Márpedig, ha valaki a dolgát elvégzi, pl a biztosítási ügyintéző ügyintéz, az nem Jócselekedet, ez a munkája. Ezért kapja a fizetését. Pl a taxist se ünnepeljük meg, ha a pénzünkért elvisz az általunk megadott címre. Azt viszont terjesztjük, ha át akart vágni. Ez így van rendjén sztem.,
Nincs olyan, hogy "szerintük" megállapított piaci ár van.
Eurotax katalógus van, pontos évjáratra, tipusra, felszereltségre vonatkozóan, havi megjelenéssel.
Az a piaci ár minden biztosítónál.
Ha feltuningolod az autót vagy a motort, és nincs róla papírod, azt senki sem tudja figyelembe venni...
Ez nagyon megható volt! Bontottam egy új adag zsepit, mert a régit telesírtam.
Csinájjunk bótot! Én szerzek ilyen paxusokat, Te intézed a cipit, oszt a nyáron maj jó elmoccoljuk.
Most legelőször a bankkal kellene felvenned a kapcsolatot, és elküldeni nekik azt a jegyzőkönyvet ill. kárszakértői véleményt, amiből kiderül h totálkáros.
Akkor kiszámolják majd, hogy hogyan alakul a hitel további része.
A roncsos eladás pedig igazából egy sima eladás, de lehet hogy ahhoz hozzájárulás kell a biztosítótól, meg a hitelezőtől.
A kárszakértő számításánál látod majd, hogy mennyit von le roncsértékként.
Ennél többé ha el tudod adni, az már neked jó.
és igen, ilyen is van....
van amikor a biztosító várja, és szólítja meg az ügyfelet hogy ugyan hozza már a számlát, vagy írja már alá az egyezségit, mert fizetne...
és igen, van amikor többet, mint az ügyfél első felindulásból gondolt...
Csak tudod ezek nem derülnek ki, mert az olyan snasz, hogy valakit nem vert át a biztosító.
A nyáron volt nálam egy anyuka, a gyerekét ütötte el az autó, nagy baja nem lett, csak pszichésen nagyon megviselte, amiről orvosi doksijuk volt.
Ennek ellenéra az anyuka csak a bicigli árát kérte, és majd leesett a székről, mikor mondom neki hogy a gyerek állapotára való tekintettel ugyan nyújtsa már be a kárigényét. És mennyit, kérdezte? Legalább 3 és 500 e ft között - mondtam.
Végül is kifizettünk 375 e ft-ot.
Azóta sem láttam az anyut, de biztosan nem mondta el senkinek, hogy a biztosító segített neki.
Igen azért mondom h nem kergetek álmokat. tudom h lehet h rámhúzzák. mondta is a szaki h majd a 2 biztosító egyeztet később. köszke! erről a roncsos eladásos dologról van infod h ez hogy megy?
ez nem cascos kárfelvétel...
a szívességi alatt pontosan azt kell érteni, amit jelent:
a saját biztosító szívességből felméri a kárt, elkészíti a papírokat, fotóz, stb.
Aztán majd amikor lezárul a rendőrségi eljárás, nyilatkozik a másik fél (mert ő is biztos tett kárbejelentést a motor kötelezőjének a terhére) és a 2 biztosító ezek, és a szitu alapján megpróbálja kitalálni ogy ki volt az okozó, vagy legalábbis milyen arányban, majd akkor lehet beszélni bármilyen pénről, most még kissé korai.
Ha 100%-ban okozó vagy, (és nincs casco) akkor kártérítés az nincs.
ha nam vagy okozó akkor igen, és akkor is ha csak részben volt okozó bármelyik fél.
Én pedig egész sok ilyen esetben egész korrekt biztosítós eljárást hallottam. Nem gyorsak, ez tény. Nem is lesz öröm a végén, ez is. De amennyiben a helyzet tiszta, nem ilyen óccsó MÁV biztosító, (amit ugye itt is elég sokan preferáltak, mondván mit érdekell emgem, ha kárt okozom, hogy a másik ráfarag...) akkor azért fizettek.
Tudom... nem kergetek álmokat. Meglátjuk mi lesz. Próbáltam én kideríteni de elegem lett amikor már 10x-re se mondtak semmit. bejelentettem a sajátomnál és kész. úgyis az eljárás után lesz itt akármi is...
A legjobb a hallomásból való értesülés...
Sokszor kiderül, hogy nem is úgy volt az ahogy előadták az esetet...
A másik dolog meg az, hogy ha valaki "nem jár jól" egy biztosítási ügyintézésnél (vagy bárminél) azt elmondja legalább 10 embernek, mindig kicsit hozzátéve.
De ha valakinek semmi gondja nem volt, azt nem hirdeti, mert minek?
Itt is ismerek olyan barátot, akinek simábban nem is mehetett volna eddig az ügye, pedig volt benne rendőrség, bank, biztosító....
Nem elkeseríteni akarom, hanem felkészítem. Nem egyszerű a biztosítókkal! Hallottam már olyat, hogy a rendőrség által vétlennek kihozott végzést is felülbírálták, és nem csengettek.
Mikor volt a helyzet, első körben egy 30 napos határidőn belül szokott jönni hiv. papír....ha szakértő kell eljátszanak viszont...
Be kellene menni vagy megkérdezni a jardot, a szabs előadót...
Nem kéne elkeseríteni szegényt. Vélhetően a roncsáűrat kivonják a piaci árból. Sajnos a szerintük megállapított piaci árból. Ellenben meg kell téríteniük mindent! A megsérült sisakot/ruhát (mindegy, hogy motoros, vagy szabadidő) fizetniük kell kártérítést a sérüléseid miatt, a munkából való kimaradás miat stb stb.....
Eurotax katalógus van, pontos évjáratra, tipusra, felszereltségre vonatkozóan, havi megjelenéssel.
Az a piaci ár minden biztosítónál.
Ha feltuningolod az autót vagy a motort, és nincs róla papírod, azt senki sem tudja figyelembe venni...
Csinájjunk bótot! Én szerzek ilyen paxusokat, Te intézed a cipit, oszt a nyáron maj jó elmoccoljuk.
Akkor kiszámolják majd, hogy hogyan alakul a hitel további része.
A roncsos eladás pedig igazából egy sima eladás, de lehet hogy ahhoz hozzájárulás kell a biztosítótól, meg a hitelezőtől.
A kárszakértő számításánál látod majd, hogy mennyit von le roncsértékként.
Ennél többé ha el tudod adni, az már neked jó.
van amikor a biztosító várja, és szólítja meg az ügyfelet hogy ugyan hozza már a számlát, vagy írja már alá az egyezségit, mert fizetne...
és igen, van amikor többet, mint az ügyfél első felindulásból gondolt...
Csak tudod ezek nem derülnek ki, mert az olyan snasz, hogy valakit nem vert át a biztosító.
A nyáron volt nálam egy anyuka, a gyerekét ütötte el az autó, nagy baja nem lett, csak pszichésen nagyon megviselte, amiről orvosi doksijuk volt.
Ennek ellenéra az anyuka csak a bicigli árát kérte, és majd leesett a székről, mikor mondom neki hogy a gyerek állapotára való tekintettel ugyan nyújtsa már be a kárigényét. És mennyit, kérdezte? Legalább 3 és 500 e ft között - mondtam.
Végül is kifizettünk 375 e ft-ot.
Azóta sem láttam az anyut, de biztosan nem mondta el senkinek, hogy a biztosító segített neki.
a szívességi alatt pontosan azt kell érteni, amit jelent:
a saját biztosító szívességből felméri a kárt, elkészíti a papírokat, fotóz, stb.
Aztán majd amikor lezárul a rendőrségi eljárás, nyilatkozik a másik fél (mert ő is biztos tett kárbejelentést a motor kötelezőjének a terhére) és a 2 biztosító ezek, és a szitu alapján megpróbálja kitalálni ogy ki volt az okozó, vagy legalábbis milyen arányban, majd akkor lehet beszélni bármilyen pénről, most még kissé korai.
Ha 100%-ban okozó vagy, (és nincs casco) akkor kártérítés az nincs.
ha nam vagy okozó akkor igen, és akkor is ha csak részben volt okozó bármelyik fél.
És átfogalmazom a hsz-emet. Tehát: a biztosító alig várja, hogy fizethessen! Minimum 2×-es kárértéket, hiszen ebből él.
Sokszor kiderül, hogy nem is úgy volt az ahogy előadták az esetet...
A másik dolog meg az, hogy ha valaki "nem jár jól" egy biztosítási ügyintézésnél (vagy bárminél) azt elmondja legalább 10 embernek, mindig kicsit hozzátéve.
De ha valakinek semmi gondja nem volt, azt nem hirdeti, mert minek?
Itt is ismerek olyan barátot, akinek simábban nem is mehetett volna eddig az ügye, pedig volt benne rendőrség, bank, biztosító....
vagy mi alapján szemlézték meg a motort?
Be kellene menni vagy megkérdezni a jardot, a szabs előadót...