Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Beb..szna ha a fali dobozban galvánelemnyi nedvesség lenne.
A réznek és az alunak más az elektropotenciája. Tehát a két anyag érintkezésekor feszültségkülönbség van a kettő között. Ezért az egyik anyag áthordódik a másikra. Ezért nem szabad a réz és alu drótot összetekerni.
Kicsit utánanéztem és azért nem lehet réz hűtőt tenni az alu blokkhoz mert a ph-juk más és korrózió indul el az aluban ha kiforr a co a vízből(kicsit homályos volt a teljes okfejtés, de a lényeg ez). Persze lehet adalékanyagot kapni, hogy ezt rendben tartsa, de egyszerűbb ha aluból van a hűtő. A vasnak is más a ph-ja mint a réznek, de a vas blokkos motoroknál sokkal vastagabb réteg korrodálhat így kevésbé van jelentősége bár nagyrészt ezért készül a legtöbb hűtő a kocsikhoz már műanyagból.
Sziasztok!
Sürgősen eladó anyagi okok miatt 2005.06 havi Suzuki Bandit. Limitált kék-fehér GOODRIDGE fém fékcső, AKRAPOVIC dob brutál hanggal, garázsban tartott 22.000 km-el, kissebb sérüléssel. Irányár:900.000 Ft. Érd.: 06-30/719-7778

http://www.hasznaltmotor.hu/hasznaltmo
tor/hasznaltmotorok/160568/SUZUKI_GSF_1200_.html
Hát ezt passz.A régi wartburgunknál nem tünt fel a dolgog.De biztos így van.
Nedvesség hatására galvánelem "képződik". Villanyszerelésnél ennek elkerülésére van a sorkapocs.
Úgy tudom nem szerencsés, ha egy rendszerben van alu és réz. Valami anyagvándorlás indul meg.
Aki szerelt már villanyt régi házban az tudja miről lehet szó. Ahol réz és alu vezeték van összetoldva ott általában elszíneződik a kontakt és ég a szigetelés.
hja, bizony..
Amíg csak a motor sérül, addíg nincs gond, csak az ember szíve szakad meg!
Aztán némi tépelődés,átgondolás,belefektetett pénz és idő és 3-4 hónap türelem. Utólag persze azt mondom megérte, de nem csinálnék belőle rendszert.
köszi-köszi
ah bakker, legalább a sok balfék miatti perecekből kijött a lépés...
Jók a képek, ötletes!

Sziasztok!
ha valakit érdekel raktam fel képeket magamról bemutatkozás képpen,mint bandit tulaj.adatlapon megtekinthető.
mielött megszolnátok nem volt motorozás csak fotózás(nadrág,cipő)

családnak bejöttek,volt kacagás rendesen
Ja, természetesen a Bordó Villám is gyári fényében tündököl, semmi sufnitunning, csak éppen számla nélküli kifizetésben egyeztünk meg a biztivel.
Hát közelít az 50e.-hez és mivel a biztipénzből fussa egy újra, Hát ez lesz. A másik a fiamé lesz! De mivel a Nejem imádja a BORDÓ BANDIT, és Neki az sokkal kényelmesebb is, lehet hogy tavasszal Visszacserélem a fiammal, ha még addig egybe lesz. Neki ugyanis meg ez volt az álma.
Hát majd meglássuk,viszont így van egy eladó GS 500 és egy DT 80-as ha valakit érdekel.
na, hogyhogy, mi lett a régi idomos 650-el? most vetted....törted :-)
Ok. Köszönöm!
Mert annak direkt olyan a reléje!
Kisfejű izzót kapsz 18W-osban, és azzal már jó lesz!
Hello!
Megnéztem, nem ledes, viszont 10W-os kis cseresznye fejű izzó van benne.
Próbából tettem bele 21W-os (normál indexhez használt izzót), azokkal jó az ütem, csak a nagy feje miatt nem megy rá a búra.
Lenne kisfejű 21W-os izzó?
Ami elgondolkodtató, megnéztem a robogóm, ami szintén elektronikus, és abban is 10W-os van megfelelő ütem mellett
Nekem lesz egy hét múlva!
Hali! Csak érdeklődök van valakinek gsx650f-je? Mert még senkivel sem futottam össze akinek van
Beszéltem már a Kerepesi csávóval Faternak volt munkatársa az Afit ban valamikor anno de nem lehet megjavítatni és gyártani nem tudnak ugyanien vastagságút és nem szeretném h a motor aluv v túl fűtött legyen mert akkkor még az rosszabb hoz is vezethet.De Köszi a Tippet
ÁÁÁ még nem így használtam. Bár múltkor Győrött majdnem volt egy humoros fekvés belőle mert épp elindulásnál csinálta, de megfogtam. A találkozón megkérdeztem Ruditól ő is ugyanazt mondta, mint te (ha már ketten vannak uazon véleményen akkor elhiszem), majd tavasszal az olajcserekor illetve gumicserekor megpróbálom. ha nem sikerál megkereslek téged vagy Rudit !
Mi a baj a rézzel?Már azon kívül hogy a szinesfémgyüjtők szeretik?
hűtős csak rézből tud másikat csinálni, az meg nekünk nem szokott jó lenni. E-bay-en nézegettem fél éve. drágaság van. 40E alatt nem találtam.
Zalaegerszegen Újhegyi úton van egy hűtőjavító.
Enyémet csak ragasztani tudta, nem ígért sok jót és azt be is tartotta. Azt monda max 1-2 évet bírhat. Egy pisit már most szivárog.
Alu-t és olajosat nem szeretik.
Ha alu a tied is, és hozzáférhető helyen van, akkor csiszold meg és ragaszd be valami hőtűrő kétkompnensű ragasztóval.
Nekem is ezt csinálták 5 ezerért. Meg csinálnak egy nyomáspróbát.