Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A magasabb oktánszám mindössze annyit jelent, hogy a benzinnek nagyobb a hő és kompressziótűrése, tehát később kezd kopogni. A GS-ben amúgy is kicsi a kompresszió, nem nagyon érdekli a gépet, hogy milyen benzin van benne.
A magasabb oktánszám mindössze annyit jelent, hogy a benzinnek nagyobb a hő és kompressziótűrése, tehát később kezd kopogni. A GS-ben amúgy is kicsi a kompresszió, nem nagyon érdekli a gépet, hogy milyen benzin van benne.
Azért becéztem ilyen édesen. Ez nem hét, csak hetecske!

De csak négy napos!
Pedig Jimmynek is bejött a magas oktánszám.
SZÉPJÓREGGELTMINDENKINEK!

És ismét egy boldog, munkával tölthető, hetecske...
Erre a kérdésre a válasz Blue üzenetében foglaltatik. Én annyival kiegészíteném, hogy olvastam egy cikket 5-6 évvel ezelőtt, amikor minden forgalmazó gőzerővel ráfeküdt a "prémium" üzemanyagok forgalmazásával. A tesztmotor valami 50 köbcentis paripa volt, mivel a kis köbcentinél érezhető a legjobban a különbség. A teszt végén a MOL "sima" 95-ösét hozták ki nyerőnek. Nem volt teljesen objektív a dolog, de iránymutatásnak jó.

Eriket meg azzal egészíteném ki, hogy a gyújtás állítása mellett az égéstér módosításai is szükséges... a hengerfejből le kell szedni "valamennyi" századot... , ha magasabb oktánszámmal közlekednél. A teljesítmény növekedése talán tized lóerőben mérhető, de ez betudható a hengerfej gyalulásának.

És még egy okosság! A léghűtéses mociknak nem tesz jót, ha melegebben járnak... a magas oktánszámmal ez is együtt jár. Írom ezt úgy, hogy nem vagyok szakértő.
Hali!
Az adatlapomon van némi segítség a választáshoz.
No Drága Hölgyek, Urak!

Elteszem magam holnapra, jó fog esni a pihi!

Mindenkinek jó éjt!

U.i.: Dzsoki, szép az a sok pitypang így, nem kell őket lefejezni azzal a barbár gépezettel!
És ott a pont!
Tia Tibkin!

Ha lehet tippelni: a harmadik kép Tiszafüred?!
Kb július végén cserélek olajat a gs-be, a castrol-tól milyen olajat ajánlatok bele?
Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy a kicsikocsim a shellt kevésbé ette a télen . (Tehát simán lehet, hogy 15 km-el többet gurultál sztem...) Továbbá a moci az omv-vel valahogy virgoncabbnak tűnt mint a mol- anyaggal...
NEM!

A magasabb oktánszámú benzin magasabb hőfokon is ég.
NEM HIÁBA VAN ELŐIRVA hogy melyik mociba MIT TANKOLJ!

Pl az ER5-be és talán a GS-be is 91-es az ELŐÍRÁS!
De mivel nincs igy ugye 95-ös van benne.....

Magasabbat (98) fölösleges, mert ugye a MOLnál már nincs 98-as, máshol meg drágább, miközben a 98-as nem mindig volt 98.......
volt hogy 95,2 volt hogy 100

Az evo 99-et meg ugye aranyárban mérik......miközben a hallomások nem azt mondják hogy HŰŰŰŰŰŰ DE QURVA JÓ.....

Szóval nem érdemes sem anyagilag, sem motoros szempontból jobbat tankolni.

Olyan volt nekem is, hogy pl a Shell 95-ösöével plusz 15km-ert tudtam menni, de ez nem tényfeltáró, hiszen lehet hogy nem húztam neki annyira, nem bőgettem 1x.....stb.
CAKK-PAKK?
fogaskerekekkel együtt?

KOKO vélemény?
Ezt mennyiért tudod prezentálni?
Majd megtárgyaljuk most már szigorúan. Az április-május már megint besűrűsödött nekünk is... Háromszor egy hét Pesten, oskolában, meg május 29-én vizsga.... Már a t... tele van...!
Nem éri meg, más gyújtás kell hozzá, így magasabb a fogyi!
Drágább benzinből magasabb fogyi, nem épp pénztárca kímélő!
Egyes katalizátoros motoroki tudják kezelni a dolgot, a többinél fabatkát sem ér! Nekem a gs-el a 91es benzinnel volt a legjobb fogyim!
Húúúú... ha tudnám... a héten összeszedem magam... májusban szabadságolok, és akkor garantált. De már ég a búrám... nem kicsit
Villámlátogatás Api...?
Nah, Ideseim!

Nem bírtam megülni a valagamon. Este 6-kor nekiindultam mocizni. 220 km lett a vége, és ronggyá áztam... de nagyon jó volt!
Most forró fürdő, esőruha teregetés és nagy alvás lesz!

Oszt, Jóccakát!
Sziasztok!

A magasabb oktánszámú benzin növeli a motor teljesítményét?
Megéri az árát?
Várom válaszaitokat!

Üdv
Az 530-ast a nagyvasnál kb 40-ből úszod meg!
Azért kérdezd meg Kokót is!
Ja, és az utolsó pillanatig használd ki a régit, ha rángat mint állat és a hangja szörnyű, akkor cseréld!
A szarakodás után még 2500-at elment!
Na sziasztok!
NTibi most ment el tőlem, klassz a xenonja.
Na és én merre jártam ma?
Igaz nem mocival, de volt "filing"...
Tibkin! Csodaszép az az utolsó kép!
Ha tudtam volna, hogy jössz, kikészítettem volna fűnyírót!

A sósperec pedig kiváló volt!

Azért tegnap is, ma is kanyarogtunk a hegyekben a menyecskével!
Csak vicceltem ám Jó kép, ügyeske volt a "feltalálója"
Én ott konkrétan bőgtem, olyan szépséges volt