Nekem Louis-os plexim van. Viccesen olcsó a többihez képest (ha jól emlékszem 5700HUF - tavaly).
Esztétikailag nagyon sokat dob a mocin. Én el sem tudnám képzelni vele. Arra jó, hogy a tanktáskát nem tépi a szél, kevesebb vizet és szúnyogot kap talán, de az én fejemet nyaldossa a szél. (185cm)
Csak az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez engem egy cseppet sem zavar. Különben egy rizsrakétát, vagy autót vettem volna.
Szép napot mindenkinek!
Tudomásom szerint csak nekem van Givi plexim, de a típusát nem tudom. A képeimen látszik. Ha küldesz a szóban forgóról képet, megmondom hogy olyan-e. A tapasztalatomról annyit, hogy nélküle még nem vezettem GS-t.
Helló Elike.
Én gödöllői vagyok, remélem pár hét és nekem is meglesz a gs!
Ha minden igaz, egy új gs500f-re fizetek be.
Én benne vagyok a rögtönzött gurulásokba, haver meg 2 utcára lakik.... :) Ő is most pengetett be egy új fz6s -re.
Remélem a közeljövőben fogunk talizni.
Május közepe? Az yóó. Akkor már jó meleg van és még a nap is későn esik le. Az esőruha elgondolkoztató, de az a baj, hogy nagyon utálok elázni, meg esőben motorzni. Sajna az ETZ-s korszakban elég sokszor menekültünk az esőfelhők elől több-, de inkább kevesebb sikerrel.
Szoktatok ilyen hirtelen felindulásból elkövetett motorozást is csinálni? Gondolok itt arra, hogy valakinek kedve kerekedik elugrani valahova körülnézni, itt megemlíti és páran összejönnek? Vagy csak az előre tevezett túrákon van együtt a csapat?
Míg el nem felejtem. Mi ez a suli dolog? Lemennek a motorosok Pécsre, ott van egy motoros suli és ott mennek körbe körbe, gyakorolgatnak, meg ilyenek? Milyen szokott lenni? Utána vannak nagy bulik is, vagy csak molyolgatás? Mit tudtok róla mondani? Ha jó buli, biztos, hogy érdekel. Az 2 hét, addig még a nyár is beeshet.
OFF
Ott rengeteg infót találsz, és sok segítőkész márkatársat...
Én nem akarok a nagy Pannónia-guru köntösében tetszelegni, nincs benne nagy gyakorlati tapasztalatom, szerencsére a P10 szinte hibátlan, gyári állapotú (annyira, hogy nincs is szívem levizsgáztatni és használni), de a műszakis T5-H sem kedvetlenített még el elektromos hibákkal...
Ha elakadtok valamiben, ott biztosan fognak segíteni, nem is OFF-olok itt tovább...
Üdv:
CsA
Ha Blue-val jössz, akkor legyen nálad esőruha, és GO!
Ritkán marad el túra az idő miatt. Legközelebb az Őrségbe megyünk májusban. A harmadik héten. Hamarosan lesz program is... vagyis van, csak nem találom a hozzászólások között...
Köszi széken... Mindenütt csupa jót olvastam a mociról, így nyugodtan belevágtam...
A fórumozást pedig próbálom az etikett szerint csinálni, az indexen én indítottam a "Pannónia motorkerékpárok", és a "Yamaha YBR 125" topicokat is, ez előbbi már közel 150 ezer hozzászólást számlál...
Üdv:
CsA
Mindenek elött köszönöm a szívélyes fogadtatást. Hát mit mondjak, itt van mit olvasni. Nem vagyok hozzászokva ahhoz, hogy egy fórum így pörög. Eddig szinte az egyetlen fórum, amit olvasgattam, az a modellező fórum, de ott van olyan, hogy napokat kell várni egy-egy hozzászólásra.
A szombati túra elég jól sikeredett, legalábbis ahogy a videóból láttam. Bocsi, de lélekerő híján nem tudtam menni, remélem a következőn ott lehetek, csak az esőt kellene valahogy kiküszöbölni.
Sajnos így munkanélküliként annyi a dolog, hogy sose érek a végére. Több mint 5 éve vagyok a szakmában, de azóta semmire sincs időm. Hihetetlen.
Nem bírtam magammal, ezért vasárnap felkerekedtem asszonysággal és elgurultunk a Fertő tóhoz. Egy csekély 600 km-es túrát sikerült összehoznunk, a szépségét csak a hazafelé út rontotta el, amikor leesett a nap és robogtunk haza a pályán. Gondoltam még rakok a gumiba egy pár km-t, utána lecserélem, de valahogy csak nem akar elkopni. Ott mekkora szél volt. Állítólag itthon még a levél se rezdült.
Mikorra tervezitek a következő gurulást? Van valami előre látható terv? Esetleg valami összeröffenés?
Mondjuk ez az időjárás kezd egy kicsit aggasztani. Mikor lesz olyan, hogy lehet tervezni? Egyszer esik, egyszer fúj egyszer süt a nap. Ez néha egy kis depresszióval tölt el, de szerencsére gyorsan túllendülök rajta. A szombati nappal az is volt a bajom a kialvatlanságon kívül, hogy elég szeszélyesnek nézett ki az idő. Reggel 8-kor sikerült felkelnünk, kinéztünk az ablakon és asszonyi szónak engedve lemondtunk a kirándulásról. Ha az ember úgy tervezi, hogy nem csinál semmi különöset, biztos, hogy verőfényes napsütés és szélcsend honol, ha betervezett mondjuk egy kis modellezést, vagy motorozást, biztos orkán lesz, vagy eső.
Üdv mindenkinek!
Befizettem egy új GS500-ra, így ideje idetolnom az arcomat. Debreceni vagyok, 38 éves agrármérnök, eddig elsősorban veterán motorokkal motoroztam, jelenleg 3 db Pannónia (1974-es T5-H, műszakival, 1973-as krómtankos T5-H és egy 1967-es P10), 1 db 1966-os Danuvia (szétborítva, restaurálás alatt, 2 másikat eladtam), és 1 db 1968-as csepptankos Cz 175 alkotja a gépparkot. Ma vitték el a 2005-ben újonan vásárolt masinámat, egy Yamaha YBR 125-öst, amibe a mai napig 3805 km-t tettem bele, amit újrakezdésnek vettem. Ebből látszik, hogy sok időm nincs motorozni, erről a kevésről azonban nem akarok lemondani. Szinte megjelése óta tetszik a GS500, és úgy éreztem, hogy most vagy soha, lépnem kell, különben már csak használtan lehet ilyen motorom. Kb. 2-3 hét múlva tudom átvenni a motort. Rendeltem hozzá egy gyári csomagtartót és egy bukócsövet, de gondolkozom egy szélvédő plexiben is. Első körben azt szeretném megkérdezni, hogy van-e itt valakinek Givi A600-as plexi a GS-en, 180 cm magasság mellett használható-e, nem éppen a fejre nyomja a szelet...?
Üdv:
CsA
A kipura gondolsz?
Ha igen, akkor nem kellenek ilyen nagyágyúk! Elég a sima drótkefe, lejön azzal is. Mivel hogy le van már úgyis kopva. Én legalábbis azzal csináltam. Aztán mehet a hőálló festék, az egész flakont ráfújhatod. Különös figyelemmel a "tövére", az kaphat több réteget is.
Szép estét mindenkinek!
Blue-Főni-Tibkin! Ja és esSO tapasztalatból lécci!
Kérjük a kulisszatitkokat is!
Mi tettetek a rozsda ellen? Flexkorong, fúrógépes drótkorong, vászon, rozsdamaró, stb? Alapozó? Hány réteg a hőállóból?
thx
Legalább tudom, hogy tisztában vagy az érzéseimmel...