Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Kipihentem magam rendesen...
Ja. Csak utána nehéz, macerás felállítani. Meg csúnya is lesz a sok karctól...
Ez igaz ha egy kis pöcsű emberről beszélünk!
Egy jo pont oda! Koszi. Tud valaki masik tipust is mondani?
Ezzel azért vitatkoznék!
Metzeler lasertec. Lábtartóig döntöm vele a GS-t.
MotoGp-vel kapcsolatban írom, hogy a DSF.DE címen is lesz élő közvetítés, meg gondolom ez a tévéadó is adja!
Nincs mit igazán!
A postával meg az a gond, hogy nem fognak semmit sem mondani.
Ugyanis ezek nem könyvelt levelek, és nem is keresik majd.
Mondjuk az apeh-os ajánlott levél az más...

Akkor még1x mindenkinek jó pihenést a hétvégére, én most elköszönök. Várom a szerelmemet...
...vagy pedig az a legjobb KOMPROMISSZUM esztétikai/mérnöki/gazdasági/ergonómiai/stb. szempontból...
Sziasztok!
Végre sikerült megnéznem a 0404-es kirándulás képeit videóit, nagyon zsirály lehetett a kb hatvan motoros látványa élőben, mert a videón keresztül is nagyon élvezetes volt!
Gratula a szervezéshez !
Üdv/zabk
Világos. Én csak egy "teóriát" futtattam.
Lényegében azt próbáltam meg érzékeltetni, hogy nem biztos, hogy minden pont azért akkora/olyan/annyi, mert az a legcélszerűbb az adott szituációban, hanem lehet, hogy az a leggazdaságosabb.
Lényegében azt próbáltam meg érzékeltetni, hogy nem biztos, hogy minden pont azért akkora/olyan/annyi, mert az a legcélszerűbb az adott szituációban, hanem lehet, hogy az a leggazdaságosabb.
Kedves Zsoltok!

Mindannyiotoknak BOLGOG névnap, napsütés, jóidő van a kívános listámon!
Kedves !

Nagggggggyon sok bódog névnapot kívánok!

Ha motoros, akkor ne bántsd!:-)
Köszi!

Már értem hová lett a zsé. Egyébként ezek szerint megint a postást kell megverni. Rendszeresen eltűnnek a levelek. A múltkor apeh-os levelet nem kaptam meg, illetékkel kapcsolatban. Csak gyanús volt, hogy a két nővérem más címre már megkapta, én meg nem. Utána mentem és meglett. Még cetlit sem dobott be. Már az egész utca lázad. Lehet, hogy panaszt fogok tenni, hogy nézzenek a körmére.
Köszi!
Alaphelyzetben lehet, hogy igazad van, de a példa - mint minden példa - kicsit sántít. Főtétel, hogy az autó 4 kerekű. A gumi/felni szélességének csak a sárvédő mérete szab gátat. Ami elég tág határ. A motoroknál viszont a hátsó villa terpesztése nem nagyon enged nagy méreteltérést. Ha jól emléxem, már a 140-es is alig fér be. Ezen kívül a 2 kerék miatt van olyan cucc is, mint a menetstabilitás. Elvileg igaz, hogy minél szélesebb gumi, annál stabilabb, de mi van, ha jön a kanyar? Akkor viszont a vékony gumi a nyerő. Ergo meg kell találni a kettő közti összhangot. Sztem erre gondolt Hbali, mikor az okos mérnököket emlegette.
Arról nem is beszélve, ha a keskeny felnire sokkal szélesebb gumi kerül, egészen más lesz a geometriája, mivel oldalról összenyomódik.
Én anno /80-as gumit tettem fel hátra, ami kicsit öblösebb. És Heidenaut, ami a GS menettulajdonságait az én motoros tudásommal megfelelően kielégítette.
De nagyon ráérsz!
Már a válasz is ment...
Alapjaba veve igazad van, a gond csak az, hogy a gyari meretben szinte csak olyan gumi letezik, ami nagyon nem tapad. Szerintem ez is eletveszelyes! Nekem az is jo, ha mondtok egy jol tapado markat 110/70 - 130/70 meretben. Legalabb turasport kategoria legyen!
"mert azt nem véletlen találták ki az okos mérnökemberek. "
Most jön az ellenpélda.
Suzuki Swift Japánban gyárilag 175-ös kerékkel került forgalomba, míg itthon (Kelet-Európa ugye) 155-össel. Milyen mérnöki megfontolásból? Semmilyenből. De ez OLCSÓBB.
Lehet, hogy a GS-re is azért ilyen gumi került, mert a teszteken ugyan kiderült, hogy 180-as kerékkel sokkal jobb tulajdonságai vannak, csak akkor a váz előállítási költsége megemelkedne 20000Ft-tal. Ami egy ilyen "economy bike" esetén nem jó. De ez csak terória.
Ettől függetlenül alapvetően én is annak a híve vagyok, hogy amit gyárilag ráraktak, azt csak azonossal cseréljünk.
Üdv!
Ha nem tudnátok hogy minek a rövidítése az USB!
Szia!

Tibkin mester használt itt egy /90 gumát ha jól tudom. Általában mindenki a gyári papucsot használja, már ami a méretett illeti.

Én azt javallom, hogy ne váltsd fel a gyári gumiméretet, mert azt nem véletlen találták ki az okos mérnökemberek. Ezekkel a méretekkel a legstabilabb a motor. Szerintem nem túlzás, hogy az ÉLETEDDEL JÁTSZOL.

Szerintem.