Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A mai médiánál gyakorlatilag minden zugújság hitelesebb hírforrás.
Minden médiának van tulaja és azt írnak, amit a tulaj mond és azt nem írnak amit nem mond. Az üzlet nélküli média a hiteles média, mint ahogy a pénz nélküli sport az igazi sport.
A kuruc primitíven kötetlenül és felelőtlenül ír (úgy is kell olvasni), de nem a nyereségért ez nagyon látszik a lapon, őszinte lekes és amatőr ez nagyon átjön és nekem ez tetszik, mert nem profi médiaiskolán tanult bérhülyítés, hanem őszinte szívből jövő hülyítés. Más megvilágításban mondja el ugyanazt, amit a "mainstream" média "bérmegír" megrendelésre, és lám ez ugyanígy volt a módszerváltozás "hajnalán" is. A zugújságoknak bizony az ad életet, hogy sok embernek "átlátszó" az uralkodó média propagandadömpingje.
az előadás előtt a bejáratnál, majd ott lesznek....25 körül sztem...megvan az uj album? ;-) remélem megy a headbang, nálam már szól...
Szerezzen már valaki nekem egy AC/DC jegyet!
Másfél nap alatt elfogyott! Lecsúsztam!
Na! Lécci, lécci, lécci!
még nem jutottam odáig
Blú:
Ha felraktad az oldaladra az ülést plíííííz add meg a linket
Gabi!
Beszartam, ez naggyon jóóóóó!
olcsó a benzin ennek örüljünk, kárh jön a tél..motorozni kell...:-)
A kurucok nekem még mindig kicsit sakosítottak........

Túlságosan szemelenzős téma......csak az van ami nekik elfogadható.
Már bocs, de olvastam nem egy cikket.........és nekem - TOTÁL FÜGGETLENNEK - az jön le hogy aki nem követi őket az már áruló, ellenség.

Van ilyen kollegám.......
Szemelenzős Fideszes........és van szemelenzős Mszp-s.......
kész tragikomédia........
esSO papi

Megvédem mert dolgoztam Én is a szolgáltató iparban
Mosolyogva kellett végighallgatnom a nagypofájú, arogáns parasztok anyázást, mikor piros Dréhert vittem ki a tápjukhoz ZÖLD helyet.....vagy nem volt elég sós.......
És nem verhetem össze.........

Sajos vannak emberek akik itt élik ki a menőségüket....mert tudják hogy "Te vagy Őérte".....
Ismertetőjelük, hogy gizdák, csórók..........vagy nagypofájuak és újgazdagok..........
Az egyik azért kretén, mert ezzek kompenzálja hogy egy fasz
a másik meg alapból köcsög.

De egyet mindegyik elfelejt:-)))
Az hogy van egy utca is................ahol ha szembe jön, eszembe fog jutni a mocskos pofája...........
Erre is van példám:-))))
Futott mint a nyúúúúúl:-)
kuruc info, azigen, egy autentikus szakforrás....
Nem nem

Koppanak! mert nagyon sok hitel be fog dőlni.........hiszen valakik (sokan) nem fogják tudni fizetni a plusz terhet - főleg ha mellete még munaknélküli is lesz

Írtam....nekem csak 2 kölcsönöm ebben a hónapban PLUSZ 15.000ft-ot jelent........
Mi van azzal akinek emelet még van pár másik kicsi is?

És itt jön be az előbbi beírás...... attól nem lesz pénze a banknak, ha visszaadom a motort, hiszen jelen pillanatban nem tudja jó áron eladni
Hogy Ti milyen ÉDES-ek vagytok... Egyébként esso egy nullával kevesebbet írt a kilométereimhez. khöm...

egyébként imádok utasként is menni (ha nem akar a szemből jövő megölni...khöm...) és élmény volt mindannyiotok mögött ülni!
Kérem a vádpontokat sorolni, a bizonyítékokat bemutatni!

Egyébként mit egrecíroztatod a nyuszit? szégyelld magad! kiugrasztani a bokorból...
Hopp, megjött nyuszi! Én gyorsan eltűnök!
Jó volt valóban gurulni, de én nem tudtam volna tartani a tempót veletek vasárnap, mert a 45 paci, az 45 paci. Felőlem gurulhatunk. Akár itt a Csepel-szigeten is lehet kisebb karikát tenni, hogy korán sötétedik, van egy-két szép hely a déli csücsökben. Miklóson a postánál lakom, pontosabban a Baptista templom utcájában. Itt még van új utca?

Na, ezt már szeretem, mikor így megvéded az ügyfélszolgálatos banki dolgozót.

Egyébként ha a válságról többet akartok tudni, nyugodtan olvassátok a kuruc.infó-t, elég sok cikk szól róla. Többek közt olyanok is, hogy több millió dolláros bulival ünnepelték meg a vezérek az állami segítség megérkezését.

Végtelenül leegyszerűsítve a dolog így néz ki:
Én vagyok a bank. Ti a pénzeteket ideadjátok nekem, hogy megforgassam, és ennek fejében ti kamatot/részesedést kaptok a haszonból. Én viszont ezt a pénzt különböző mutyikkal átjátszom magamnak, haverjaimnak, pártkasszákba, stb stb. És most az állam az általam elbaltázott lóvét segélyként odaadja nekem. Értitek? Ti fizetitek meg még egyszer a saját pénzeteket!
Ilyet is csak a Jordán folyó partján tudnak kitalálni, és velünk megetetni!
"...Adták a hiteleket ész nélkül........és most koppantak.."
Ugye ezt te sem gondolod komolyan. Mármint azt hogy koppannak. Nem vagyok hozzáértő de meggyőződésem hogy erősen közreműködtek a bank tulajdonosok nagy ebben a válságban.

Továbbra is unszinpatikus leszek:
Valahol hallottam és megfogott: "Mindenkinek úgy jó ahogy van mert ha nem így lenne változtatna rajta"
Én is így gondolom. Tehát egyáltalán nem sajnálom az ügyfeleseket. Vállalták dolgozzanak profin ha nem akkor lehet változtatni. Egyébként rá is játszanak.
Nekem szerencsére márciusban fog lejárni a hitel a mocimról. Már várom, mert nyáron nagyon haza vágtam a kasszám.
Kazam!

ezzel is egyetértek.....
Csak ugye a bankok is részben felvették a jó magyar szokást.......semmi energiabefektetéssel qrva nagyok kaszálni......hiszen te beteszed a pénzed, ők adnak jó esetben 8%-ot ÉVENTE! ha te veszel fel? akkor meg rádnyomják a 20-30%-ot.....vagyis nem csinálnak semmit és náluk marad 12-22%.
De mivel ők tovább forgatják - igy még többet.

Adták a hiteleket ész nélkül........és most koppantak, mert ugye mindenki (ÉN IS) úgy el vagyok adósodva hogy tovább nem megy......csak Én még épp tudom fizetni a havit - csak épp másra már nem megy....
De egy létminimumos?
Az már rég nem tudja fizetni.

Nyáron vettem fel kessst....
Első az UniCredit volt a listámon, miveél náluk épp lejárt egy jitelem - igy ugye van náluk "múltam"......
Az eredmény? NEM...............Nekem aki 6 éve rendesen fizetett annak nem adtak.....vagyis adtak volna jelzálogost, de egyrészt az van, kettő még egyet nem vennék fel.........
Szóval ez is ront az imageükön.

Erre jó példa a Raiffaisen....
Mikor elindult akartam egy hitelkártyát, mert szimi volt (ennek már vagy 8 éve).......egy sima kis 100.000-rest (akkor kerestem 90-et.........vagyis simán mehetet volna....
El lettem utasitva.........

majd rájöttek hogy ebből nem élnek meg.......igy észbekaptak és elkezdték nyomni a hiteleket........és szinte mindenki kapot.....

Tehát valaki túl merészen indit, és bukik, vagy bukás kell mire észhez tér..........

Sok helyen olvasni: HITEL BÁR LISTÁSOKNAK......No most ugye tudjuk, hogy kicsi azok száma aki véletlenül került fel a listára......
de kérdezem! Aki fent van, az hogy akarja fizteni az új hitelt?

Szóval természetesen minden a bankosok baja...
Engem az dühit, hogy a bankmentő csomagokat az ÉN adómból fizetik.......
Nem kellene egy bankárnak több millát keresni - mikor nincs rá fedezet........

Az ügyfelesek?
Én sajnálom őket....személyesen ismerek egy csodaszép csajszit, akivel ügyintéztem a kölcsönt..
Ők mindent megtesznek, mindent elmondanak.....arról már nem tehetnek hogy a sok paraszt, oda se figyel, mert neki az a lényeg hogy mindent aláirjon, majd végre megkapja a pénzt, amiből elmehet nyaralni, hűtőt venni, vagy 200-as őplazma tv-t, mert neki nem jó egy átlagos 55-ös sima tv...........ilyenkor meg anyázik, hogy MI IS TÖRTÉNIK
Nagyon jól látod a helyzetet bár egy kicsit optimista vagy!
A gondolatmenetedet viszont nem folytattad: a moci, lakás megy vissza- de ép itt a bökkenő, más is olyan cipöben fog járni mint te, tehát mit kezdjen a bank a sok mocival , lakással,? Nem tudja eladni vagy csak nagyon olcson és/vagy további fedezetet kér. De az nincs- ez történt most amerikában: a bank meg becsödölt.
Sajnos konjunktura szépen lassan görgrdezik, de egy válságnál nem tudni hol állunk meg (ez olyan mint a motoron, felfelé könnyebb megállni, mint lefelé)
1933-ben pedig a kilátástalan helyzetett csak diktatorikus módszerekkel tudták orvosolni, hogy hová vezetett azt már tudjuk.(Persze ilyen veszélyt MOST nem látunk.)
Most nem leszek szimpatikus mert a magyarorazági ügyfelesekkel nagyon tele van a hócipőm. Egyébként a mostani válságban komoly szerepet játszanak a bankok. Ügyfélként elvárnám a komoly szakmai tudás. Az ügyfelesek meg legyenek lojálisak a cégükhöz mert megkapják a fizetésüket. Tehát mosolyogva nyalják ki a dühös ügyfelek seggét mert mi tartjuk el.
Egyáltaán nem személyeskedésnek szánom mert nem is ismerjük egymást.
Egyébként a bankok fognak a legkevésbé rosszul járni.
De! hogy témánál maradjunk.....

A sok láma hiradó meg mit mond? A forint az jobbbbb sokkal jobbbbbbb (mármint a forint alapú kölcsön)
Ja......
Pl a Mocim forintoson lett volna 38.....CHF-be meg 27...... vagyis eddig már plusz 120.000ft-ot fizettem volna be fölöslegesen alapban ha a CHF fix lenne.......de nem....lent volt, vagyis kb 140-150.000-ret nyertem eddig......

Most jött egy kis hullám..............de ez nem lesz állandó, hiszen senkinek nem jó.............föleg a gazdagoknak, cégeseknek..........és a részvényeseknek.........szóval ahogy megcsinálta a gazdaság a maga kakáját, úgy majd ki is törli a fenekét, és lehúzza a wc-t.....

A kérdés itt, hogy ez mennyi ideig tart.......
anno ugye volt egy világválság...... de az is "csak" 4 évig tartott..... 1929-33-.ig, Manapság viszont MINDEN a pénz körül forog, vagyis max hónapokat adok nekik.......
Ha több? akkor a moci megy vissza, gépek mennek vissza, lakás eluszik.......és állandó lesz a kempingezés:-)
Hát szia édesem....

Tudom mit érzel......bár ez az emberi tudatlanságra és hülyeségre vezethető vissza....
Ilyenkor told a baromarcú orra alá azt a papirt amit aláírt és az van ráírva: "kockázati elismervény" vagy mifene.....vagyis hogy Ő elfogadta és aláírta azt a tényt, hogy ilyen is lehet...
Sőt!
Szólj neki hogy ha még ennél is durvábban elszáll a CHF, akkor a bank kérhet plusz fedezett (pl lakáskölcsönnél), vagy kérheti hogy fizessen be egy nagy részt......

Vagy megkérdezném tőle, hogy nyáron miért nem anyázott mikor az X összeg miatt csak jóval kevesebbet kellet fizetnie?

Nekem is ugrott....... a múlt hónapban 32 volt a lakás.....tegnap minuszba kerültem, mert 39 lett, úgy kellett még a számlára PLUSZBA utalni.....ilyen nem volt 3 éve............a motor is lesz vagy egy 6-7-8-al több......

De nem síránkozom, mert ugye alapban 27 lenne a moci, és 27 vagy e fölötti csekket eddig 12-ből csak 5x fizetem......7db alatta volt..........mert ugye nyáron a 177es CHF csak 150 volt

Szóval most jön a SZORITSD A NADRÁGSZIJAT........ergo minden extra és fölös most nem játszik.....se benya, se buli..
És ha ilyen marad, akkor szilveszterezni is webcamerán keresztül fogok:-))))