Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Mit nyert?
Nyertél
Tudom.
Tudod vagy kérded?
OK.....
de itt a lényege....

a., a gyereknek akart lakást venni.
És ugye jöhet a kérdés MIÉRT?
Tudod....hátsó gondolatok...... Valami mókát akar ott, és akkor neki semmi köze hozzá, hiszen nem az ővé?
Adócsalás?....stb

A te esetedben meg ugye örökösödési mizéria....

Ha van egy laksáod, és 1ft-ért elakarod adni, ahoz senkinek semmi köze, hiszen az már a szabadságod korlátozása.
Arról senki nem hozhat haározatot - kivéve ha bizonyítják, hogy nem vagy beszámítató. De ha épp elméjünek nyilvánítanak (és tegnap még az voltam:-) akkor akár 1ft-ért is árulhatom.
Kékestető?
0,5 fok volt, és találkoztam motorosokkal is.
Nem az.
Pedig Úgy néz ki mint a szabadság-hegyi!
Melegszik. Vagyis hideg volt ott. De hol is?
Pécs?
Vagy a nagyfalu, de akkor meg miért nem jottél kávézni?
Esetleg a Mátra?
Hol jártam ma?
http://www.motorozz.hu/main.pl...
Mirt szóoltok hozzá, a lóerő alapján szabják ki a kötelezőt 2011-től.
Mingyár veszek egy GS-t ( Ujra)
A kollégám kiskorú gyerekének lakást akart venni. A gyámügy behivatta hogy hogyan is gondolja. Azt a pár hónapot megvárták így nem tudom mi lett volna a vége.
kb 50 négyzetméternyi legelőt örököltem volna pár éve 400km távolságra. A gyámügy felé írásos indoklást kellett tennem hogy miért mondok le róla az állam javára mert ugye a gyerek érdeke fontos.
Tehát óvatosan azzal a kijelentésekkel. Bár semmi közöm hozzá.
Na ilyen nincs:-)

A gyereknek semmi köze, és igy a gyámügynek sem, hiszen a gyerek sehol nem szerepel vagyoninlag. Se tulajdonso, se haszonélvező.

A gyereknek akkor lenne köze hozzá, ha teszem azt felkenüdnék az első fára, és az ex akaná áron alul eladni.
Ekkor lép közbe a gyámügy, hiszen a gyerek 18 éves koráig a gyámügy kezelheti (!) az összeget, amennyiben Én ezt külön kérem.
Ha nem? Akkor pedig az ex a vagyonkezelő.

Túl azért ne spirázd magad ezen:-) Mert már kicsit horrorisztikus dolgok jönnek elő:-)

Írtam.....
Vagy kifizet, vagy a bíróság árverezteti el.
Ez a magyar jog - ezt egy ügyvéd írta vissza, vagyis ezen nincs más varria....

De amugy idáig nem juttunk el, mert írtam az exnek egy szép levelet....és már most "gondolkozik:-)"......
Szóval ismét csak a szokásos téma: Első körben beprobálkozott:-) beszólt.....

Visszatérve.
A gyerekek felé egy dolgom van: GYEREKTARTÁS.....
Semmi máshoz nincs közük, hiszen Ők max örökösök lehetnek.
Azért ne nagyon lepődj meg ha az ex azt mondja hogy a gyerekek érdekeit nem akarja sérteni és ezért áron alul nem kívánja eladni. Bemegy a gyámügyhöz Te meg csak sasolsz. Attól hogy elváltatok a gyerek a tiéd. Közös háztartásban éltetek amikor az ingatlant megszereztétek. Szerintem a gyámügynél is érdeklődj
Halihó.
Szia!
Bocs,hogy csak most válaszolok de a hétvégén nem voltam így csak most olvastam amit írtál .A mail címem:bigmen01@freemail.hu ide írhatsz.
További szép napot!
Ja és mit ér egy lakott ingatlan fele?
Hiszen te ott laksz a sajátodban.
Hát legalább is elég lentről indul az árverés
Csak most nem nagyon fogják felverni az árat.
Esetleg olcsón megveszed az árverésen a másik felet (persze ha lenne egy kis pénzmag)- vagy a stromanusod(ügyvéded)
Na meg is jött a válasz az ügyvédtől:-))))

Szóval ha Évike nem írja az adásvétlit alá, akkor bíróságra vihetem az ügyet ahol a bíróság lépése:

"Vagy ő magához váltja az Ön tulajdoni hányadát, vagy árverés lesz"

Ezt szintén csak Ő tudja megszívni:-)
Hiszen ha árverés lesz akkor még annyit sem kaphat érte, hiszen az árverés LEFELÉ megy, nem felfelé.....
NEm....

a bíróságon lehet kérni a közös tulajdon megszüntetését, vagyis Őt kötelezik valamire - csak azt még nem tudom, hogy ez mi.

Alapjáratban legalábbis ezt az infók kaptam egy ügyvédtől.

De ugye valami lehetőség csak van, hiszen van egy X összegű ingatlanod.
Nem tudod eladni azért, mert a másik tulaj nem akarja?
Fél ingatlant meg ugye nem vesz senki. Így pedig gátolja a szabadságodat, hiszen nem tudsz addig tovább lépni.
Ezt szünteti meg a bíróság valami úton.

Az ex minden esetben megszívja, hiszen.....
Tegyük fel, Én eladom a részemet.
Az új tulaj - ha találnék ilyet, ami hülyeség - viszont már tuti hogy nem adna neki annyit a másik félért, és így tovább (hiszen neki csak egy nyilatkozatt, hogy nem mond le az elővásárlási jogáról, de jelen pillanatban nem tud fizetni, ami évekig tartó pereskedéshez vezet). Vagyis belekergeti magát egy csapdába.
És ugye ezt jelen napra értem.
Ezt emeli, hogy Én most eladnám a részem 4 misiért.....jővőre feláll az ingatlanpiac és visszamegy a 8 millás ház 15-re , akkor már nem fog az új tulaj a másik feléért 7,5-öt fizetni....és ez ismét évikig tartó pereskedés......
És ugye az ex sincs tele pénzzel, hiszen jelenleg a fizujából marad a számláján 1.-én úgy 1-2000ft. Az anyjánál lakik, az anyja tartja el, még a munkába járását is az anyja fizeti ki.
És ugye ha arra kerül a sor, hogy nekem kell fizetni helyete?
Akkor az csak tovább csökkenti a pénzét, hiszen a lakás eladánál el lenne számolva minden, kamatokkal növelve ahogy az a nagykönyvben meg van írva.

Bár Évikénél ez már megszokott, mert eddig kb. 6-7 öngólt rugott be a saját kapujába.
Vagy magát szívatja, vagy a lányokat (ami szintén rá fog visszaütni)

Ilyen pl. a láthatásom.
ezt eddig rugalmasan kezeltük - de nekem biztosíték az, hogy a bíróság minden páros hétvégét nekem ítélte.
Ezt ugye jelenleg úgy oldottuk meg, hogy van olyan hogy 3 hét telik el, vagyis páratlanra esik, de ugye 3 műszak miatt nekem csak minden 5. hétvégém szabad, vagyis ha tartanánk a "páros hétvégét" akkor csak minden 10. hétvégén lehetnék a lányokkal.

Annyi szabadság meg ugye nincs, hiszen ehhez 26-52nap szabira lenne szükségem, és jelenleg 25 napom van csak egész évre.

De tegnap már ezt is szóvá tette.....szóval elkezdem tartani magam a bírósági végzéshez. Ebből mi lesz? Most itt vannak a lányok, azt majd 1 hónap múlva hozzom csak el őket ha kibírom (csak ugye ez már az Én lehetőségem)

Az egésznek a legfőbb poénja, hogy Én is kérkedve fogadtam mindig azt, mikor a haverjaim váltak és azt mondták hogy egy fúria lett abból az édes feleségből...... Most megtapasztaltam:-)
Mikor vállás a szitu - és ezt még erősíti egy új nő a férfi életében, ugye elszakad a cérna.
Ne tud meg mi volt itt tavasszal:-)))))) Én már csak röhögök a szenvedésén, hiszen saját magát hergeli:-)
A mostai szitut úgy még 49,5 évre írtuk meg a szerződésben:-)

Legalábbis Macus 50 évet kért:-)
Ezért nem tudlak behozni sosenem... Baj is ez nekem!
Lehet, de azért heti 300-akat így is megyek.
Már csak Tibkin van nyeregben velem, no meg a futárok!