinten benzinkúttal. Kb. 5 perc gyalog a Ferenciek terétől.
Menj oda picit korábban és nézz szét, hogy hol tudnád biztonságosan otthagyni!
Én általában megkérek egy boltost, hogy hadd állítsam a kirakata elé. Más azt hiszi, oda tartozik, ezért nem piszkálják. Hálából meg veszel nála egy ücsit!
Csak viccőtem!
Egyébiránt valószínűleg egy kicsit korábban indulok, hátha tekeregni kell egy kicsit a környéken...
Én anno a buszmegállók utáni részen, a Kígyó utcánál (tudod, ott a buszsáv leválik, na annak a végénél) láttam párszor motorokat fönt a járdán, BMW-t, meg más szépségeket, ott szerintem le tudod lakatolni te is.
Budapestiek! A Ferenciek terénél hol lehet otthagyni a motort egész napra (megyek valami fejtágításra)?
Vagy inkább hagyjam pl az Arenaplázánál (abból az irányból megyek), és onnét tömegesen közlekedjek?
Erik,
attól lenne kevesebb a káros anyag, hogy tökéletesebb az égés. De ezt pl megoldják már a katalizátorral...
legújabb népszámlálási adatok szerint az emberek negyede teszi ki a népesség 25%-át.