Nekem is így tűnne logikusnak. Ha meg a rendőr panaszkodik, akkor elvesztettem és azért van ideiglenes
De amúgy miből gondolod, hogy a B-s jogsi hiányozna? Simán lehetnék kombájn vezető is, most úgyis szezon van.
Amúgy a B hiányozna, de a kombájnozást is kipróbálnám egyszer.
A papírra, amit az okmányiroda kiállít az van ráírva: "ideiglenes vezetői engedély, érvényes kategóriák A, B"
A rendőr elfogadja, mert nincs rajta, hogy a B-t mikor szerezted meg, meg az A-t mikor szerezted meg. (Mondjuk ha nem hülye, akkor kitalálja, hogy azért van ideiglenes, mert készül az "A" miatt az új, de b@ssza meg, mert rá van írva, hogy érvényes kategória, szóval
Jégember!
Maradhat nálad a régi jogsi, csak így nem kaphatod meg postán az újat, be kell menned személyesen az okm. irodába az átvételre. A régit akkor vonják vissza. Pláne, ha a munkája függ az embernek tőle...meg se tehetnék.
Autó nélkül én nem vagyok munkaképes, tehát a kocsi kell. De az előbbiek alapján lehet ideiglenes jogsit készíteni.
Ha pedig mégsem, akkor gyorsan elvesztem és húzok egy új sorszámot...
De azon meg is készülnék ha ez így van... Bár Abszurdisztánban semmi sem kizárt.
Amikor én megcsináltam az A kategóriát, az okmányirodában megegyeztem az ügyintézővel, hogy a régi jogsit akkor adom le, ha megjött az új, legalább addig szemályautót tudjak vezetni.
Köszönöm szépen!
Nekem megvolt a jó idő.
JJ-vel és B-Viktorral találkoztam és még gurultam egy keveset.
Lehet holnap ESsonál kötünk ki, ha ilyen jó idő lesz?
Na megtaláltam az idevágó passzust:
---------------------------------------------
----
Ideiglenes vezetői engedély:
A vezetői engedély eltűnése, megsemmisülése, vagy megrongálódása (VALAMINT KATEGÓRIABŐVÍTÉSEK) esetén kérelmezhető az ideiglenes vezetői engedély, melynek díja 1500 Ft. Az állandó vezetői engedély elkészültéig járművezetésre jogosít, de csak a Magyar (NÉP)Köztársaság területén.
--------------------------------------
A NÉP szócska természetesen nem volt ott
Egyik szemem sír, másik nevet.
Örülök, mert megoldható, hogy ne kelljen újabb heteket várnom ismét arra, hogy (ismét) motorozhassak.
Nagyon nem örülök, hogy Abszurdisztánban tesznek arra, hogy hiába van B-s jogsim, ha nem fizetem ki a (szerintem irreális) 4000 Ft fölött a további 1500-at, akkor elvileg 2 hétig nem vezethetnék semmit, pedig jogosultságom van rá (amiért annó 4000 Ft-ot fizettem). Ez megint jól tükrözi az itthoni mentalitást szerintem... De ebbe ne menjünk bele, mert erősen OFF.
A lényeg, hogy jövő hét végén már motorozhatok
Nem is értem. Az ocsmányban adni fognak egy papírt, hogy igényeltem vezetői engedélyt, ha jól sejtem. És rajta lesz, hogy A és B kategória. A régi jogsit meg nyilván elveszik tőlem. Addig viszont hogy kocsikázom? Ha meg rajta van, hogy kocsikázhatok, akkor nyilván rajta van, hogy motorozhatok is. Vagy ezek szerint ez így logikus lenne, tehát nem így van Agyarországon?
Mennyi idő, amíg ezt a sz*rt megcsinálják? Most letettem a vizsgát és ülhetek itthon április végéig? Elsírom magam...
És amit az ocsmányban adnak, azon nincs még tipusmegjelölés meg semmi?
Basszus. Ami papírt adnak a forgami vizsga után az még nem jó a motorozáshoz?
Még el kell vele mászni az FKF-hez, utána az ocsmányirodába és ott kapok először megfelelő igazolást?
áááh....
Amúgy puszi akart lenni, csak eltévesztettem.