Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A lánc 25000 körúl a gumi változó 6-8-10 12 -ről már hallottam. De te még nem vagy hajtós tipus /majd leszel/ ne félj annyira a gumitól.
Hát igen gyorsulni azt tud a hátsó gumi bánja.
A gumi is eszembe jutott már...no meg a lánc. Ezek mit bírnak a nagyon?
Ezzel szemben egy 650-es elmegy 5-el?
A fogyasztásról ha nem üldözöd 6 l.
A fogyitól ne félj, az csuklófüggő!
Én 5,5-6-tal járkálok, és nem lassan.
Alkatrészek kb egy árban.
A gumiperiódustól félj inkább!
Hobitaki ugye talán meggyőztünk.
Köszi az azonnali válaszokat

Fogyasztásban mennyi a különbség? Alkatrészárak? Én egy picit félek a fogyasztástól.

Nem szeretnék később kicsiről nagyra váltani. Mivel hosszútávra veszem, új motorban gondolkozom, nem szeretnék szívni a használttal. Éppen ezért inkább most veszem meg a nagyobbat, amit később sem fogok kevésnek érezni.
170 magas és 65 kiló vagyok, de 1250-eset hajtok...bár motoroztam már vagy 100.000 km-t, össz-vissz.
Szóval nekem a 650 nem kellene, kevésnek érzeném!
Én mindenképpen a nagyobbat választanám fogyasztásban önsúlyban közel vannak egymáshoz, a te sulyodat meg ha esetleg mégis viszel valakit a 650-es észre fogja venni.
Szia Taki!

Csakis 1250!
A váltáson nagyot lehet bukni....nyugodtan lehet lassan menni a naggyal is főleg ha nem 20 éves(bár ők úgyis sportmotort vesznek) viszont a nagyot nem lehet "kinőni"....ráadásul van méret és súly is a rider oldaláról és a nagy futóműve és féke ezt jobban kezeli.....
650-est ha teheted....bár majdnem egy árban vannak... A viccet félretéve nekem a fentiekben említett típus van és soha nem éreztem gyengének persze egy 1250-es nyomatékosabb és erősebb motor. Azért ha már felnőttél a feladathoz akkor igen elgondolkoztató. Az 1250-est én egy kezdő motorosnak túlságosan erősnek érzek, de nem vagyunk egyformák. Én a helyedbe 650-esel kezdenék és ha kinövöd akkor váltanék nagybanditra.
1250 ha teheted....bár majdnem egy árban vannak...
Sziasztok!

Egy kis információt szeretnék kérni Tőletek.
Bandit vásárlását tervezem, de nem tudom eldönteni, hogy 650-est, vagy 1250-est vegyek.
Amit tudni kell, hogy kezdő vagyok, munkába járásra és hétvégi túrákra szánom a gépet. Gyakorlatilag egyedül használnám (párom fel nem ülne motorra), de nem vagyok egy könnyű ember (199cm, 120kg) :)
Sok 650es tulajtól hallottam, h megbánták, h nem a nagyobbat vették. Én hosszútávban gondolkozom (min.6-7 év), és tudom, h egy kezdőnek nem kell túl erős gép, de nem szeretnék abba a hibába esni, h 1-2 év alatt kinövöm a kisebbet. Nem vagyok egy forrófejű ember, szóval csak ésszel motorozom. Pár év robogózás (125ös) után most úgy döntöttem, ideje nagyobbra váltani :)
Igazából tapasztalatok érdekelnének, mindennapi használat, fogyasztás, és egyéb dolgokban.
Előre is köszönöm a segítségeteket!

Széles utat és olcsó benzint mindenkinek!
Ha jól látom a kép alapján olyan 10 körüli saválló cső van odacsavarozva , ha így van nem lennék a lánc helyében amikor ketté kellene harapnom , beletörne a fogam biztos.
Csomyval értek egyet!
Sz@r lenne már ha a Bandit lánca és lánckereke olyan tré cuccból lenne, hogy már egy kis vas csövecske is meg zakkantaná!
Én erre azt mondom neked, hogy Loctite!
Nem akarok szemét lenni, de erre mondják, hogy okos ember a más kárán tanul!
Én elmondtam a tapasztalataimat, te még sem hittél nekem....
A lánc is elfáradhat, engem híd el az jobban aggaszt mit az olajzó konzol! Ja azt el is felejtetem, hogy le is csavar-rögzítőztük!
Az enyém fix, hegesztve van mindenhol. Én nem tartok tőle, hogy valami lenne vele.

Semmit nem raknál köz Pedig a lengővilla pont közte van
Nem fikázi akartam , de az ördög nem alszik ,itt életekkel játszol ha ott valami anyag elfárad ,és nem a tűre gondoltam!
Pedig tavaly a mátrában pont ilyennel halt meg egy rendőr...
Erre nem gondoltam de azt a tűt és alumínium alkatrészt úgy feldarálná hogy észre sem venném! Egyébként meg szoktam nézegetni épen ma cseréltem a kuplung munkahengerből az olajat és meg is néztem mozdulatlan pedig már jó pár kiló-métert beletekertem azóta mióta rajta van az olajozó!
A helyedben még várnék egy kicsit azzal a vásárlással ,vagy legalábbis biztos hogy ezt kihagynám!