A jelenlegi helyzetben, ugye az általam (is) befizetett (kötelező) magánnyugdíjpénztári pénz is csak a leendő nyugdíj (asszem) 25%-át fedezi. Tehát, hiába az egész humbug! Még néhány évig (évtizedig) az lesz ami eddig volt: Aki dolgozik, az fizeti az éppen akkor nyugdíjasok pénzét! Semmiféle előretakarékoskodás, saját nyugdíjszámla, stb. Az önkéntes pénztárakba befizetett pénzt, meg természetesen elviszik a bankárok. A rendszer SEMMIVEL (najó csak kicsivel) sem jobb mint 40 (AZAZ NEGYVEN) éve
Ezért ha szigorúan nézem, és te még két év múlva is adózni akarsz, akkor a TE pénzed is az én zsebembe kerül!
A politikáról meg csak annyit: ezt is nagyon jól belénk nevelték, hogy ne politizáljunk! Hagyjuk csak a francba az egészet, és akkor minden mehet tovább. Remélem, nem kell részleteznem a "mindent".
Nyugaton ez is egészen másképp van, nagyon erős civil szférával. De mi persze Mo-n vagyunk.
Bocsi Bigmen h nem neked válaszolok!
esSO! EZT! olvastad?
Ne gyere azzal hogy az index...
Ne gyere azzal se hogy "biztos ott is megbundázták a telek-eladást!"
AZT nézd, hogy (egyelőre) ebből nem lett politikai vita, népüldözés, rasszizmus, stb. Hanem lett (lesz) belőle "pár" munkahely! És ez a pár munkavállaló, valamint a munkaadó BE FOGJA fizetni azt az adót, ami nálunk NAGYON hiányzik a NÉPNEK! Nem a BKV, MÁV, stb. eltávozó vezetőinek.
Ezzel nem azt mondom hogy a sukorói ügylet TISZTA, de hogy nem így kéne megoldani az biztos!
Miért ment pár éve a KIA szlovákiába, miért ment el az opel, stb?
Néha úgy látom hogy, saját magunk ellensége vagyunk. Persze nem TE, meg nem én, hanem MI MAGYAROK (már ha a Parlamentben ülőket...)
Amúgy, nagyon nem akarok befolyni az elmúlt napok itt folyó politikai "eszmecseréjébe". Ezért nem is várok választ!
u.i. Hitted volna h a jelenlegi (2009 évi!) költségvetési helyzetben MA Budapesten egy ÁLLAMI cégnél, (azért mert, nem tisztázott hogy ki fizeti az árokásó munkást!) 14-16 fokban látjuk el a feladatunkat!? még 1-2 hétig?
Na EZÉRT fogok kb 792 nap múlva nyugdíjas lenni! De nem a te pénzeden! (no smiley)
Zimacs!
Még valami..Azt sajnos el lehet felejteni,hogy 30 nap mulva lesz határozat,ugyan is a szab. sértési előadónak egy ügyre 30 nap áll rendelkezésre amit soh nem tudnak betartani,mert tul vannak ezügyben terhelve.Tehát 30 nappal meg lehet hosszabitani és ezzel élnek is.Kivéve akkor ha ittas vagy haláleset is van a balesetben,mert akkor már Bűncselekmény alakzatban megy az ügy.Tehát min 60 nap az maikorra lesz határozat ügye az előadónak meg kell hallgatni a balesetben résztvevő személyeket ill a tanukat ha volt vagy van ilyen.Sajnos ilyen esteben ( még bűnügyben is) huzodik sokat , nincs meg ez még nem érkezett meg a szakétrtői vélemény nem lehet elérni az okozót nem jeleneik meg az idézésre stb.Sajnos ez mind benne van a pakliban.Nem akarlak elkeseriteni de sajnos ez a nagy gyakorlat.Mindegy írd meg hogy mi történt de pontosan ha lehet és meglássuk mi lesz belőle.
Szia Zimacs!
Először is szép estét mindenkinek!
Szeretném megkérdezni,hogy mi történt valójában?Hallottam,ill.olvasgattam róla de ez kevés.Ja és JOBBULÁST!Sajnos azt kell,hogy mondjam (bár nem ismerem az előzményeket) ha te voltál hátúl te leszel az okozó ezt nem lehet (vagy csak nagyon nehezen) kivédeni.a Kresz-ben van olyan hogy követési távolság amit be lekk tartani és hogy ez mennyi?Annyi,hogy az előttem lévő jármű hirtelen fékezése esetén is meg lehessen állni.Max akkor tudsz valamit alakitani ha műszaki hibára hivatkozol,ekkor vonnak be szakértőt ennekk emgállapitása végett és aztám Ő azt mond amit akar. A rendőrhatóság a szakértő megállapitására fog épitkezni !Tapasztalatból tudom , sajnos ez van magyarország ez még mindig.Azért kérlek,hogy írd le vagy másold be valahonnan a történteket és talán ebből tudok adni tanácsot rendőrileg.Még egy kérdés,olvastam,hogy ügy van a dologban neked mit mondott a helyszinelő rendőr hogy okozó vagy részese vagy a balesetnek ezt elvileg a helyszinen meg kell tudnia mondni a körülmények figyelembevételével tanuk által elmondottak stb.Ki lett feljelentve? mindketten vagy csak te vagy a másik fél ez fontos.Ez azt jelenti ha te vagy feljentve akkor te leszel az okozó is,ha a másik fél akkor te csak részese vagy a balesetnek,ha mindketten akkor az az amikor a két fél nem tud megegyezni ill, ezért a rendőr hivatalból feljenti mind a két félt.Aztán .. amig nincs meg a rendőrségi határozat addig nem is nagyon tudsz hová menni ha, A gyakorlat az szokott lenni,hogy ha a jmű. javitható akkor azt el lehet kezdeni deeee. mindenről számla legyen mert egyébként a biztositó nem fog fizetni.
Remélem tudtam némi segitséggel szolgálni.
Ezek szerint vannak még csodák. És ez jó!
Saját példával nem szolgálhatok, mert anno vagy 25 éve az álló autómba belement egy hülyegyerek, az ügyintézés meg olyan volt, hogy a következtében lemondtam minden biztosításomat, és végeztem velük egy életre.
Mondjuk úgy, hogy én NEM akarok rajtuk élősködni, de ha tényleg bajom van, és azt gyorsan és korrekten intézik akkor, nem meglepődök, hanem örömmel konstatálom hogy "Ezért fizetek!"
Szerintem egy működik egy SZOLGÁLTATÁS! És mint minden szolgáltatás, nem nekem tömi a zsebemet! Sajna!
Amíg ŐK a többség, ...