Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Na várjál csak ! Az a sarkos vélemény az Apukámé volt, de vele sajna már nem lehet vitatkozni, mert nincs köztünk.
A gyakran... Ezt ismerték fel az autogyártók, mert a szervizt te fizeted, nekik meg munkát hoz, ha viszont utközben elromik az ö imageük bánnya. Azt meg nem szeretnék Még egy pl: Toyotánál közölték a 2. szerviz alkalmával(15 ekm-ként van) kicserélik a fékbetéteket mert cca 40 ekm-t bir mert az átlag az lenne, de a következő szerviz 45 e km-nél lesz. Mivel én 80%-ig autopályán használom, szinte 0 város, nekem a dupláját tutti fogja birni- de ök cserélik
Nyuszek!
Az az eb, Tőlünk lett elmebeteg! (esSO szomszéd eb)
Mail ment.
Szép ágyelőke lesz a Marcipán!
Na,hali!
Icipicit vitatkoznék...
A váratlan meghibásodások gyakran vezethetők vissza a karbantartás/csere hiányára!
Ha lejár a " kihordási ideje" nem fogod tudni, ésszerűbb lett volna cserélni,
vagy most trélert hívni...
Nyiháháh! köszi, de ezt már nyáron is mondtam, hogy elmebeteg kutyi nem kell. de azért köszi, hogy ránk gondoltál...
kucsi!
Haverom a merciszervizben dolgozik, bejön a kundschaft servizre, srác cseréli a fékbetétet stb. Erre az ügyfél, minek azt cserélni, jó az még, különben is ő azért vett mercit, mert azon semmi nem romlik el sőt nem kopik el
Közben kötelező nekik mindent előirás szerint cserélni, így szinte biztos hogy utközben nem romlik el, nem kopik el és marad az image
Szoval elővigyázatosságból jobb mindent időben cserélni(olaj, szűrő, beállitások), de azért van amit túlzásba visznek(teloolaj, fékbetét-majd ha minimumon van)
Apám mondta 30 éve: ami jo ahhoz nem kell hozzányulni, majd ha elromlik (vagy közeleg a vég). Szoval szerintem a kettő között van az igazság.
Nem vagyok semennyire elektronikai guru, de a leírás alapján még én is belevágnék a megvalósításba! Gratulálok, igényes munka, érthető leírás!
Most megnéztem a "gyári" írást és a tiédet...

Hát ismét csak azt tudom mondani, hogy király:-)
A tiéd jóóóóóval igényesebb kivitel, mint a másik.
Szia Roland!

Semmi pánik a szitálással kapcsolatban. Az enyém 11.000 km környékén kezdte a mutatványt. Az ok az, hogy puha a csillapítás elöl a GS-en. Ettől állandóan "pattog" az első kerék, és szépen kikagylósosdik a gumi. Szemmel szinte még nem is látható, de már jelez a kormány. Nálam 50 és 60 között csinálja, felette-alatta nem. Én már lecseréltettem a telókban az olajat, de a gumit még nem, mert van még bőven mintázat (sajnáltam). De az ok ez. Orvosolható új gumival a dolog, de előtte mindenképpen javaslom az Erik-féle receptet. Telóban olajcsere (lehetőleg 10W-s villaszár-olajjal, és beletölteni száranként a 382 ml-t), esetleg rugóelőfeszítés, és új gumi... a probléma ezzel orvosolva van, és így akkor jelentkezik legközelebb, ha már a gumi is cserés... nem félidőben. Ez a jelenség "GS betegség"...

Sőt, akinek garis a GS-e... ellenőriztessétek a következő szerviznél a kormánycsapágyatokat. Nekem ugye berágódott rendesen a kenőanyag teljes hiánya miatt. Beszélgettem a múlt héten a szerelőmmel, mert összefutottunk... szó került a garis javításomról is. Azt mondta, hogy azért nem sz@roztak vele, mert ez a hiba rendszeres a GS-nél. Van is hozzá valami "javítóprogram", de nem nagyon hívtak vissza még egyetlen mocit sem... szóval, nézessétek meg gariban, és cserélik, mert tudnak a GS ezen "gyári hibájáról". Nem sok ilyen van, de ez határozottan az.
Ez utóbbi szösszenet csak információ... Roland baja a felső bekezdésre vezethető vissza.
esSO

egy a lényeg!
tegnap volt a legszarabb napom....a laghosszabb éjjel:-)
Mától az idő már nekünk dolgozik, hiszen a nappalok lesznek egyre hosszabbak:-)
És ha azt veszük akkor 1nap/ 1 perccel:-)
Pedig abban bíztam, hogy rátok tukmálhatom a szomszéd elmebeteg puliját. Most már mindegy, azért ez is aranyos.
Az már egyéni szociális probléma, hogy műszaki ismereteid olyan szinten állnak, hogy nem tudod, hol van a teló. És hogy nem tartasz be olyan gyári előírásokat, miszerint 2 évente kell cserélni a fékolajat és a hűtőfolyadékot is. Motortípustól függetlenül! Valszeg az is az ismeretek hiánya - vagy a motor gyengesége -, hogy 15 ezrenként megeszi a gyertyákat.
Pedig egyszerű

"nem a közlekedési viszonyoknak megfelelően vezetett"

és már kész is

Te mikor kint van a 30-as tábla, hányszor mész 30-al?
A 6-os meg van csinálnva....még mindig kint vannak a 60-as táblák, miközben 150-el is lehet rajta menni......

Vagyis futómű ügyileg simán ráfoghatják. koló alkatrészek, mint pl. olaj, szimering, csapágy....stb meg eleve felejtős, hiszen KOPÓ ALKATRÉSZEK. erre senki nem vállal garit.
Sziasztok!

Hosszas szervezés után, az illetékesnek totál meglepiként új családtag érkezett hozzánk, akivel remélem sokan fogtok találkozni majd. Bemutatom Marcipán-t. Vigyázzatok majd, roppant veszélyes jószág, főként torokra szeret támadni mind a 20 dekájával....

Viktor: nagyon szépen köszönöm a szervezést, de sajnos nem tudtunk tovább várni, mert nagy volt a szomorúság, amit ez a kis csöppség remélem lassan feledtet. Úgy tűnik igen, mivel tündéri egy kutyus.

Jó éjt mindenkinek! Már várom a szilvesztert, hogy megölelhesselek titeket!

No majd tavasszal , ha kicsomagolom, lessz egy komolyabb szervizelés és annak keretében.
Bár nem szoktam fékezni, mert az energiavesztesség Tudom hidrofob a fékfolyadék és ott az idő számit. Ja fékbetétet se kellett még cserélnem.
Hát a GS ilyen érzékeny szerszám!
Helyenként, kicsit alul méretezték!
Pedig, azt rosszul teszed, ha nem csrélsz 2évente fékfolydékot!
Mert nem tudják, hogy a Yamaha nem csak hangszer
Én is csak kussolok, mert még eszembe se jutot, hogy 6 év után teloolajat kéne cserélni, vagy láncot, vagy fékfolyadékot. Csak azokat a fránya gumikat ne kajolná
Gyerekek mi lenne,ha motort vennétek. Pl. Yamahát. Pl TDM-et.
Mert érdekes,hogy az enyémben már 75000 km van és azt sem tudom, hogy hol van a teló, meg mi az a szitálás.
40 ezrenként lánc csere, 24 ezrenként gumi csere,10 ezrenként olaj csere,45 ezrenként szelep állítás,15 ezrenként gyertya csere és 8.5 év után sem kell tankot fényezni.
A telóolaj max 12ezret bír, utána szitál!
Ugyanezt csinálja a kopott gumi is! A Gs erre elég érzékeny!
Javaslatom:
Először teló olajcsere, (mert azt úgy is muszály) ezzel egyidőben + ruggóelőfeszítés, ha túl lágynak találod.
Ha nem változik, akkor gumi kuka, és ez 100% . Centír nem segít!
Tapasztalat, mert engem is halálra idegesített!
Húhhhh Ember !

Elolvastam, meg nem értettem, de minden elismerésem a tiéd.

A sok kis bizbaszt összeforrasztani logikus sorrendben, és mág mukodik is.
Köszönöm a tippeket mindenkinek.
Ha van még ötlet nagyon szívesen fogadom.
Hát lesz mit sorolnom a szervizbe...
Még csak most lett 1 éves a motor, tehát igen garanciális.
Ilyennél kíváncsi vagyok mire mondanák azt, hogy én a "motoros" a hibás...
De ha garis akkor a szerviz ingyen van, kivéve ha ráfogják valamire, hogy a motoros a hunyó.
SŐT!

pont kölcségkímélés miatt Én ezt nézném meg elsőre, ha a felnin és a gumin nem találsz semmit....
2 évente úgy is illik lecserélni, így most megejtheted, és max 1L olajodba kerül (2x384ml)

Most is mondom!
van 3db telószimeringem!
Akinek kell viheti....
AZ is lehet - sőt valószínű, hogy a telódban nem azonos szinten van olajka.....
sZTEM MEG MINDEGY, HOGY SZERVÍZBE, VAGY GUMISHOZ VISZED, HISZEN A SZERVÍZBEN IS KELL FIZETNI!
Ha magadnak kiszereled, és úgy elviszed egy centírozásra, az max egy 1000-es lehet.