bár Nyuszi, Dorcsi, Zimacs kidobott....ráadásul még a Lelkem se akar kislányt, nekem meg ugye csak az müxik.....
Teljesen összeomlottam......
De felkel minden hajnalban a nap, a fénye újra melegíti szíved, és mikor érzed a télben a közelgő tavaszt, nincsennek, és nem lehetnek akadályok.
Eltértünk a tárgytól!
A téma a DL szupersága!
Teddy! A színekre visszatérve. Itt tőlem 25 km-re, Drégelypalánkon is van egy piros. Gyönyörű! Nem sima, hanem gyöngyházmetál. Akkor 2 volt az országban, a srác megcsípte az egyiket. És a másik favoritom: egyszer valahol a neten akadtam bele, képen, fekete a moci, egyedül csak a tank volt citromsárga. De nagyon szép sárga. Rettenetesen jól mutatott a feketével az a kicsi sárga, mert a tankból nem sok látszik, de mégis!
Úgy hogy drága barátom, csak csorgasd a nyálad, hátha végra lépsz is.
Nem sorolnám fel a módszereket, de néha a jó ízlés határát súrolja. Na, hozzá teszem, hogy a kifogások is.
(Nem a földművesek előrelátók, hanem én... ha nem hozom a számokat, akkor nem lesz egy buznyákom sem, és állásom sem. Így megyek és letolom a torkukon hamarabb, amit úgyis megtennének később... muszáj, mert ha én nem, akkor más elviszi a bóóóótot. )
Najó csak azért kérdeztem, hátha tudsz valami módszert a behajtásra. Szerencsére nekem sok kis vevőm van, pár 10-esért meg nem érdemes rossz hirbe kerülni. A nagyokra meg oda kell figyelni.
Nahát , nem is gondoltam, hogy a mezzőgazdaságban ilyen előrelátóak az emberek. Tőlem mindig akkor vesznek, amikor üres a polcuk, de akkor rögtön kell Na jó én is nevelem őket előrelátásra
A behajtás az hogy megy? Traktorral hajtasz be, vagy szép szóval?
De idénymunka... sorolom az idényeket:
Mostantól indítom: akinek kell még költség, annak eladok bármit, mert ha nem, akkor elmegy máshova.
Január: tavaszi növények vetőmagjának eladása
Február: műtrágya eladás és a január folytatása, 2009-es finanszírozási szerződések megkötése
Március: január+február és az első növényvédő-szer eladások
Április: előző 3 hónap folytatása
Május: előző 4 hónap folytatása
Június: előző 5 hónap folytatása és repce termény felvásárlás
Július: előző 6 hónap folytatása és búza termény felvásárlás
Augusztus: napraforgó felvásárlás, repce input anyag eladása, őszi kalászos input eladása
Szeptember: nyári lejáratú hitelek behajtása, kukorica felvásárlás, 2010-es hitelek indítása
Október: őszi kalászos input eladás, és őszi hitelek behajtása
November: minden adósság rendezése, összevarrása, és behajtás
December: jéééé, itt kezdtem a sort...
Köfike ...