Hát amikor valakinek a kérdésére azt válaszolta, hogy van egy 800 oldalas könyv, azt kell megszerezni és megkeresni benne választ... Hát na...
Meg amikor kérdeztem itt valamit a blokk szétszedésével kapcsolatban, gyakorlatilag lehülyézett (persze nem szó szerint, de a lényeg az volt) a kérdés megválaszolása nélkül. Én csak ezt nem tudtam lenyelni, mert rendben van hülyézzen le, ha a kérdésre is válaszol közbe.
A következő hozzászólásban Zöldi két mondatban teljesen korrekt választ adott.
Érdekes szegény daty-t senki nem szólta le amikor szóvá tette, hogy nem szóltunk neki, hogy ha kiveszi az első kereket, pofára fog esni a gép.
De igazad van abban amit a LEGO-ról írtál
Peace, folks
Szerelni szeretünk, ez a lényeg :D Egy ismerős váltót cserélt kis külsúő segítséggel. Ő azt mondta, mégegyszer nem szedi szét, búgjon a picsába :D :D: D
Nem csak rád gondoltam a rébuszoknál. Csak nehéz ezt kifejteni. Tudod olyan, mint a LEGO-nál, hogy vannak szintek / korosztályok.
Mindenféle pejoratív értelem nélkül:
Van akinek az is kihívás, hogy először kivegye a kereket (De ha ezt megteszi és nem okoz nagy kárt az már szép eredmény, mindenkinek van első lépése!), mások meg gyújtástérképeket írnak és égéstér geometriát szimulálnak. Mindezt ugyanazon a fórumon teszik. Nehéz a tanácsokat és a leírásokat mindenki számára közérthető stílusban, megfelelő tartalommal adni.
Szóval egy dilemma kapcsán leírt három mondat valakinek üres szócséplés, addig másnak a mélyebb összefüggésekre való rávilágítás. Ha nem értesz egy hozzászólást, akkor nem biztos, hogy az a hozzászóló hibája.
Félreértés ne essék, nem a Ti nézeteltérésetekre akarom kihegyezni, de sajnos sokszor láttam már, hogy nagy tudású, tapasztalt szakemberek, akik tényleges tanácsot tudnak adni elfordulnak egyes fórumoktól (veterán járművek, akvarisztika, stb), mert szívükre vették, támadásnak vették a rossz stílusú értetlenkedést.
Jól van na! Nehogy besértődj ezen! Ezért raktam tele smiley-kal a hsz-emet! Hidd el én értékelem ha valaki segít, én szoktam ahol tudok.
Csak gondoltam jelzem, hogy kicsit későn jöttek a jó tanácsok.
Senkit nem volt szándékomban megbántani, ha mégis így tettem volna ezúton kérek bocsánatot!
Amit K.Istvánról írtál tudom, hogy az EGYESEK alatt engem értettél, de nem csak én gondolom így, viszont csak én írtam le a véleményem
Most erre mit mondjak? Szerinted nálam / másoknál hogy zajlik a tapasztalat szerzés? Bemegyek egy műhelybe és kapásból elárulják a fogásokat? Frászt. Ezeket mindenki a saját kárán / izzadságán / furfangján keresztül szerzi meg.
Inkább értékelni kellene, hogy egyesek önzetlenül segíteni akarnak...
És még csodálkoztok, hogy K.István EGYESEK számára rébuszokban beszél.....
Vsz a Loctite 7200 spray is valami kromofág-szerű cucc dobozba zárva. Ugyanolyan a szaga/állaga, ugyanúgy habzik, és csípi az ember kezét, ha ráfröccsen.
Kóstolni nem kóstoltam.
A fekete blokktömítő dzsuvát gyönyörűen lehozzák a festékeltávolítók. Szinterezett, vagy sima alu blokkot nem zavarja. Több ízben használtam mezei kromofágot erre a célra. További előny a gyorsasága mellett, hogy nem karcolódik a tömítő felület...
A tömítések többségét, de a lapos tömítések mindegyikét be kell vonni kenőanyaggal a behelyezés előtt. A csavarok meghúzása közben a két tömítőfelület egymáshoz igazodik, még illesztőtüskék alkalmazása esetén is. Ez kenőanyag híjján szépen eltépi a tömítést.
Nálunk a cégnél (erőmű) ezért szerelnek össze a fiúk minden tömítést úgy, hogy a tömítőfelületeket és magát a tömítést is átkenik összeszerelés előtt grafitos olajjal. Bármikor kell szétszedni, a tömítés szinte leesik róla. A grafitos olajat maguk készítik grafitporból és motorolajból. Nem tudom grafitporhoz hol lehet hozzájutni, de hogy tuti találmány ez a keverék az biztos. Van ilyen grafitos olaj spray változatban is, de a házi keverékhez képest az rohadt drága.
De közösen jót röhöftünk utána
Meg amikor kérdeztem itt valamit a blokk szétszedésével kapcsolatban, gyakorlatilag lehülyézett (persze nem szó szerint, de a lényeg az volt) a kérdés megválaszolása nélkül. Én csak ezt nem tudtam lenyelni, mert rendben van hülyézzen le, ha a kérdésre is válaszol közbe.
A következő hozzászólásban Zöldi két mondatban teljesen korrekt választ adott.
Érdekes szegény daty-t senki nem szólta le amikor szóvá tette, hogy nem szóltunk neki, hogy ha kiveszi az első kereket, pofára fog esni a gép.
De igazad van abban amit a LEGO-ról írtál
Természetesen nem magamra gondoltam -mielőtt félreértenétek-
zimulálnak"
Meg generátort tekercselnek kézzel
Szerelni szeretünk, ez a lényeg :D Egy ismerős váltót cserélt kis külsúő segítséggel. Ő azt mondta, mégegyszer nem szedi szét, búgjon a picsába :D :D: D
Mindenféle pejoratív értelem nélkül:
Van akinek az is kihívás, hogy először kivegye a kereket (De ha ezt megteszi és nem okoz nagy kárt az már szép eredmény, mindenkinek van első lépése!), mások meg gyújtástérképeket írnak és égéstér geometriát szimulálnak. Mindezt ugyanazon a fórumon teszik. Nehéz a tanácsokat és a leírásokat mindenki számára közérthető stílusban, megfelelő tartalommal adni.
Szóval egy dilemma kapcsán leírt három mondat valakinek üres szócséplés, addig másnak a mélyebb összefüggésekre való rávilágítás. Ha nem értesz egy hozzászólást, akkor nem biztos, hogy az a hozzászóló hibája.
Félreértés ne essék, nem a Ti nézeteltérésetekre akarom kihegyezni, de sajnos sokszor láttam már, hogy nagy tudású, tapasztalt szakemberek, akik tényleges tanácsot tudnak adni elfordulnak egyes fórumoktól (veterán járművek, akvarisztika, stb), mert szívükre vették, támadásnak vették a rossz stílusú értetlenkedést.
Ezt szeretném elkerülni.
Béke!
Csak gondoltam jelzem, hogy kicsit későn jöttek a jó tanácsok.
Senkit nem volt szándékomban megbántani, ha mégis így tettem volna ezúton kérek bocsánatot!
Amit K.Istvánról írtál tudom, hogy az EGYESEK alatt engem értettél, de nem csak én gondolom így, viszont csak én írtam le a véleményem
Inkább értékelni kellene, hogy egyesek önzetlenül segíteni akarnak...
És még csodálkoztok, hogy K.István EGYESEK számára rébuszokban beszél.....
Mondanám, hogy majd legközelebb, de törjön le a kezem ha én még egyszer nekiállok szétszedni
Kóstolni nem kóstoltam.
A tömítések többségét, de a lapos tömítések mindegyikét be kell vonni kenőanyaggal a behelyezés előtt. A csavarok meghúzása közben a két tömítőfelület egymáshoz igazodik, még illesztőtüskék alkalmazása esetén is. Ez kenőanyag híjján szépen eltépi a tömítést.
Csak tanács, nem akarok okoskodni...