Szerintem meg nem: nem az számit ki mennyit verijtékezik, hanem hogy mennyit keres, mennyire hasznos a társadalomnak (a közösségnek-munkaadójának,önmagának)
A fiatal pap nagyon izgult az első miséje előtt, a püspök észrevette,azt
tanácsolta neki - mielőtt megkezdi a misét - tegyen egy kis vodkát a
vizespohárba - hogy megnyugodjon.
Nagyon jól sikerült az első mise, de amikor hazaért, egy levelet talált a püspöktől:
Kedves Fiam!
Gratulálok misédhez és örülök hogy megfogadtad tanácsomat, van azonban néhány megjegyzésem:
- Abból a pohárból kis kortyokat kell inni, nem egyszerre felhajtani.
- Abba a vizespohárba nem teszünk se jégkockát, se citromszeletet. Ja , és azt mondtam - hogy tegyél egy kis vodkát a vízbe és nem fordítva.
- A Bibliát nem használjuk pohártartónak.
- 10 parancsolat van és nem 12.
- 12 Apostol van és nem 10
- Amikor a keresztről beszélsz - nem mondhatod "Az a nagy T AZ oltáron"
- Amikor Jézusról beszélsz, nem mondhatod "A fiú és bandája".
- Dávid egy parittyával és egy kővel győzte le Góliátot, nem robbantotta szét a seggét.
- Júdást nem hívhatod köcsögnek.
- Az Atya, Fiú, Szentlélek nem az "öreg , a srác és a szellem"
- Nem szép a Pápát "Keresztpapának" hívni.
- A Fáraó száműzte a zsidókat, nem küldte őket a picsába.
- Mária Magdolna bűnös volt, de nem kurva.
- Az ötlet, hogy kérted a hívőket hogy tapsoljanak jó volt, viszont túloztál, amikor megkérted őket, táncolják a szambát és Daniella nővért sztriptízre hívtad.
- A szentelt vizet áldásra használjuk, nem arra hogy a tarkód lehűtsd vele.
- Keresztelő Jánost nem a lábáztatók avatták szentté.
- Az a kis ház nem budi, hanem a gyóntatószék
- Aki a kereszten van, az Jézus - nem Che Guevara.
- Krisztussal a keresztet vitették - nem akart a hegyre költözni.
- A padban mocorgóknak nem kell mondanod, hogy óvszert használjanak.
- A hívők adománya nem piti aprópénz.
- A közös-ülés jelentése nem dugás, hanem ÁHITAT.
- A harang valóban nem szép hangú - de nem is repedt fazékra emlékeztet.
- Az ostya gyártója nem harácsoló vállalkozó, hanem PÉK.
- A frigyszekrényre ne mondd hogy bárszekrény.
- Amikor a bűnösök meghalnak, pokolba mennek, nem az anyjukba.
- Mindig legyen rajtad alsógatya , pláne ha a csuháddal legyezed magad.
- A ministránsokat ne ölelgesd, Ők az én kedveseim.
- A zsinat nem a vén buzik gyűlése.
- Emlékeztetlek, hogy a mise kb. egy óráig tart, nem 2x45 perces, és az,aki melletted ült és piros-szoknyás transzvesztitának hívtad - én voltam.
-Hát ezenkívül minden rendben volt. Áldásom Rád.
Inkább csak az szavazzon, aki dolgozik, hisz az ő adóját költik el. Az adózó árokásó szerintem több joggal rendelkezik, mint a "munkanélküli" milliomos.
Én egy bőrösnél vettem, vagy 2 éve 2000.- ért. A bőrruhát vagy 4 szer átkentem vele a Koxi is az övét asszem 2szer, és evvel kenem a csizmám, szóval van használva rendessen, és még mindíg nem üres!
A plexire még nem mertem, illetve eszembe sem jutott, de most kipróbálom.
Én nem szólok bele a politikai vitátokba továbbra sem.
Viszont amíg a samaraclub.hu fórumába ilyen bejegyzések kerülnek:
"lerobbantam a csacsimmal ma kora este a hungária krt pesten.ott kellet hagynom mert senkit nem értem el az ismerőseim közűl telcsin.hazamentem kocsiért és mire visszamentünk addigra szétkapták.kb:1.5-2-óra volt amég megfordultam.szinte mindent elvittek amit tudtak.4 kerék téli gumival,csomitartót feltörték mnden szerszám és tartozék,bal első ablak betörve és bentről szinte mindent még a 30.000ft-os gyerekülést is.ráadásul az én hülyeségemnek és kapkodásomnak köszönhetően minden papíromat otthagytam a kesztyűtartóban.hát az sem maradt meg."
Persze a srác is hibázott, de a salgótarjáni környéke... Pedig egyik oldal katonai lakótelep.
Menjünk tüntetni, a rendőröket dobáljuk meg a felvakart térkövekkel, és utána sipákoljunk, hogy milyen szarul néz ki Budapest... Vagy ilyesmit tudnék elképzelni.
Mások is ezt csinálják...
Én ebben is igazat adok neked! Minden szavad rendben van! De akkor szerinted mit és hogyan csináljak/-junk, (olyat, ami nem lerágott csont!) és eredménye legyen? Mit tegyek annak érdekében, hogy ne érezzem magam századszor is átverve, vagy épp egy gyalogáldozatnak ebben a sakkjátszmában? És az nekem nem elég, ha minden baj okozójának megnevezünk néhány társadalmi, vagy etnikai csoportot...
És főleg lényeg: én nem AKAROM ezt érezni! Ezt érzem, s erre nem vagyok büszke...de miért hazudnék?
Nem bántani akarlak, ne gondold! De pont ennek a véleménynek a kialakíttatása volt a cél. Mindenki szarjon bele, csak magával törődjön - esetleg a barátaival -, mi meg, mármint a politikusok, azt csinálunk, amit akarunk. Adunk nekik egy kevés jólétet, megcsócsált híreket, ócska műsorokat, stb stb......
Nekem egy CBA-s Boston márkájú bőrbalzsamos tégelyem van, de már fogy. Szerintem cipőboltokban is kellene, hogy legyen ilyesmi.
A szélen én is gondolkoztam reggel, de annyira nem volt gáz (OK, tudom, a szél gáz, mivel légnemű anyag áramlásáról van szó, de most nem ez a lényeg!) csak az Erzsébet-hídon volt erősebb a nyílt terep miatt.
ilyen kell nekem is!
Honnan lehet méhviaszt/vaxot beszerezni?
Vagy egyszerűen fogjak egy gyertyát (mármint viaszból valót, nem a motorét), oszt kenjem be a sisak plexijét vele?
Egyébként én ma a szél miatt megfutamodtam, és autóval jöttem, remélem holnapra lecsendesedik a szél egy kicsit, és lehet motorral jönni megint.
Semmi gond, csak viccelődtem erre:
"mert valamivel alacsonyabb vagy"
Amúgy meg pont átlagmagas vagyok, hozzám méreteznek mindent, sőt a franciák a méter etalont is!
A hozzáállás nem OK, hanem KÖVETKEZMÉNY!
De kérlek, ne háríts olyan felelősséget rám és a hasonlóan gondolkodókra, amihez nem sok közöm van!
Én nem csak a korod miatt tisztellek Papi! De azért csak-csak hivatkoznom kell rá...
Te ennyi dolog megélése után még el tudod hinni a tündérmese létét? Lefogadok, hogy pár ezerszer többször hallottad már azt, amit én, hogy "csak még 1-2-3-4-5-6....(hasraesett nyolcas) év múlva mennyire jobb lesz, és majd jön a kánaán! Aztán bárki is mondta ezt, kis idő múlva kiderült, nem mondott igazat. Direkt! Hogy hülyítsen!De már megkapta a szavazatodat!
Ez pont olyan, mikor a gyermeknevelésről van szó.
"Az iskola készítse fel a gyereket praktikus tudással az ÉLET-re!" Egy nagy lóalkatrészt! A gyerek most is ÉL, nem kell azt az életre felkészíteni! Hagyni kell élni, fejlődni okos instrukciókkal, azt kész!
Nem fogok kimenni az utcára! Egyrészt voltam (qrva hideg szél van!), másrészt volt már ilyen sokszor, többen bele is haltak! Halott hősök helyett kéne több élő...
Nekem nincs arra időm, hogy kivárjam, valaki megcsinálja nekem az ideális helyzetet! Megcsinálom magamnak, amit lehet, és azokra pazarlok időt, akik megérdemlik! Pl. rád is!
De nem állok be 23 ezredik Don Quijote-nak, és keresek leharcolni való szélmalmot...
(Most gondolkodtam el azon, hogy Petőfit is minden évben ünnepeljük...de ha lehetséges volna, és megkérdeznénk tőle, mit gondol Segesvárról, vajon mit mondana! Megérte?
Pont ez a lényeg. Elmegy szavazni, mert igenis szeretne beleszólni, de nincs egyetlen értelmes alternatíva sem számára. Ezzel is véleményt mond, mégpedig elég markánsat
Az ilyen hozzáállás miatt nincs változás és tehetnek velünk, amit akarnak. Jobb országokban a lakosság 70%-a kinn lenne az utcán már régen! És eltakarítanák ezt a tetű kormányt. De mi csak sopánkodunk, hogy jaj, de szar, és közben semmit sem teszünk.
Ezért érdemeljük meg, hogy ezt tegyék velünk, amit.
tanácsolta neki - mielőtt megkezdi a misét - tegyen egy kis vodkát a
vizespohárba - hogy megnyugodjon.
Nagyon jól sikerült az első mise, de amikor hazaért, egy levelet talált a püspöktől:
Kedves Fiam!
Gratulálok misédhez és örülök hogy megfogadtad tanácsomat, van azonban néhány megjegyzésem:
- Abból a pohárból kis kortyokat kell inni, nem egyszerre felhajtani.
- Abba a vizespohárba nem teszünk se jégkockát, se citromszeletet. Ja , és azt mondtam - hogy tegyél egy kis vodkát a vízbe és nem fordítva.
- A Bibliát nem használjuk pohártartónak.
- 10 parancsolat van és nem 12.
- 12 Apostol van és nem 10
- Amikor a keresztről beszélsz - nem mondhatod "Az a nagy T AZ oltáron"
- Amikor Jézusról beszélsz, nem mondhatod "A fiú és bandája".
- Dávid egy parittyával és egy kővel győzte le Góliátot, nem robbantotta szét a seggét.
- Júdást nem hívhatod köcsögnek.
- Az Atya, Fiú, Szentlélek nem az "öreg , a srác és a szellem"
- Nem szép a Pápát "Keresztpapának" hívni.
- A Fáraó száműzte a zsidókat, nem küldte őket a picsába.
- Mária Magdolna bűnös volt, de nem kurva.
- Az ötlet, hogy kérted a hívőket hogy tapsoljanak jó volt, viszont túloztál, amikor megkérted őket, táncolják a szambát és Daniella nővért sztriptízre hívtad.
- A szentelt vizet áldásra használjuk, nem arra hogy a tarkód lehűtsd vele.
- Keresztelő Jánost nem a lábáztatók avatták szentté.
- Az a kis ház nem budi, hanem a gyóntatószék
- Aki a kereszten van, az Jézus - nem Che Guevara.
- Krisztussal a keresztet vitették - nem akart a hegyre költözni.
- A padban mocorgóknak nem kell mondanod, hogy óvszert használjanak.
- A hívők adománya nem piti aprópénz.
- A közös-ülés jelentése nem dugás, hanem ÁHITAT.
- A harang valóban nem szép hangú - de nem is repedt fazékra emlékeztet.
- Az ostya gyártója nem harácsoló vállalkozó, hanem PÉK.
- A frigyszekrényre ne mondd hogy bárszekrény.
- Amikor a bűnösök meghalnak, pokolba mennek, nem az anyjukba.
- Mindig legyen rajtad alsógatya , pláne ha a csuháddal legyezed magad.
- A ministránsokat ne ölelgesd, Ők az én kedveseim.
- A zsinat nem a vén buzik gyűlése.
- Emlékeztetlek, hogy a mise kb. egy óráig tart, nem 2x45 perces, és az,aki melletted ült és piros-szoknyás transzvesztitának hívtad - én voltam.
-Hát ezenkívül minden rendben volt. Áldásom Rád.
Inkább csak az szavazzon, aki dolgozik, hisz az ő adóját költik el. Az adózó árokásó szerintem több joggal rendelkezik, mint a "munkanélküli" milliomos.
Üdv: Attila
A plexire még nem mertem, illetve eszembe sem jutott, de most kipróbálom.
De igaz, ez motoros fórum, a politika nem kell, hogy megjelenjen itt. Csak hát néha bedurran az ember feje.
Viszont amíg a samaraclub.hu fórumába ilyen bejegyzések kerülnek:
"lerobbantam a csacsimmal ma kora este a hungária krt pesten.ott kellet hagynom mert senkit nem értem el az ismerőseim közűl telcsin.hazamentem kocsiért és mire visszamentünk addigra szétkapták.kb:1.5-2-óra volt amég megfordultam.szinte mindent elvittek amit tudtak.4 kerék téli gumival,csomitartót feltörték mnden szerszám és tartozék,bal első ablak betörve és bentről szinte mindent még a 30.000ft-os gyerekülést is.ráadásul az én hülyeségemnek és kapkodásomnak köszönhetően minden papíromat otthagytam a kesztyűtartóban.hát az sem maradt meg."
Persze a srác is hibázott, de a salgótarjáni környéke... Pedig egyik oldal katonai lakótelep.
No itt tartunk!
Aztán písz end láv!
Mások is ezt csinálják...
És főleg lényeg: én nem AKAROM ezt érezni! Ezt érzem, s erre nem vagyok büszke...de miért hazudnék?
Csak az szavazhat akinek megvan a befejezett 8 általános iskolája, vagy büntetlen előéletű. Sok "norvég kisebbségü" fennakadna a rostán.
A szélen én is gondolkoztam reggel, de annyira nem volt gáz (OK, tudom, a szél gáz, mivel légnemű anyag áramlásáról van szó, de most nem ez a lényeg!) csak az Erzsébet-hídon volt erősebb a nyílt terep miatt.
Honnan lehet méhviaszt/vaxot beszerezni?
Vagy egyszerűen fogjak egy gyertyát (mármint viaszból valót, nem a motorét), oszt kenjem be a sisak plexijét vele?
Egyébként én ma a szél miatt megfutamodtam, és autóval jöttem, remélem holnapra lecsendesedik a szél egy kicsit, és lehet motorral jönni megint.
"mert valamivel alacsonyabb vagy"
Amúgy meg pont átlagmagas vagyok, hozzám méreteznek mindent, sőt a franciák a méter etalont is!
De kérlek, ne háríts olyan felelősséget rám és a hasonlóan gondolkodókra, amihez nem sok közöm van!
Én nem csak a korod miatt tisztellek Papi! De azért csak-csak hivatkoznom kell rá...
Te ennyi dolog megélése után még el tudod hinni a tündérmese létét? Lefogadok, hogy pár ezerszer többször hallottad már azt, amit én, hogy "csak még 1-2-3-4-5-6....(hasraesett nyolcas) év múlva mennyire jobb lesz, és majd jön a kánaán! Aztán bárki is mondta ezt, kis idő múlva kiderült, nem mondott igazat. Direkt! Hogy hülyítsen!De már megkapta a szavazatodat!
Ez pont olyan, mikor a gyermeknevelésről van szó.
"Az iskola készítse fel a gyereket praktikus tudással az ÉLET-re!" Egy nagy lóalkatrészt! A gyerek most is ÉL, nem kell azt az életre felkészíteni! Hagyni kell élni, fejlődni okos instrukciókkal, azt kész!
Nem fogok kimenni az utcára! Egyrészt voltam (qrva hideg szél van!), másrészt volt már ilyen sokszor, többen bele is haltak! Halott hősök helyett kéne több élő...
Nekem nincs arra időm, hogy kivárjam, valaki megcsinálja nekem az ideális helyzetet! Megcsinálom magamnak, amit lehet, és azokra pazarlok időt, akik megérdemlik! Pl. rád is!
De nem állok be 23 ezredik Don Quijote-nak, és keresek leharcolni való szélmalmot...
(Most gondolkodtam el azon, hogy Petőfit is minden évben ünnepeljük...de ha lehetséges volna, és megkérdeznénk tőle, mit gondol Segesvárról, vajon mit mondana! Megérte?
(Szarakodik a netem, ez is egy kacat...)
Ezért érdemeljük meg, hogy ezt tegyék velünk, amit.