Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Csak most, csak neked!
Persze, hogy tudom! És környezetvédő is!
VÉDD AZ ERDŐT! EGYÉL HÓDOT!
Ezügyben passzolok, de mivel nem az "erősség" a lényeg így nem tudom.
Az hogy milyen gépen használod a GPS-t az egy dolog, hiszen pl filmet is nézhetsz egy P2-es gépen és egy P4-esen is.....

Manapság mindegyikben SirfStar3-as vevő van ami 20 vagy 30(?) mühód-dal tart kapcsolatot, vagyis azon van a lényeg.

Nekem az a lényeg, hogy az ucsó infóm szerint a rendőr bácsik is 144-re lővik be a trafit - gondolom azért, mert a GPS-ek is itt mérnek 130-at.......és sokan ugye nem is nézik az órát (Én se nagyon), és a GPS ilyenkor rinyál hogy "GYorsan mész"
Kimondtad.... aaaaaaahhhhhhhh.

Azaz, vagy "Képzeld, mentem 200 kLF/ó-val!"

Jó reggelteket!
Tudod hogy egy állat vagy?

" voltam egy 8654 LF magas hegyen:-)"
Az elméleti kérdés érdekfeszítő, de tényleg megmagyarázhatná valaki nekem, gyakorlatilag mi hasznom van abból, ha ismerem az abszolút sebességem?
Hiszen ez mindig viszonylagos! Valamit viszonyítok valamihez. Ha a randőrbási trafijához viszonyítok, akkor úgyis mindegy, hogy mit mutatott az órám/gps-m,pna-m/pda-m. És nem ildomos megkérdezni: Bakker! Jól mér ez a sz*r?
Ez olyan, mint hogy miért akkora az 1 m, amekkora? Ha anno nem egy határozatlanul széttárt kar hosszát választják etalonnak, hanem mondjuk egy arra járó ló alkatrészét, akkor Lf-ban mérne, számolna a világ hosszúságot? Nem mindegy? Csak akkor fontos, ha már két mért értéket hasonlítok össze. Ez meg megint viszonyítás.
De lehet, rosszul gondolom. Vagy mégse?
Plöm- Plöm....
Hatalmas gálya van... Nekem ez az okom... csak bele-beleolvasni van érkezésem a társasági helybe.

Hétvégén meg krumpliszedés...
Ezt azért gondold át még egyszer. A pontosságot befolyásolja pl a látott műholdak darabszáma. Ezt meg a vevő érzékenysége határozza meg. Itt egy-egy márkában komoly eltérések vannak (pl antenna). Az hogy 3 v. 8 esetleg több méteres pontossággal dolgozik a vevő nem mérvadó általában a mert a térképszoftverek "ráhúzzák" az útra.
Egyébként a pontosság a sebesség növekedésével csökken.
Szépjóestétmindenkinek.

A mai nap végkövetkeztetése: az óra nem pontos
A GPS vevők ugyanazok, tökmindegy, hogy PDA-ba vagy PNA-ba teszik, vagy egy külön kütyü, amit USB-n vagy Bluetooth-on keresztül kapcsolsz pl. egy számítógéphez.
Van pár típus, és ezek mennek mindenbe.
"(a számolásokhoz csak egy kis megjegyzés - ha egy kicsit kopottab a láncod, a fogaskarekeid, lánckerekeid, akkor már nem biztos hogy a gyári értéken működnek...)"

Na ezek biztosan nem változnak. Attól, hogy kopott a fogaskerék/lánc, az áttétel nem változik.
Azért is hívják ezeket kényszerhajtásnak.
Annál inkább a gumi kopása miatt (egyre kisebb lesz a kerék)
Esetleg a kuplung csúszhat.

Az óra pedig nem azért csal, mert nem tudják jobbra megcsinálni, hanem szándékosan.
Ha akarnák lehetne teljesen pontos is, csak a gumikopás okozta változást lenne nehéz lekövetni.
Padon mérve a banditám 8,2%-al többet mutatott 100-nál. Most a Zümommal ua sebességet mutatja.
Két lehetőség van:
1. a 650-es és 1250-es bandita mérési módszerében ennyi eltérés van .
2. Nem túl erős a GPS vevőd.
Én a 2.-ra tippelek mert a PDA-s GPS vevők tudomásom szerint nem túl precízek.
Vagy a malacinfluenza!
Nem ám!

Jobbulást kívánok én is!
én így vagyok a hegedüléssel...
Szerintem egyszer egy GPS-sel mérd le, vagy valakivel aki tudja mit mutat az óra, ugyanis az analóg óra nem a "jófej bácsik" miatt csal, hanem a működési elvéből adódóan (valami indukciós móka, ha jól tudom), ergo biztos hogy csal a Tied is (a számolásokhoz csak egy kis megjegyzés - ha egy kicsit kopottab a láncod, a fogaskarekeid, lánckerekeid, akkor már nem biztos hogy a gyári értéken működnek...)
A motorozás pedig segítene szerintem. Egyébként jobbulást!
gratulálok a mocihoz, várjuk a képeket!
Egyébként beteg ne akarj lenni, én kedd este óta ma tudok először nyelni rendesen a torokgyulladásom miatt (és persze azóta motorozás sincs...)
Látod, van aki megkerül...
Nekem mondod?
Üdv.

A mai délután is dinamikusan telt...
Én várom, hogy történjen valami...ezek szerint többen vagyunk így...
Csal a fordulatszámmérő is. Felfelé 5-10%-ot. Kb. annyit, mint a km-óra.
Én arra céloztam, hogy mindenki eltűnik.

Nálam a PC is haldoklik...