Az itteni biztosítós hölgy( ) szerint minden rémhír, amit meséltek, hallottál, stb, tehát nem veled történt meg. Szerintem legalábbis ez volt az értelme, amit nekem válaszolt.
köszi
megvan a tettes csak eljárás van és még nem tudok semmit. majd úgyis szólnak. ha kitalálják h követési táv be nem tartása akkor így jártam... max perelhetek.
ez nem rémhír, tleg így van. ha nem kéred külön h tartsák fenn a szerződést akkor totálkárnál kifizettetik a maradékot egyben. akkor tartják fenn ha javíttatod a kárt ált. szakszervízben... most én is utánajártam. ha fizet a bizt., akkor az azzal csökkentett részt kell a hitelből kifizetni...na belefáradtam
Ha nem fizet a biztositó,akkor jobban jársz ha nem is veszik totálkárra.
No de miért ne fizetne, nem te voltál a hibás és a tettes is megvan? vagy nem követtem jól a leírásokat,
Egyébként jobbulást és gyors gyogyulást kivánok
Barátom járt igy , totálkáros lett a motorja, segitettem talpraállitani és eléggé körbejártuk a lehetőségeket. Végülis azt tanácsolták, hogy ne szoljon a hitelezőnek. Azóta rendbe lett hozva a motor , sok utánjárás, alkarészbeszerzés (vázcsere stb) után is, több mint egy millióba került.
Elvileg , ha totálkáros a jármű, akkor a bank követelheti a teljes összeg azonnali visszafizetését, mert a jármű már nem nyujt fedezetet.
Persze ha a biztositó fizet, akkor biztos megnyugszik a hitelező.
Ha nem fizet a biztositó, vagy saját a károm, akkor jobb nem is szólni, hanem fizetni tovább a részleteket, mintha semmi se történt volna.
Na még egy kis info: az erste leasing-nél elég ha a káreseményt majd csak akkor jelented ha lezárult a rendőrségi / biztosítási ügy, tehát én akár hónapok múlva is jelezhetem. Ha kérelmezem akkor nem is bontják a szerződést hanem megjavíttathatom ami után egy igazolást kell küldeni a banknak. Elvileg nem is kötelező a szakszervíz, egyedi elbírálás alapján is elfogadhatják. Érdekes. Na majd meglátjuk. Ha a biztosító nem fizet, akkor lehet nem is érdemes szólni a banknak...
Engem mostanában annyian, és úgy "csipkednek" hogy ez nekem egyenesen simogatás....
Ha már velem folyamatosan szar dolog történik átlagban hetente 2x, akkor legalább az az örömem legyen meg, hogy másnak segítek.
Tudom, hülye öröm...
Ez így azért nem teljesen igaz....
Teljes körű és korrekt felvilágosítást kell adnia.
Az, hogy milyen kárigénnyel élhet jogosan, az nem tippadás.
Mi illetheti meg, még az sem.
Ha azt meséli el, hogy hogyan jelentse be a kárt úgy, hogy abból jól jöjjön ki, na az már az.
Ha később a tudomására jut az ügyfélnek, (5 és 10 éves elévülésekről van szó)
hogy még mit kérhetett volna (mert meg fogja tudni az tuti) és benyújtja utólag kamatosul, mondjuk visszamenőleg évekre azt is ki kell fizetni.
Na, mikor is "jár jobban" a biztosító?
Esso,
én nagyon sajnálom ha Neked csak rossz tapasztalataid voltak.
És hál istennek nem ez az egyedüli eset a 16 évből. Ezt a szakmát is lehet normálisan csinálni, mert nekem semmibe nem kerül ha segíthetek, elhiszed? Tök ismeretlen embereknek ráadásul, akit valószínű az életben nem látok többet, tehát lehetnék akár bunkó is, mert én vagyok a biztosító....pedig ugyanúgy elmondom azt is, ha nem látok sok esélyt arra, hogy pénz legyen egy balesetből.
Egyébként meg sírni nem ezen kell, hanem mondjuk a sok csaláson, vagy legalábbis próbálkozásokon.
Szerinted a biztosítók miért néznek meg sokkal jobban egy-egy ügyet, mint mondjuk 10 évvel ezelőtt?
És itt is igaz: a sok barom miatt a normálison (is) csattanhat az ostor...
a biztosítási ügyintáző szaktaácsot nem köteles adni, főleg nem tippet, h milyen kárigényt nyújtson be még az ügyfél, a biztosítási ügyintéző a biztosító alkalmazottja és teljesen más az "érdeke", mint az ügyfélé....
vágom.. azért nyálazom előtte át. de ha a kamattól pl eltekint az jó dolog lenne... nincs már sok mert önrészem is volt meg már a fele lement. azért persze szarul esne.
Azt azért hozzá tenném, hogy amikor ezt közli a bank a teljes hátralévő hitelösszeget egyben fogja követelni....nem kapkodnék ezzel...bár előbb utóbb tájékoztatni kell, az igaz...
Ahá, köszke. Nem bizti amúgy h eladnám... Attól függ meg lehet-e csinálni értelmesen. Majd a hitelszerződést átrágom hétvégén, erre nem is gondoltam h nekik is szóljak azonnal...
megvan a tettes csak eljárás van és még nem tudok semmit. majd úgyis szólnak. ha kitalálják h követési táv be nem tartása akkor így jártam... max perelhetek.
No de miért ne fizetne, nem te voltál a hibás és a tettes is megvan? vagy nem követtem jól a leírásokat,
Egyébként jobbulást és gyors gyogyulást kivánok
Persze ha a biztositó fizet, akkor biztos megnyugszik a hitelező.
Ha nem fizet a biztositó, vagy saját a károm, akkor jobb nem is szólni, hanem fizetni tovább a részleteket, mintha semmi se történt volna.
Engem mostanában annyian, és úgy "csipkednek" hogy ez nekem egyenesen simogatás....
Ha már velem folyamatosan szar dolog történik átlagban hetente 2x, akkor legalább az az örömem legyen meg, hogy másnak segítek.
Tudom, hülye öröm...
Nem veszed észre, hogy csak csipkedlek? Most keltem fel, ki vagyok pihenve - nem úgy, mint más éjszakások, akiket hajtanak .
Teljes körű és korrekt felvilágosítást kell adnia.
Az, hogy milyen kárigénnyel élhet jogosan, az nem tippadás.
Mi illetheti meg, még az sem.
Ha azt meséli el, hogy hogyan jelentse be a kárt úgy, hogy abból jól jöjjön ki, na az már az.
Ha később a tudomására jut az ügyfélnek, (5 és 10 éves elévülésekről van szó)
hogy még mit kérhetett volna (mert meg fogja tudni az tuti) és benyújtja utólag kamatosul, mondjuk visszamenőleg évekre azt is ki kell fizetni.
Na, mikor is "jár jobban" a biztosító?
én nagyon sajnálom ha Neked csak rossz tapasztalataid voltak.
És hál istennek nem ez az egyedüli eset a 16 évből. Ezt a szakmát is lehet normálisan csinálni, mert nekem semmibe nem kerül ha segíthetek, elhiszed? Tök ismeretlen embereknek ráadásul, akit valószínű az életben nem látok többet, tehát lehetnék akár bunkó is, mert én vagyok a biztosító....pedig ugyanúgy elmondom azt is, ha nem látok sok esélyt arra, hogy pénz legyen egy balesetből.
Egyébként meg sírni nem ezen kell, hanem mondjuk a sok csaláson, vagy legalábbis próbálkozásokon.
Szerinted a biztosítók miért néznek meg sokkal jobban egy-egy ügyet, mint mondjuk 10 évvel ezelőtt?
És itt is igaz: a sok barom miatt a normálison (is) csattanhat az ostor...