Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

"Jól megaszondtam a semmit!"
Azért egy puszit megérdemelsz! NAPERSZE nem tőlem!
Erre várjuk meg esSO és Blue hozzászólását. Bár talán Viktor is túl van rajta!
Minden GS gyárilag túl puha.

esSO, Főni! Mennyi meló? Mennyibe kerül?
Óóó!
De szigorúak vagyunk! Ha, gondolod , Nálad a pont... Én elfogadom a biciglit is! Tudom mit jelent...
No, akkor én is hozzávau a motorvásárlós kérdéshez.

Annyit agitáltunk már Dawn gépe mellett, hogy Murphy tuti felébredt... hál' Istennek a munkahenger lerottyanásával ezt tudtunkra is hozta.
Én megvenném, mert ismerem.
Ha nem ismerném, akkor megnézném... addig minden szó csak a levegőbe száll.
Ezt tanácsolom jégembernek is. Azért nem is szóltam eddig hozzá a dologhoz, mert fotók-hirdetések alapján nem tudok véleményt mondani én sem.
Menni kell, megnézni, beleszeretni és megvenni... az a baj, hogy szeretnénk bizonyos garanciákat elvárni sokan a használt gépekre. Az meg vagy van, vagy nincs. Általában nincs...
Amikor eladtam az ETZ-m, akkor mindent leírtam róla. El is vitték pikk-pakk, amikor eladtam az autóm, szintén... a kocsi közel sem volt hibátlan. Vártam vele vagy 3 hónapot, mire visszajött az a vevő, aki hetekkel előtte megnézte. Látott kevesebb kilométerest, frissen fényezettet, ilyet-olyat, hibátlant, mégis a "sz@rom" vitte el... miért? Mert felvilágosítottam...
Ahogy ezt Dawntez is tette a napokban, részletesen.

No, száz szónak is egy a vége, válogass jégember, aztán majd lesz valami. Én nem is merek ajánlani... hiszen ezt a felelősséget nem venném át szívesen. Ha nem ismered Dawntezt, az nem jelent semmit... ő sem ismerhet mindenkit. De, hogy még évek múlva is itt fog fórumozni velünk együtt, az tuti... És gyanítom nem vállalja be az "átverés" dolgát. Nézd meg a pacikat, és dönts! Ez a javaslat a végére.

Jól megaszondtam a semmit!
"Eddig 1 GS-en mentem, ahhoz tudok viszonyítani. Azt viszont nem tudom megállapítani, hogy valami elmegy majd 50000 km-t vagy lerohad alattam 2 tankolás múlva. Ez utóbbi, amit el szeretnék kerülni. Csak sajnos pont ennek a "mérőszámát" nem tudom megállapítani."
Ha nagyon elszántnak tűnsz holnap, asszem a hétvégén a GS-en megyek Szombathelyre. Ez neked plusz 500 km lesz az órában, de a lelkiismeretemnek teljes megnyugvás lesz.
Gyere velem, akár a hátsó ülésen is.
Ezt kéne megnézni
Mit jelent az, hogy az első teló utolsó állásban van? Úgy éretem, mennyi idő múlva mennyit kell rá költenem?
Lassíts Öreg! (bocs)
Ő a leendő dawntezgs500-as új túratárs! Már napok óta mindenki rá akarja sózni alólam a vasat! Pssszt!
Jahogy az én vasam nem járt az árokban! (bocs)
Nos, akkor neked is figyelmedbe ajánlok egy helyesírási kézikönyvet vagy mondjuk a magyarhelyesiras.hu oldalt.
A döntés a tiéd!
Az enyémben van egy garanciális hátsó teló, néhány karc, és egy gondos gazda. Valamint a maradék tartalékaimat is megkapod grátisz. Bár az első telóra valszeg neked kell majd költened, mert az utsó állásban van. Viszont kapsz új fékolajat, új első fékmunkahengert.
Ha nem megy el biztosan "végigszáguld"a nyáron a DN7C-n!

Kicsit hülyén hangzik, de: Ha te vagy más nem viszi el, pár héten belül, NAGYON nem esek kétségbe. Én biztos vagyok benne hogy kb. 20e km még nagyobb ráköltés nélkül nekem bele fog férni. Amitől legjobban fáj a fejem, hogy hogyan fogom felfogatni a GPS-es telefonomat a nyárig. Mert ugye a Maros forrását megnézzük az idén!

Amire figyelj, mert pénzes, még a GS-nél is: Első, hátsó teló, lánc, karbiszinkron, szelephézag, gumi.
Az extrák persze tőled függenek, de nem olcsó: dobozok, konzolok, bukócső, túraplexi, túrakormány (persze csak 2002 után).

Amit viszont és specc. lesz....k, a műszaki vizsga. Miért? Mert hogy TIZED annyi dolgot néznek mint egy kocsinál. A fékre az ember a saját élete miatt is költ, az irányjelző, és a lámpák meg amúgy is "hasznosak". Oszt Ennyi! egy műszaki Égőkészlet, eü csomag, stb. : ezekkel meg csak a hülyéket szívatják meg

Nincs alváz, nem nézik a telót, senki sem kérdezi az ablakmosót stb.
Neked még tanították! "Vessző" nélkül nem lehet "hogyozni"!
Ki az a "jegember"?!
Ennyit, ismeretlennel még nem beszéltetek...

Robee! A bicigli, ha bicikli, a bringa miért nem brinka?!
Tájszavak? He? Majdnem földi...
Ráadásul ezt a hülye ásítós smiley-t is betettem véletlen a hozzászólásba, pedig tanácstalan fejet akartam...
Példa 1: Nekem az autómban 57000 km van és 6 éves. És miután az utóbbi időben motorozom (is), ezért az arány csak nőni fog. ÉN megvenném magamtól, nyilván senki más nem hiszi el, hogy milyen jó kezekben van.
Példa 2: Édesanyám kocsija 5 éves és 240000km van benne. Tőle is megvenném, mert ugyan a km baromi sok, de tudom hogy milyen km. Viszonr valószínűleg mindenki más gyanakvóan nézne.
Kicsit gondoljátok bele magatokat az én helyzetembe. Itt van Dawntez gépe, ami 1,5X annyit futott, mint egy másik gép, amit kinzétem és gyakorlatilag ugyanannyiba kerül. Viszont Dawntezt mindenki ismeri, de a legnagyobb baj az, hogy ÉN NEM. A másik motorról pedig semmit sem tudok. De Dawntezről is csak annyit, hogy itt sokan mondták, vegyem meg a motorját.
Kicsit tanácstalan vagyok, hogy mi legyen most... holnap megnézem Dawntez gépét. De hogy utána... Van még 2 gép, ami árban tetszik nekem, de azok gyakorlatilag ugyanolyanok, mint Dawntezé... Van egy 4. gép, ami 100 rúgóval olcsóbb és a barátomé. Tőle megvenném. Viszont az annyival is igénytelenebb ('98-as, 36000km), amennyivel olcsóbb és hiába ismerem a barátomat, ez visszatart.
Meg van ez a 4., amiben "gyanúsan kevés" a kilometer és kenda gumi van rajta - mint mondtátok... Felhívtam a srácot ma és mondta, hogy ha megyek hozzá akkor előtte feltölti az akksit, meg kiveszi a gépet a garázsból...
Nem tudom mi lesz, meglátjuk. Nem csak rajtam múlik.
Eddig 1 GS-en mentem, ahhoz tudok viszonyítani. Azt viszont nem tudom megállapítani, hogy valami elmegy majd 50000 km-t vagy lerohad alattam 2 tankolás múlva. Ez utóbbi, amit el szeretnék kerülni. Csak sajnos pont ennek a "mérőszámát" nem tudom megállapítani.

Bocs, hogy hosszú voltam.
Tényleg K-val írják? Én csak a HOGY és HA előtti kötelező vesszőkre koncentráltam eddig...mindig tanul az ember.
Ja a lényeg elmaradt.

Nem tudtok egy eladó közép-sztendert GS-hez?
Vazze ez az én bukóóóm!
bocs, mégegy, de ez megint brrr....
Bemegyek a motortparts.hu-ba. Mondom a srácnak, délelőtt beszéltünk, főfékhenger. Kezdem kivenni a hátizsákból. Gyorsan elszalad egy rongyért, h arra tegyem. Megbeszéljük, fizetek, üti a gépbe. Bejön a FŐNÖK. "MI EZ?" fogja a rongyot!
"Hááát...."
"A fékolajos munkahengert tettük rá!"
"Ja..."
És dúlva-fúlva elment.

Na ezt a főnököt se kívánom senkinek!
Jó estét. Végigolvastam a ma esti termést. Az első amit már többször olvastam az hogy a BICIKLIT biciglinek írják többen. A kevés km-es gépekre meg van egy példám. Egyik barátom apja vett magának egy Z750S-t még 2005-ben, zsír újat. A bringában van alig 4000 km. Néha a városban megy vele 1-2 kört. Kérdeztem is tőle hogy minek vette ha nem is használja. Van pénz, megteheti. 10 éves korában sem lesz több 10000km-nél több a gépben ha nála marad ez fix.
Namost akkor a továbbiakról:
Találtam:
1., 2006-os GSF1200S Pesten, HÁROMEZER! kilóméterrel (szalonban ált) pőrén (-h kis h doboz), 1,3M
2., 2005-ös GSF1200S Gyomaendrőd. 10e km Gyomaendrőd, pőre, 1,3M
3., 2005-ös GSF1200S Szombathely, 9e km full doboz, Szombathely 1,2M

Bukócső egyiken sincs: Dzsoki készülj!

Vagy én is előveszem az eszem: veszek egy kicsivel öregebbet, egy láncszett és gumi csere után, talán karbiszinkron is volt. És spórolok (most) 1-3 százezret.
Javaslat?
Köszi
Ésmostakkor! Hogy az ember miért (is) vesz GS-t
Volt a múlt hét szombaton egy hsz (51186) kábé senki sem szólt hozzá! Brrr... Pedig szarban voltam. Mert.
Péntek délután megbeszéltük Jégemberrel hogy kedden jön megnézni.
Mondom magamban: Jégember ide vagy oda, az előző tulaj úgyis sz..t rá, én meg már 2 éve használom. Kéne egy kis fékolajat cserélni. Péntek este. Szomszéd segít légteleníteni. Uccu.
Hátsó leenged, feltölt, pumpa, lazít, pumpa, lazít. OK!
Első: leenged, felölt, pumpa....SEMMI! Szétment az első főfékhenger dugattyúján lévő első gumi! Br.....
Beírás reggel.
Senki.....
google: motorparts.hu, mint nissin kereskedő. Szombaton odamegyek. megállok, levetkőzök, lezárom a robit, sétálok 10m-t, majd olvasom a bolt ajtaján hogy 13-14-én a BNV x pavilonban vagyunk (br....)
Felhívom őket ma: "Valószínűleg nincs, kb. egy hónap, de megnézzük, ha behozza a rosszat."
Vazze nekem nincs egy hónapom!
Hollósék, és más pesti szervíz körbehív: 1-2 hét. Ujjé. Hollósnál megrendelem.
De azért meló után irány a motorparts.hu. Hátha.
ÉS IGEN! Volt. Megvesz hazahoz, berak, és KÉSZ!
Ja és hogy miért a GS? Mert a felújító szett ára 3750Ft volt! Igaz ez elsősorban a Nissin a fék árain múlik, mert például Brembóék nem árulnak felújító szettet. Vedd meg az egész munkahengert 40-60 ezerért!

Na ezért vesz az ember GS-t!
NAMOSTAKKOR!: ÁCSIGITÁR!
esSO: a rám történő várás hajókázós korszakban volt! Ehhez képest van egy GARANCIÁLIS hátsó telós eladó gépem! Annak az ellenkezőjét meg hogy "nem tud motorozni" senki sem állította! Igenis "fiatalkoromban" a fater SZTÁRJÁN ha hiszed hanem majdnem "KROSSZOZTAM!". Ja hogy az régen volt. igen

Főni: a felszerelésben teljesen igazad van!

Erik: az csak azért volt, mert KERGETTÉL! pfúj

Jégember: Sajna én is használtan vettem, anno (2 éve) talán 24-26e km-errel. Szóval 2007 kora nyarán. Én használtam is. Ezért járok most 37-e-nél.
Ha nem kellenek a "túrás extrák", ne legyen lelkiismeretfurdalásod. Biztosan el fogom tudni, mert ismerek pár túrázóst GS-est!
Amin sokkal inkább gondolkodj el: Nekem asszem 27-28 körül volt lánccsere. (Nem olcsó), elvileg 24-nél kéne (talán) szelephézag. Ha te megveszed 22-nél, akkor az gyorsan eljőőő.

Az enyémmel talán a legfőbb előnyöd, hogy sokan ismernek itt (engem)! és ők tanúsítják hogy gond nélkül voltam vele a szomszéd országokban is. Nem az enyémet kellett javítani az étterem előtt Tiszaalpáron, vagy az árokból kirángatni valahol északon, stb!

A lényeg a következő hozzászólásban is lesz, de az nem (is) igazán ide tartozik.
ÍÍÍGY KACAGOK!
Az enyém 2.5 éves és van benne 43.000 Km !
Húúú, a nosztalgia...
Ott vagyok a képen! Emlékszem is, ekkor volt nálam pont 1 hete a gép. Vagyis mától számítva 1 hét múlva lesz a 2 éves évfordulóm Vele! Lányok-fiúk: életem legszebb 2 éve volt ez eddig, és ez igen nagyrészt Nektek köszönhető! Na mielőtt telepityergem a bukót a meghatottságtól, abba is hagyom!
És mennyibe fájt?

Mit csináltak?