Hali!
Ülés+burkolat le, tank, légszűrőház levesz. Utána kikötöd a bowdeneket. Karbi kivesz. A karbik alján az úszóházat leveszed, 2csavar azt hiszem. Utána a fúvókákat, úszóházat, járatokat tisztítsd ki, ehhez kell majd pumpa v kompresszor. Nem nagy ügy, hajrá.
Hello. Ilyen ár mellett biztos voltam benne hogy még vagy 50-et kiadok rá még az átíratáson kívül, szóval annyira nem lepett meg a dolog.
Ha minden igaz akkor jövőhéten nekiláthatok a benzincsap felszerelésének Robeenak hála.
Robee! A karburátorok tisztításának menetére kíváncsi lennék mert akkor azt még most hétvégén elvégezném. (De ha bonyolult és könnyű kárt tenni benne akkor inkább nem nyúlok hozzá)
Trafó, gyújtókábel nem hiszem hogy gond lehet. Még mikor még jó volt az akksi, akkor leszedtem a pipát, gyertyát ki, pipát vissza a kinnt lévő gyertyára, indítási kísérlet és akkor megrázott mert sikerült hozzáérnem véletlenül, tehát nem hiszem hogy azzal gond lehet.
Hápigs!
A gumik: hátul: Dunlop k275, elöl: Bridgestone battlax bt 45 f
Ezek is cserések lassan.
Sziasztok! Én tavaly jártam így 6 hét ponyva alatt az utcán, itt is, ott is rozsdafoltok lettek rajta. Idén szerencsére "garázsban" telelt, így épp csak ráterítettem lazán a takarót.
Ez vazze bizony Bárányhimlő:-)
Aggódni már nem kell, mert lappangás alatt fertőző csak:-)
Itt jön be hogy MILYEN PONYVA?
Nylon? Mert az ugye nem légáteresztő - és ezért van.
Nekem télen egy sima lepedő van rajta (ágylepedő)....a nagy ponyva garszként dermed ilyenkor rá, és mikor leszedem szarrá karcolja az idomokat.
Üdv.Én még ugy tanultam hogy se garázsban se
szabad ég alatt nem szabad huzamossabb ideig(Több hét)
tárolni autót, mocit ponyva alatt.(kivéve ha szellőzik.)Nekem gariban áll a gép és mégse takarom le.
VAZZZZZZZEEEE! ! ! !
Leszedtem a GS-ről a ponyvát és sirvafakadtam majdnem.
TELEVAN APRÓ ROZSDAPÖTTYÖKKEL!
Még az egy hónapja lefújt leömlőm is! Mi a f.sz ez? Elkapott valami vírust?
Így van. A benzincsap beszereléséhez nem kell szervizbe menned, majd mi segítünk, van hozzá rajz, minden. Meg nem is akkora nagy dolog, csak figyelni kell hogy mit, hova.
A karbik kitisztításához nem kell nagy tudomány. 1 kompresszor vagy rosszabb esetben egy pumpa. Azt hogy miért nem megy a hengered nem tudom. Először cserélj gyertyát, ha így sincs szikra akkor nézd meg a pipát+gyújtókábelt+trafót. Amikor elhoztad már akkor sem ment csak az egyik henger?
Ha hiszünk az órának, akkor egy szelephézag állításra is nevezd be a masinát a márkaszervizben! 24000-nél aktuális amúgy is. Extra kiadás akkor csak a benzincsap és az akksi lesz, meg a karbipucolás. Hiszen 24000-nél elő van írva az olajcsere, a gyertyacsere, a szűrők cseréje és a szelephézag állítás, valamint a karbiszinkron is.
Ha ezt így összedobom mindenestől, akkor 60000 körül végzel. (Ha a gyújtáselektronika jó..., ha nem, akkor még az is egy 20-as... , bár, hozzá teszem, nem szokott az csak úgy tönkremenni...) Sok szerencsét a műveletekhez!
Remélem 30 nap múlva, ha a bankszámlád is úgy akarja, akkor lesz egy megbízható motorod... a szükség nagy úr, tudom...de ebbe picit beletenyereltél. Na, mindegy fene! Jah, még egy fontosság! Csak a benzincsap felszerelése után cseréltess olajat... ugyanis a túlfolyó benzin bejuthat a hengerből az olajteknőbe is.
A benzincsap szerelésénél pedig figyelj a vezetékek sorrendjére... majd segítünk alakalom adtán, hogy melyiket és hova kell felhelyezni. Hogy legyen tartalékod is... Murphy miatt mindig fordítva kötik vissza a szakemberek is!
Bator vagy, vagy pedig jol ertesz a motorokhoz. En biztos nem vennek meg olyan motort, aminek nem megy az egyik hengere, mert nem ertek annyira hozza, hogy megiteljem miert nem megy. Lehet, hogy csak filleres baj, de lehet, hogy komolyabb es en ezt nem vallalnam be. Inkabb +50-100000 egy jobb gepert.
De azert szurkolok, sok sikert!
Gyertyavásárlás kipipálva, akkumlátort megrendeltem (a mostani kuka), Robeetol megveszem a benzincsapot meg még az átiratás, és erre a hónapra valószínűleg ennyi mert lenulláztam a bankszámlát.
A fent felsoroltak ~60000Ft
Azért remélem ezek már elegek esznek hogy ismét működőképes legyen.
A többit a jövő hónapban intézem valószínűleg.
Holnap meglátom mit tehetek
Ülés+burkolat le, tank, légszűrőház levesz. Utána kikötöd a bowdeneket. Karbi kivesz. A karbik alján az úszóházat leveszed, 2csavar azt hiszem. Utána a fúvókákat, úszóházat, járatokat tisztítsd ki, ehhez kell majd pumpa v kompresszor. Nem nagy ügy, hajrá.
Ha minden igaz akkor jövőhéten nekiláthatok a benzincsap felszerelésének Robeenak hála.
Robee! A karburátorok tisztításának menetére kíváncsi lennék mert akkor azt még most hétvégén elvégezném. (De ha bonyolult és könnyű kárt tenni benne akkor inkább nem nyúlok hozzá)
Trafó, gyújtókábel nem hiszem hogy gond lehet. Még mikor még jó volt az akksi, akkor leszedtem a pipát, gyertyát ki, pipát vissza a kinnt lévő gyertyára, indítási kísérlet és akkor megrázott mert sikerült hozzáérnem véletlenül, tehát nem hiszem hogy azzal gond lehet.
Hápigs!
A gumik: hátul: Dunlop k275, elöl: Bridgestone battlax bt 45 f
Ezek is cserések lassan.
Csak hogy esSO-t is felébresszem az álomból:-)
FEHÉR OLAJ:-)))))))
Én bekentem vele a rozsdálni vágyó részeket....igy ha akar se tud rozsdálni:-)
Aggódni már nem kell, mert lappangás alatt fertőző csak:-)
Itt jön be hogy MILYEN PONYVA?
Nylon? Mert az ugye nem légáteresztő - és ezért van.
Nekem télen egy sima lepedő van rajta (ágylepedő)....a nagy ponyva garszként dermed ilyenkor rá, és mikor leszedem szarrá karcolja az idomokat.
Kiváncsi vagyok mi maradt belőle.
szabad ég alatt nem szabad huzamossabb ideig(Több hét)
tárolni autót, mocit ponyva alatt.(kivéve ha szellőzik.)Nekem gariban áll a gép és mégse takarom le.
Szabad ég alatt áll a gép vagy garázsban?
Leszedtem a GS-ről a ponyvát és sirvafakadtam majdnem.
TELEVAN APRÓ ROZSDAPÖTTYÖKKEL!
Még az egy hónapja lefújt leömlőm is! Mi a f.sz ez? Elkapott valami vírust?
Ha az oldaldobozaidtól meg akarsz válni, beszéljük meg.
van egy bontatlan eü-csomagom. szívesen megválnék tőle. érdekel esetleg valakit?
Nekem is megállt az egyik hengerem, gyertyapipa (1280.-), gyújtókábel (300.-) csere.
Ha hiszünk az órának, akkor egy szelephézag állításra is nevezd be a masinát a márkaszervizben! 24000-nél aktuális amúgy is. Extra kiadás akkor csak a benzincsap és az akksi lesz, meg a karbipucolás. Hiszen 24000-nél elő van írva az olajcsere, a gyertyacsere, a szűrők cseréje és a szelephézag állítás, valamint a karbiszinkron is.
Ha ezt így összedobom mindenestől, akkor 60000 körül végzel. (Ha a gyújtáselektronika jó..., ha nem, akkor még az is egy 20-as... , bár, hozzá teszem, nem szokott az csak úgy tönkremenni...) Sok szerencsét a műveletekhez!
Remélem 30 nap múlva, ha a bankszámlád is úgy akarja, akkor lesz egy megbízható motorod... a szükség nagy úr, tudom...de ebbe picit beletenyereltél. Na, mindegy fene! Jah, még egy fontosság! Csak a benzincsap felszerelése után cseréltess olajat... ugyanis a túlfolyó benzin bejuthat a hengerből az olajteknőbe is.
A benzincsap szerelésénél pedig figyelj a vezetékek sorrendjére... majd segítünk alakalom adtán, hogy melyiket és hova kell felhelyezni. Hogy legyen tartalékod is... Murphy miatt mindig fordítva kötik vissza a szakemberek is!
De azert szurkolok, sok sikert!
A fent felsoroltak ~60000Ft
Azért remélem ezek már elegek esznek hogy ismét működőképes legyen.
A többit a jövő hónapban intézem valószínűleg.