Más az olaj minősége, más az adalékolása. Az adalékolással nagyon tudnak befolyásolni bizonyos tulajdonságokat. Bár vegyész vagyok, nem foglalkozom olajvizsgálatokkal, de ez látványos különbség volt a számomra.
Mesélek neked valamit, amit a saját kezemmel tapasztaltam. Erőműben dolgozom és van 5 db gázmotorunk, 2 nagy, 3 kicsi. Az egyik kicsinek nagy volt a kartergáza. Olyannyira, hogy az úszószeleppel vezérelt gravitációs utánfolyás csövén nem folyt be a motorba az olaj (Esso volt). Kénytelenek voltunk a kézi olajbetöltő nyíláson tölcsérrel belecsurgatni az olajat. Csurgatni, mert ha vasatagabban töltöttük, visszaköpködte. Amikor kivettük a záródugót, lobogott a hajam, kb 60mm átmérőjű volt a betöltőcső. A cég olajat váltott, áttértünk a Shellre. Olajcsere után a kartergáz NULLA lett! Szó szerint nulla, mert rendszeresen mértük a nyomást U-csöves mérővel vízoszlop mm-ben. Ha nem én magam tapasztalom, nem hiszem el.
Igazad lehet, az a tiszta mennyiség, a szűrő felvesz legalább 2 decit. Én még más olajat nem próbáltam bele, viszont egy észrevételem van. Kezdetektől furcsa volt a számomra, hogy van hangja a váltónak. Esetleg más olajjal megváltozna ez a kép?
Az enyémbe 3,6 liter Actevo-t öntöttek legutóbb a balatonboglári Full-Gas-nál.
Állítólag ezt a fajta olajat stabilan eszik a Banditok, a Motult általában nem.
Hány lityi kell a bandiba?...szégyellem de nem tudom....
3000ml van a blokk oldalán ha jól emlékszem....
ha szűrőt is cserélne tuti több kell mint 3 liter.... jól emlékszem?
Az csak a duma volt. Én a második motoromat "fogyasztom" és mindkét bolt műhelyében teljesen természetes volt, hogy ott ültem (álltam) mellette és közben dumáltunk a szerelővel. Ha kérdeztem valamit, legjobb tudása szerint kaptam a választ is. Sőt, jó tanácsokat is kaptam.
nem is megyek ...elhiheted....már bánom hogy mikor mondták hogy adjam a kulcsot...és szólnak ha kész....akkor nem mondtam hogy köszi...sziasztok....
kérdezgettem hogy mér nem és jöttek a munkavédelemmel meg a minőségbiztosítási szarokkal.....furcsa volt....
Akkor abba a szervízbe többet ne vidd soha. Egy jó szervíz a tulajt beengedi amíg a munka zajlik, akár beszélgethetsz, tanácsokat is kérhetsz a szerelőtől. Nekem 10-40-es Actevo van benne kezdetektől, nem tudok mit mondani, megy és kész.
Jön az olajcsere...és gondoltam megkérdem ki mit használ...ki mit ajánl...
Castrol ActEvo....vagy Motul 5100-es ami közül fogok választani...
Most elvileg actevo van benne....nemtom mert nem engedtek be a hollósnál a szervizbe a mocskok...szóval Motul 5100-essel kapcsolatban van valakinek tapasztalat?
Ezt miből gondolod?
Nem mintha nem lenne min1, de a lazer honlapján ezelőtt ~3 hónappal még láttam a Granville-t külön felnyitható típusként, most meg már levették... és Paname néven futnak a nyithatók
(Nekem speciel a kereskedő mondta h granville utódja a Paname és utánanézve a neten ez hihetőnek is tűnt)
Azt tegyétek hozzá, hogy ki mivel jár!
Aki autózik az kevesebbet megy.
Nekem nagyon nincs idén lééém, de februárban volt a 18.000-res szervíz, most meg mindjárt 26000 van benne, vagyis a nagy semmibe is már benne van 8000km
De mivel sok esetben mocival megyek melózni - igy csak a melóbajárás 1000km/hó
de mitől van ez? más az olaj sűrűséga ha felmelegszik vagy mi lehet?
Állítólag ezt a fajta olajat stabilan eszik a Banditok, a Motult általában nem.
3000ml van a blokk oldalán ha jól emlékszem....
ha szűrőt is cserélne tuti több kell mint 3 liter.... jól emlékszem?
Kisújszállási talira megy valaki? Én csongrád megyéből megyek!
Jó lenne ha többen gurulnánk le!
én 2800/literért tudok 5100 10w50-et.
kérdezgettem hogy mér nem és jöttek a munkavédelemmel meg a minőségbiztosítási szarokkal.....furcsa volt....
Jön az olajcsere...és gondoltam megkérdem ki mit használ...ki mit ajánl...
Castrol ActEvo....vagy Motul 5100-es ami közül fogok választani...
Most elvileg actevo van benne....nemtom mert nem engedtek be a hollósnál a szervizbe a mocskok...szóval Motul 5100-essel kapcsolatban van valakinek tapasztalat?
Esetleg olcsó forrás? :-D
Köszi
Ferke
És van is Paname!
A dobozon most hogy elolvastam a következő áll:
Lazer Granville Paname LX
Nem mintha nem lenne min1, de a lazer honlapján ezelőtt ~3 hónappal még láttam a Granville-t külön felnyitható típusként, most meg már levették... és Paname néven futnak a nyithatók
(Nekem speciel a kereskedő mondta h granville utódja a Paname és utánanézve a neten ez hihetőnek is tűnt)
Kint a hegyekbe - akárhol olcsóbb a szállás......
20-30 ropi 2 főre egy éjszka? Ez azért kemény......
Nekem van párban 80%-os Pilot Road2 120/70-17és180/55-17 guma.35.000.-
Aki autózik az kevesebbet megy.
Nekem nagyon nincs idén lééém, de februárban volt a 18.000-res szervíz, most meg mindjárt 26000 van benne, vagyis a nagy semmibe is már benne van 8000km
De mivel sok esetben mocival megyek melózni - igy csak a melóbajárás 1000km/hó