Tegnap megkérdeztem egy Suzuki szalont a váltó helyzet érzékelőről. Létezik, a cikkszáma ugyanaz, mint a leírt dokumentumokban, az ára pedig 9000 FT körül van.
Gondolkodom a visszajelző elkészítésén csak még nem tisztázódott le bennem a kijelzőrész elkészítésének menete (miből, hogyan rögzítsem, hova, stb.)
Most látom a képeiden, hogy az esőruhádhoz vetted a sárga mocit!
A Távolsági busz meg az Ikarusz elnevezések után volna nekem is egy ötletem: Darázsmenet
Sok-sok kilométert vele!
95-öst tankolj! Én soha nem tettem bele nagyobb oktánszámút. A gyújtás is ehhez van belőve... maximum. Minden "huszadik" tankoláskor esetleg mehet bele a 98. De, ha rám hallgatsz, akkor ezt ne nyáron tedd kánikulában, hanem kora tavasszal, vagy ősszel. Pláne, ha sokat mész araszolva városban.
A GS-hez 95-ös! Néha tehetsz bele 98 vagy 99-et az kiégeti a karbikat, de huzamosabb használattal jobban melegszenek a szelepek a magasabb hőfok miatt.
Ha jól emlékszem a Gs-hez is 91 az előírás.....(az ER5-höz tutira az), de ugye az már nincs jópár éve.
A GS 500 fogyasztása 3,8-6 l/ 100 km. Én általában 4,2 és 5 l/100 km-rel jártam vele. Ebből a szempontból a te fogyiddal az ég-világon semmi baj.
Soha ne azt nézd, hogy a tartalékig mennyi van még. Hiszen ez az, ami minden GS-nél más. Ugyanis a szívócsöveket kézzel teszik be a csapba. Így ahány csap, annyiféle magasságban vannak a szívócsövek. Ha a 100 kilométeres adatod jó, akkor rendben.
Egyébkényt a fogyasztást leginkább az befolyásolja, hogy mennyit fékezel. Ez pedig rajtad múlik. A sok kigyorsítás, és a nagy sebességű haladás az, ami tüzeli a sok benzint.
Ha azonban állíthatnékod van, akkor elsősorban a karburátorszinkront kell belőni, és utána végeztetni egy terhelés alatti motorbeállítást. Előbbi egy fél órás művelet... műszer kell hozzá, 24000 km-enként illik megcsinálni, 5000-ből megvan. Utóbbihoz fékpad kell és komoly számítástechnika és legalább 20000 Ft.
Az gáz. De legalább a tengely nem sérült.
Sovány vigasz ez most, de az nagyon csúnya lett volna.
Áldom az eszemet, hogy még időben letettem a pacit.
Én csak szétszedtem-megtisztítottam-összeraktam, meg GHápi pöttyintett a riasztóhoz egy kis ónt.
Azóta pöcc-röff.
Utólag kívánok neked NAGYON BOLDOG NEVEDNAPOT!