Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem tudom sajnos, nekem volt 2-3 db patentszemem és egyik se volt jó a más márkájú lánchoz:(
Köszi a segítséget Esküszöm ennél szebben nem is lehetett volna leírni
Olajcsere:

1. Ellenőrizd az olajszintet, lásd lent.
2. Meleg motornál lazítsd meg az olaj leeresztő csavarokat, csúsztass alá olaj leeresztő tartájt.
(egyik csavar a motor blokk alján, a másik a kipufogó ív alatt a váz alsó nyúlványán található)
3. Tekerd ki a két leeresztő csavart, és a blokk jobb oldalán található alu. fedelet, amit 3 csavaranya tart.
Mögötte található az olajszűrő, és némi olaj, szűrő kivétele után itasd ki egy ronggyal a régi olajat.
4. Tedd be az új szűrőt, óvatosan húzd meg a csavarokat, és tölts bele 1.7-1.9 liter motorolajat (10W40).
5. Ellenőrizd az olajszintet, lásd lent.

OLAJSZINT ELLENÖRZÉS:

Vízszintes területen indítsd be a motort, és hagyd melegedni kb. 3 percig (letámasztva), állítsd le és újabb 3 perc után tekerd ki a nívót, töröld le, illeszd vissza (ne tekerd be), húzd ki, a szint legyen közép és maximum között! Ha nem jó a szint, tölts utána, vagy cseréld le az olajat, lásd fent.
Helló hány liter oil megy bele az e változatba . Tegnap épp beindítottam és néztem a füstöt most nem csinálta csak kormolt ! de arra válaszolj nekem légy szíves hogy mikor nézzem az oilt hidegen (kb 2perc járatás után) vagy teljes üzemi hőfokon? Előre is köszi
Nekem az 520as DID lánc nittelős volt amit képesmotorról rendeltem, abban az akcióban amiben az első lánckereket ingyen adják a szetthez. Bár nekem az a lánc is egy patentszemmel van fent.
Cserélnék, vennék, keresek (DRZ 400E):
- Gyári vagy sport kipufogó rendszert
- Téli és nyári motoros kesztyűket
- Motoros mezt protektorokkal (XL méretben, sárga szín előny)
- Cross sisakot, nyitható plexivel
- Wifi routert PC-hez

Cserélnék, kínálok:
- Krossz kerékszettet tárcsákkal, jó gumikkal kompletten (110e)
- Alu kartervédőt(4e)
- Utángyártott féktárcsa párt (1 első, 1 hátsó) (15e)

iiulaszlo KUKAC gmail.com
06209194144
Nyárra kipróbálnám a 15/41-et, terepen úgyis kevesebbet megyek a hőség miatt. Néztem DID és RK láncot a neten, de nem világos, hogy az 520-as méretet rendelhetem-e nittelős és patentos verzióban is, vagy ezekből csak nittelős van?
Azért néha jó lenne leszedni jól kipucolni.
jah ezt a patentszem témát már beszoptam mert Cz-hez valót nem találtam, rk van benne nekem az enduro szetthez, az meg lötyög... most az sm szetthez vettem uj láncot de eébasztam a rendelést mert nittelőset küldtek, msot meg istenért nem találok hozzá patentszemet, pedig DID, X- gyűrűs...
én dr350re próbáltam egyszer vmi ilyen 10ezres nagyságrendű gyűrű nélkülit, 4000et ha elmentem vele, de kb 2000 után minden második motorozás után feszítés... szóval nem ért pénzt
én azt ajánlom ne vegyél gyűrű nélkülit, 6000km-t kibír aztán kuka... (legalábbis nálam) és szétbassza a lánckerekeket 6000km alatt
0 15-41 az sm gyári áttétele, ha ráteszed az s-re akkor lehet vele tempózni és nő az utazója, viszont nem lesz olyan erős... én msot fogok az sm-hez kipróbálni 15-39et, kiváncsi vagyok milyen lesz
nekem a második variáóció lenne jó igy első hallásra, mehet terep is csak ne legyen homok meg nagy sár mert sm szettel megyek
Kösz.
Szerinted egy "no name" 520-as patentszem belemegy a gyári láncba? Mert ha nem, akkor most nem bontom meg.
Persze,csak ugyan olyan márkájú patent szemet használj, mint amilyen a lánc! Egyszer egy Cz láncra akartam did patentszemet felrakni és nem volt kompatibilis!
Kösz a tippet.
Nekem is gyanús volt, hogy nem kell O-gyűrűs, akkor a gyári vajon miért O-gyűrűs? Érdekes kérdés....
Nem veszek gyűrű nélkülit, inkább picit később cserélem, de minőségi lesz.
Jó pl. ha 520-as normál patentszemmel rakom fel az egyébként nittelős új láncot?
lehet érdemes lenne egy olajcserét megejtened a gépen...én szerény véleményem szerint még az a pici kék füst se megengedett.... Nekem E változt van, terepen 1000 km utcán 2000 km enként szoktam olajat cserélni nálam már évek óta bevált a motul 5100 félszintetikus olaja...
Ha csak Terepen használnád akkor crossmotorkhoz, endurokhoz, 10 e alatt vagy körül már kapsz gyűrű nélküli láncot...de ha haoszú életűt akarsz akkor O gyűrűs , ha mégjobbat X én márkákban a D.I.D. re és az RK ra esküszüm
Ja,meg persze versenymotoroknál használják ahol minden tized Le számít!:)
A "szaki" nem ért hozzá, vagy csak a saját áruját akarja eladni.
Pont az ilyen több célu -enduro- motorokra találták ki az O,X,Z stb gyűrűs láncot.
Akkor szokták a simát használni, ha kis, gyenge motorról van szó, mert az "O" gyűrűs lánc merevebb kicsit és levesz pár % ot a teljesítményből. Szerintem csak valamilyen gyűrűs láncot vegyél, ha nem akarsz pár ezer kmenként láncot-lánckereket cserélni!
Sziasztok!

Lánc ügyben kérnék tanácsot.
1. A gyári láncom lassan csereérett (11.000 km). Kinek mennyit bírt vegyesben (soft enduro + aszfalt fele-fele) a gyári?
2. A szaki azt mondja a boltban, hogy nem indokolt az O-gyűrűs a DRZ-S-re. Van JT nem O-gyűrűs 8 ezerért. Vélemény?
3. Ha a gyári 15/44 helyett 15/41-et dobok fel nyárra, a mostani kb. 100 - 105 km/h körüli "kényelmi zóna" mennyire fog emelkedni? Mi a kényelmes az S-nek 15/41-gyel?

Kösz a tippeket.

Üdv.
Ja és kéken füstöl 1 picit de csak az első gáz húzásnál utána nem!
Köszi a segítséget ! Már csak az olajról kérdeznék hidegen v melegen nézzem a nívót ?
Hali!

Valaki tud nekem abban segíteni ,hogy kisebb láncszettet szeretnék rávarázsolni a szerkezetre ,hogy 100km/h ne forogjon annyira.

Köszi.
Szia
Akkor megvenném.
Hol vagy helyileg? vagy posta?
Köszi
L.
Nekem is sportkipuffal nagyobb gázra bekormol(fekete füst, elégetlen üzemanyag, nagy fő fúvoka esetén még jobban, nah meg ne feledjük karburátoros motor dús keverék...) Akkor aggódj ha láthatóan kék a füst mert akkor az olajat eszi...