Ma két boltban is láttam brigit (D3). Nem azt kerestem, csak megláttam. 900-950 Ft volt. Érdekes a 2000-es verzió egyikben sem volt, az csak a tescoban szoktam látni. Szerintem a kutya se veszi azt a fajtát, azért sem tartják, sz@rt se ér.
Láncmosás:petró+ecset+rongy,utána 5.-ben leforgatjuk és már tiszta is,bár nem sok értelme van a mosogatásnak,30e km alatt így is,úgy is kukába való lesz nálam.........
Mert nem macerás.Befujom/lekenem vele várok picit és slaggal/nagy nyomásúval lecsapatja és már csillog villog.
Viszont a petrót sem szeretem mert zsuvás lesz még a hajam teteje is.
Így hagyom a francba az egészet.Jóaz ahogy van.
Örülök, hogy ezt te írtad le, mert már azt hittem egyedül maradok a véleményemmel, miszerint én is azért használok Brigit, mert jelentős része Petróleum.
Igen, benne szok a user manualban nem a service-ben.....mondjuk a Banditról nem tudom konkrétan, de gixer-gixef és más susu típusoknál már láttam.....a brigi vs más vitában nem akarok részt venni, általában 3 havonta előjön és már nem tudok újat mondani így csak annyit, hogy elég legyen amit a manual ír......
Sem a Brigót, sem az erős vízsugarat nem ajánlják sehol a lánc tisztításához. Én biza maradok a petróleumos rongynál, az olyan mint a makk hetes: mindent visz. Az igaz, hogy 5-10 percig eltart, de ez van......
Én mindíg Brigéciolozok!
Egyáltalán nem kell síkálni!
Befújom, majd 5 perc múlva erősebb vízsugárral leveretem, még nagy nyomású sem kell, és már ragyog is a lánc, is, és a fogaskerék is!
Szerencsére sehogy. Így a kosz sem. Mivel van folyamatos utánpótlás ez pont jó így.
A spray-nél nincs utánpótlás ezért a kosszal együtt ott kell maradnia.
Én 1x probáltam a Brigit, de szerintem a sima petroleum sokkal jobb, olcsóbb, és "kifizetődőbb", hiszen mint írtam nekem simán "leesett" a sok trutymó. Nem igazán kellett sikálni.
Igen kell, olaj is meg szűrő is. Szólj ha megvan.
Köszi
Viszont a petrót sem szeretem mert zsuvás lesz még a hajam teteje is.
Így hagyom a francba az egészet.Jóaz ahogy van.
Teszem azt:
Valvoline Durablend 4T (rész szintis)
Valvoline Motorcycle 4T (ásványi)
Catrolt ActEvo 4t (rész szintis)
Mivel a 2000-res még olajhűtéses, így ezeket mondanám.
Ezeket már használtam Én is.....
De menj be a www.nagyvas.hu-ra ott válogathatsz kedvedre akár MOTUL-ból is
A manuálba a GÁZOLAJAT nem ajánlott használni, mert az kioldja a láncszemektől a belepréselt zsírt is.....illetve megeszi a gumigyűrűket (O-X)
ime:
http://webshop.langauto.hu/kep...
Én azért nem a brigolt használom, mert abból felénk olyan 1200ft 1 liter, míg a sima petróleum meg csak 7-800ft
Szükségem lenne 4l Motul 5100-es olajra, a héten (akár ma).
Írsz egy árat?
Köszi
De az tuti, hogy nem az idén lesz!
Egyáltalán nem kell síkálni!
Befújom, majd 5 perc múlva erősebb vízsugárral leveretem, még nagy nyomású sem kell, és már ragyog is a lánc, is, és a fogaskerék is!
A spray-nél nincs utánpótlás ezért a kosszal együtt ott kell maradnia.
Úgy igen:-)
Én 1x probáltam a Brigit, de szerintem a sima petroleum sokkal jobb, olcsóbb, és "kifizetődőbb", hiszen mint írtam nekem simán "leesett" a sok trutymó. Nem igazán kellett sikálni.
De ez már a múlt:-)))