Nem biztos hogy meglehet szüntetni a közös tulajdont. Ha idegennek eladod, (mert ö nem él az elővásárlási jogával), akkor egy része az uj tulajé a másik a feleségedé marad. Csak az nem öröm(neki)
Rezsi: mivel közös, mindketten feleltek a költségek megfizetéséért. Ha ö nem fizet kénytelen lennél te fizetni, mitha te tartouznál. Max ,bevasalhatod rajta (jogi uton pl) Mert azt nyilván nem vállalnád ,hogy emiatt elárverezzék a házat.
Hát ja.....most jött meg a válasz erre is.
A saját részem eladhatom, ha nem megy el akkor meg bírósági útra vihetem, hogy szüntessék meg a közös tulajdont, és akkor bírósági úton lesz eladva, elárverezve.....
Bár a gyámügyhöz minek is? A lányokra gondolsz? Azért nem kell, mert a lányok már nála vannek elhelyezve bíróságilag leírva (ez volt a békítő lényege, hogy akkor már papirja legyen róla)
JA!
Amugy bocs az offolásért - de relatíve bárki kerülhet ilyen cipőbe, szóval okuljatok más hibáin:-)
Hi, köszi szépen! Igen, én is arra tudok csak hivatkozni hogy nem láttam h fékez így nem tudtam meg időben h meg kellene állni... Sztem nem fékezett, féknyom nem volt. Majd írok ha kiderül mit mondanak, de ha ráhúzzák h köv táv, akkor valsz fellebbezek...
Volt nekem is egy kellemetlen esetem még a 70-es években, vadi uj Mercit vezettem. Az elöttem haladó autó elütött egy nőt a zebrán és csak a zebra után tudott megállni. Én meg állok jóval a zebra elött. Természetessen én csak tanu voltam az ügyben. De eltudjátok képzelni, hogy néztek rám a körülöttünk ácsorgok? Mint egy merénylőre, ugy gondolták én okoztam a balesetet- pedig nyilvánvaló volt hogy nem, hiszen még nem is voltam a zebránál. Plusz a nemtetszés, hogy egy ilyen fiatal srác ilyen járgányban, na az eleve gyanus volt.
Gondolom a válás során 50-50%-os vagyonmegosztás volt. Elővásárlási jog a Te 50%-odra van. A Te részedet bármikor eladhatod, de valakit arra kényszeríteni hogy a saját tulajdonát eladja akaratán kívül az már büntetőjogi kérdés. Ha elköltözöl és a kégli üresen áll a legtöbb az hogy fele-fele arányban osztoztok a költségeken. Arra készülj fel hogy eladáskor a gyámügyhöz is menni kell.
Ezért mondtam, de már más-is, hogy szar a jog, nincsen minden pontja helyesen megfogalmazva... és ezt lehet fokozni bármilyen helyzetre, akármennyi járművel, lényeg, hogy bizonyítani tudni kell az ártatlanságodat, tanukkal, + minden olyan lehetőséggel, hogy senki ne tudjon belekötni! Engem-is toltak már bele az előttem álló kocsiba..., mindenki megállt, én-is mögötte, de a hátam mögött érkező teherautó, ezt nem érzékelte időbe és beletolt az előttem álló autóba. A teherautós adott mindenkinek betét-lapot, mert tisztázott helyzet volt, tanuk + sértettek, + elismerte, "nem is nagyon tehetett volna mást..."
Igen, de ha a sávjában marad, lehet hogy már nem is élne
És mi van amikor vagy 15 en egymásba csúsznak (pl autópályán az első szabálytalan volt, ) akkor mind a 14 beletrafálló hibás (+ lehet köztűk olyan is, akit belelöktek az előzőbe)
Ok rendben, ez így volna a helyes..., de az ismerősömnek mégsem így volt, ő ment szabályosan, kijöttek elé, ő át a másik sávba, hogy kikerülje, elkerülje az ütközést, mert már féktávon belül volt, nem tudott volna megállni és így +1 másik kocsival ütközött, mert nem fért be, aki + kijött elé, neki + nem lett sérülés a kocsiján és az ismerősöm adhatta a betét-lapot és ő lett a hibás, mert át ment a másik sávba és ott a helyszínelők, akik megállapítják, hogy ki a vétkes, ők mondták! Ott kellet volna hivatalosan maradni a sávban és beleszállni, akkor ártattalan, mert sajna a jog azt nem nézi, hogy így esélyesebb a sérülést elkerülni!
Én csak ezt tudod elmondani amit tudok...
A vétlen félnek nem róható fel az, hogy a baleset elkerülésére épp nem a legtökéletesebb elhárító magatartást választotta. Nem elvárható, hogy ezt "megfelelő" módon tegye meg és így oldja meg a vészhelyzetet....
Ha vki kihajt eléd és ezzel balesetet okoz, nyugodt lehetsz, hogy ő lesz a hibás, még akkor is ha, az ő kocsija nem sérült....(elsőbbség adás elmulasztása, közl. rendjének megzavarása)
(Mellesleg ezt sajna kocsival eljátszottam és nem dicsértek meg érte....)
Hát ha még előtte eldobod, fekteted a motort, akkor nagy a valószínűsége, hogy neked senki nem fog fizetni, mert azt igen nehezen fogod tudni bizonyítani, hogy nem lehetett volna megállni és elkerülni a kárt, vagy az esetleges sérüléseket. Pl: ha kikanyarodnak eléd és te átmész a szembejövő sávba, hogy elkerüld, hogy beleszállj a kocsiba, már te vagy a hibás, a vétkes és ha így valakinek, akár csak a tükrét letöröd, már te osztogatod a betét-lapokat, aki + kijött eléd, mindent megúszott! Tehát, ilyen esetben is sajna csak azt tudod csinálni, hogy megpróbálsz megállni, de ha nem sikerül legalább van aki fizet, de ha átmész már a másik sávba, te vagy a hibás! Sajna ilyen szar törvények vannak, nem nézi, hogy te a baleset elkerülése miatt váltasz sávot... Ez van, pl: a hátulról-is, mint ebben az esetben, ha átmész a szembejövőbe, akkor teljes mértékben te leszel a hibás! Most + lehet várni, hogy milyen napjuk van és mit mondanak, mert ez igen metszess téma, kérdés és szeretik azt mondani, hogy követési távolság, de ez olyan mintha kijöttek volna eléd, nincsen fékezési lehetőség és talán ez-az 1 amire lehet alapozni sajnos…
Tulképpen ez a része a dolognak világos, csak az azt megelőző rész nem, hogy más okozta-e a kárt, vagy nem, vagyis fizet a biztositó vagy nem. Mert ha fizet, akkor nyilván az van amit írsz, de ha nem akkor egész máskép kell cselekedni, pláne ha hitel van a motoron.
Mindezt még megelőzően, mi van ha előtted karambolgyanus vészhelyzet van és emiatt ugy döntesz hogy eldobod a motort, vagy belzugsz hátulról ?
Szia zimacs!
Mielőbbi felépülést neked és a motornak is!
Amennyiben nincsen semmi gond és teljes mértékben ártatlannak hoznak ki, akkor mindent fizet a biztosító! Mivel neked, a motort gazdasági totálkára vették fel, így nekik nem éri + helyrehozni, de te attól még megcsinálhatod és járhatsz vele! Amennyiben, műszaki totálkáros lett volna, akkor már, nem vehetne részt ilyen alvázszámmal és motor-számmal a közúti forgalomban!
Ilyen esetben mint a tiéd, hogy gazdasági totálkáros, a biztosit a tax szerinti árat módja a motorodra és akkor van olyan lehetőség, hogy van a roncsérték, amit ők fognak megállapítani és azt az általuk ajánlott roncskereskedőnek el tudod adni azon az áron és a fennmaradó részt a biztosit fizeti, így éred el a tax árat, de nem vagy köteles a roncsátvevőnek odaadni a motort! Ha neked van rá vevőd, aki többet fizet, neki is eladhatod, vagy helyrehozod és használhatod, az már a biztosítót nem is érinti, de nem is érdekli!
Sajnálom, hogy csak most tudtam írni és nem hamarabb, remélem azért tudtam segíteni valamicskét a dologban...
Bállint_88 Látom lett segítség és nem kellet megvárni, hogy +int itt legyek... köszönöm b-viktor, hogy te emlékeztél ilyen gyorsan rá!
Én már nagyon várom újra azt a percet, mikor túrára indulva begurulok elétek a motorral, felhörpintjük azt a fini kávét, aztán nekiindulunk!
Persze bármi más okkal is szívesen megyek ám!
Na jó éjteket mindenkinek!
Hogyne tudtam volna! Hisz' egy hete én is ott kortyoltam a nedűt! Pont, mivel "hazai pálya", nem akartam megfejteni, csak célozni rá a kávéval, hadd gondolkodjanak a többiek!
Rezsi: mivel közös, mindketten feleltek a költségek megfizetéséért. Ha ö nem fizet kénytelen lennél te fizetni, mitha te tartouznál. Max ,bevasalhatod rajta (jogi uton pl) Mert azt nyilván nem vállalnád ,hogy emiatt elárverezzék a házat.