Szia, köszi az érdeklődést. Igen van egy lemez a csuklómban, meg 5 csavar. Az a rendhagyó benne, hogy a műtét utáni rtg és a mostani rtg között látványos a különbség, nálam nem úgy csontosodott a szilánkos rész és inkább felszívódott... Az a szar benne hogy 2 hónapja erőltetem hogy mozogjon erre kiderül hogy nem is rajtam múlik.
Szia! Melyik részen tört el pontosan a kezed? Nekem kb egy éve tört el elég durván a kisujjam melletti ujjamnak a csuklóm utáni csontja, kitört belöle egy darab és a két megmaradt rész összecsúszott és a kisujjam is kitolta a helyéröl és lentebb ment vagy 5 cm-rel.. ehhez képest elég gyorsan gyógyult és nem érzem meg az idöjárást, meg ilyesmit, csak annyi maradt, hogy a törés helyén érzékeny még mindig, de semmiben nem akadályoz.. csak azért írom, hogy kitartás, reméljük semmi baj nem lesz és meg fogsz gyógyulni... bár ezt a csont kérdést nem nagyon tudom, mi lehet... kaptál lemezt is a kezedbe? nincs képed róla?
Ja a kezem... most hogy kérdezed: tegnap a doki aszonta rá hogy ő ilyet nem látott még. A tegnapi rtg alapján a lemez fölötti csont "felszívódott", emiatt a csuklóm azon a részen jobban lejt, ez pedig azt okozza, hogy hátrafelé hajlításnál ellenállásba ütközik és egy ponton túl már nem megy. Magyarul kézen állni meg rendes fekvőtámaszt nyomni nem fogok tudni, ha így marad. Viszont másik irányba meg jobban megy majd, lehet a jobb kezemmel megvakarhatom a jobb alkaromat... Azér az durva
Viccen kívül eléggé összeroskadtam a hír miatt. Hétfőn konzultálnak a sebészek hogy mit lehet ezzel csinálni. Az is lehet, hogy valami genetikai bajom van a csontosodás terén.
Hm, itt ha valakit emiatt rendkívüli felmondással rúgnának ki, az komoly munkaügyi pereket vonna maga után szerintem...
(Rendkívüli felmondás csak akkor lehet, ha: "a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét a munkavállaló szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi. Ettől érvényesen eltérni nem lehet." Ilyen nyilvánvalóan nincs...)
Itt szerintem leépítésre hivatkozással szüntethetik csak meg a munkaviszonyokat rendes felmondással, ami a Mt. szerint legalább ilyen végkielégítésekkel kell történjen:
a) legalább három év esetén: egyhavi;
b) legalább öt év esetén: kéthavi;
c) legalább tíz év esetén: háromhavi;
d) legalább tizenöt év esetén: négyhavi;
e) legalább húsz év esetén: öthavi;
f) legalább huszonöt év esetén: hathavi átlagkereset összege. (95.§)
Reméljük ettől több is lesz, belső szabályozástól függ... Mivel ez nagy horderejű dolog, itt nem valószínű hogy simlizni fognak..
A BKV-s elbocsátásokról tudnék azért mesélni, az első körökben még ott dolgoztam... hát ott nem ment minden tisztán.
Jelentem megjött a rendőségi határozatom, a vártnak megfelelően "követési távolság be nem tartása", ejnyebejnye, blabla.
Kifogást fogok beadni azzal, hogy vegyék figyelembe hogy az előttem haladó nem fékezett hirtelen sem, amikor belehajtott az előtte haladóba, és ő is figyelmetlen volt, blabla.
Van valami javaslatotok?
A baleseti jegyzőkönyvet csak személyesen kaphatom meg hogyha bemegyek érte Szekszárdra. Nemtom érdemes-e. Ezek is akkor szólnak amikor már megyek vissza dolgozni.
Akkor javaslom nagyon megnézni, hogy mi került be a szerződésedbe rendkívüli felmondás címszónál, főleg a felmondással járó munkáltatói kötelezettségekkel (végkielégítés) kapcsolatban. Biztosan van jogász csapat, aki megnéz mindent, de ők a cég érdekeit képviselik majd, nem feltétlen a dolgozókét. Ha valami nem tiszta benne, akkor szólj, utána járok!
Páv II van, de az I-es sem nagy cucc megcsinálni. Balesetet meg láttam már eleget. Nem tudnak meglepni. Ha meg kokerot látok egymást lebicskázni azokon meg én segítek.
PÁV 1 kell hozzá, meg jó erős gyomor. Mert azért van, mikor jó kis balesethez kell kimenni, ahol ömlik a vér. Egy sima napon meg csak a kokerók csandrázzák össze a kocsit.
Nálunk vagy 2-3 éve volt felvétel. Feltétel volt, hogy a leendő mentős fiatal, akár kezdő legyen - kis bért kell adni -, de legyen 20 év vezetési rutinja.
Banyek...feküdj le a ludni, én ilyenkor azt szoktam!
Ja a kezem... most hogy kérdezed: tegnap a doki aszonta rá hogy ő ilyet nem látott még. A tegnapi rtg alapján a lemez fölötti csont "felszívódott", emiatt a csuklóm azon a részen jobban lejt, ez pedig azt okozza, hogy hátrafelé hajlításnál ellenállásba ütközik és egy ponton túl már nem megy. Magyarul kézen állni meg rendes fekvőtámaszt nyomni nem fogok tudni, ha így marad. Viszont másik irányba meg jobban megy majd, lehet a jobb kezemmel megvakarhatom a jobb alkaromat... Azér az durva
Viccen kívül eléggé összeroskadtam a hír miatt. Hétfőn konzultálnak a sebészek hogy mit lehet ezzel csinálni. Az is lehet, hogy valami genetikai bajom van a csontosodás terén.
...Plusz még a mai határozat.
Nyafogás befejezve.
Jól van a Macsek keze már?
(Rendkívüli felmondás csak akkor lehet, ha: "a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét a munkavállaló szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi. Ettől érvényesen eltérni nem lehet." Ilyen nyilvánvalóan nincs...)
Itt szerintem leépítésre hivatkozással szüntethetik csak meg a munkaviszonyokat rendes felmondással, ami a Mt. szerint legalább ilyen végkielégítésekkel kell történjen:
a) legalább három év esetén: egyhavi;
b) legalább öt év esetén: kéthavi;
c) legalább tíz év esetén: háromhavi;
d) legalább tizenöt év esetén: négyhavi;
e) legalább húsz év esetén: öthavi;
f) legalább huszonöt év esetén: hathavi átlagkereset összege. (95.§)
Reméljük ettől több is lesz, belső szabályozástól függ... Mivel ez nagy horderejű dolog, itt nem valószínű hogy simlizni fognak..
A BKV-s elbocsátásokról tudnék azért mesélni, az első körökben még ott dolgoztam... hát ott nem ment minden tisztán.
Jelentem megjött a rendőségi határozatom, a vártnak megfelelően "követési távolság be nem tartása", ejnyebejnye, blabla.
Kifogást fogok beadni azzal, hogy vegyék figyelembe hogy az előttem haladó nem fékezett hirtelen sem, amikor belehajtott az előtte haladóba, és ő is figyelmetlen volt, blabla.
Van valami javaslatotok?
A baleseti jegyzőkönyvet csak személyesen kaphatom meg hogyha bemegyek érte Szekszárdra. Nemtom érdemes-e. Ezek is akkor szólnak amikor már megyek vissza dolgozni.
Köszpusz!
Ti közalkalmazottként, vagy MT-s szerződéssel dolgoztok ott...még?
Nálunk vagy 2-3 éve volt felvétel. Feltétel volt, hogy a leendő mentős fiatal, akár kezdő legyen - kis bért kell adni -, de legyen 20 év vezetési rutinja.