Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Részemről erre IGEN a válasz......

Mert ha el akarom adni akkor az is sokat dob , hogy egy "leharcolt" vagy egy szép állapotú.........

Ráadásul nekem most a legfontosabb hogy még 7 évig a banké a moci.......vagyis ott is nyerhetek egy kicsit, ha beütt a gáz.......
:-)

1., A medence frankó:-)))))
2., szélterelő, doboztartók jók:-)
3., XWING? unalom.....és terv, hiszen a mai napig nem volt használva.......akkora útam még nem volt.
4., 15 ropi......ez igaz, de ugye itt jön be a munkadíj fogalma:-) Hiszen magamnak nincs munkadíj:-) És aki eddig felhivott MINDENKINEK azt ajánottam, hogy csinálja meg a leírás alapján ÖNMAGÁNAK - mivel nem akarok keresni senkin....kivéve ha nagyon erőszakoskodik. (amugy muter mondott ennyit.....Én max a bőrt rendelném meg) És ugye esetében ha azt nézzük hogy 2 napig melózik vele nem sok az a pénz.
5., alsó idom? Nekem tetszik, és mivel egy fillérbe nem került - miért ne?
6., Led, Neon is mindig van itthon, vagyis az se kerül semmibe
Vagyis már nincs:-( Mert megadta magát az inverter:-(

Amugy ezért mondtam a félreértést!
Én ha megnézed az oldalt akkor EGYETLEN egy helyet ismertem.....azt a biozonyos lengyel bótót, ahonnan 45,000 lett volna a rendelés.
Ha tudom hogy van ember aki 1-20.000ezerért megcsinálja akkor lehet hogy Én se szórakozok egy hétig vele.

Fűtés ügyben eddig Én csak a markolatfütést ÁLDOM! Az nagyon jól jöt NAGYON sokszor!
A füthető ruhát megcsináltam, de még nem volt rá alkalmam hogy kipróbáljam.......Hápi használja az övét és nagyon jó szerinte!
Én is utassal nyomom, de csak jó időben, mert a drága nem bírja a hideget:-)
És a telóimról már az eladó tépkedi le a fóliákat, mert kérem rá amikor vásárolom és rakja össze.....
Ízlések és pofonok, ennyire különböznek....
Nekem pl olyan szinten nem jön be a tankbőr (akár gyári, akár sufnituning) hogy még ingyen sem kellene. Véleményem szerint ugyanis kibbbbbbbaszott ronda. Mágneses tanktáskám van, vigyázok hogy műhelyben, garázsban nem teszem le (vasreszelék) és tojok arra, ha esetleg a tankom karcos lesz tőle. Ha annyira ronda lesz esetleg, max átpolírozom. Amúgy rendszeresen használom mivel motorral járok dolgozni, felrakás itthon, leszedés bent, de még nem vettem észre semmi kárt a fényezésen. Nekem pl a csopperokon lígő-lógó bőr cafrangok, "baszomfaszák" sem tetszenek, különösen szívem csücske a kormányvégből lógó mazó korbács
had rohadjon, a motor az enyim, és a tankbőr azért van rajta, hogy ne kelljen pucolgatni meg polírozgatni....

... mikor emberek évekig a csilli-villi telefonjukkal és azon a kijelzőn védőfóliával rohangásznak, nehogy karcos legyen... ... kérdem időnként iylenektől, hogy: "miért, isze alg látod már a kijelzőt így".. mondják. hát "hogy ne karcolódjon össze" .. kérdem én.. miért.. el akarja adni, és akor majd az új tulajnak legyen szép? .. és akkor már nem tud válaszolni :D .... na ez is ilyen
10x-ét?

Miért mi a frászt csinálsz te?

Mész 180.000km-ert, vagy 5 csillagos szállodákban alszol?

Nekem tavaly kb. fél milla volt az évem.......azért ne mond hogy neked meg 5 milla:-)))))
konkrétan nálad 2 szabályozott fűtés és a markolatfűtésed simán mehet ( és akkor ugye minden más is ég.. meg villog) ... azért megnyugtató, hogy ez így biztonságosan megoldható... ... wiszont ki fogom mérni hamarosan..
Kösz az infót!

Ez fontos volt!

Bőrke?
Én azért csináltam meg, mert a Gs-nél szívtam.....és a 2 napos bandit is már hajszálkarcos volt a kabát miatt amit rátettem (NEM RÁDOBTAM!)
Sajnos a suzuki nem épp a fényezés ördöge:-)

Amugy a le-felrakás kb 1-1 perc, follpackozás szintén......és egy tekercs elég egész évre:-) Vagyis azért NAGYON sokáig tartana hogy egy gyári árát behozza.

Amugy miért?
Mert ugye akár magam csinálta, akár gyári oda bizony bemegy a por és a víz.......vagyis nem árt néha leszedni és áttörölni, olajzozni a takot, nehogy berohadjon......
500W szerintem a max terhelhetőség. Emlékeim szerint tartós és hosszútávú használathoz érdemes 75%-ra tervezni. Tehát 75W van a plussz dolgok üzemeltetésére. (500x0,75-300).
Részemről én így kalkulálok.
Ha már 12, az jó. A gyári 6e km-e igen kevés.
20 ezer 1200 es banditon? az igen :D
Én az otthoni barkácsnak nem vagyok ellene.
Az általad készített medence, a motorodon a kiegészítő szélterelő és doboztartók, Csabu csomagtartója, Vadász olajozója rendben vannak.
Az xwing-es zsáktartók tankbőröd nekem a kényszermegoldás kategória és nem alternatíva. Emlékeim szerint az oldalodon 15eFt-ért ajánlottad hogy másnak is csinálsz olyan tankbőrt.
Motorra 61eFt-ért alsó idomot én se vennék. A képek alapján a tiéd sem jön be. Használati értékét én nem látok.

Az "optikai tuningos emberek": Ha jól tévedek Te gondolkodtál abban hogy az alsó idomba PC-s fénycsövet meg ledeket akarsz beépíteni. Azon kívül hogy szerintem a rendőröket iritálná használati értékét sem látom.

Mivel az esetek 90%-ában utassal megyek bizony fűtés esetén nem csak magamra gondolok. A markolat fűtés + a két személyre a fűtés szerintem már tervezendő ha nem a generátorral akarok fűteni.
a banditok 507 és 550W közöttiek .. a vizesek 475-500W osak...

... és lehet úgy számolni, hogy összeadod az összes lehetséges fogyasztót, amit egyszerre be tudsz kapcsolni:
tompított 55W, refi 60W hátsólámpa és helyzetjelzők elől 10W, féklámpa 21W, index legyen csak 2x21W

Ez olyan 200W körül... a GS 500 nem injektoros, és csak két hengeres, tehát a gyújtásának valamivel keveseb kell, de azért az általad írt 225-ből ha levonod a fent számolt 200-at, akkor az nem sok... a 560/1250 dez háromszorozzuk meg a világításon kívüli fogyasztóit a GS 500 hoz képest nyugodtan (dupla hengerszám, injektor, elektromos műszerfal) és kerekítem felfelé akkor az 100W

ebből az jött ki, hogy a gép extrák nélkül olyan 100W+200W fogyasztással már nagyon stabilan megvan (ekkor már az aksit töltjük és nem fogyasztjuk)

és ha ezt a 300-at kivonod a majdnem 500 ből, akkor marad 200W ---

ha ezt még biztonsági szemponból ( és azért hogy tényleg semmi ne legyen sarkítva) megfelezed, akor is marad 100W extráknak... ami markolatfűtés és 2 fűtés ruhába simán, és emellé még akár mehet kiegészítőfényszóró is, meg még telefontöltő stb, mert ugye nem használunk mindig mindent.

... lényegében ez elég eccerű számítás volt, körépértéken véve a 150W extra terhelés mehet állandóan gond nélkül, amennyiben nem fékezünk refizünk és vészvillogózunk amellett, hogy ködlámpázunk és fűtjük maginkat és utasunkat minden oldalról ..

ennyi

más:

Bocs... ...legkevésbé nem elitélem, vagy lenézem, de hogy tankbőrt le meg fölszereljem, meg vollpackozzak ... motor nekem sem csilli-villinek van legkevésbé sem, de most már annyiszor írtad, hogy inkább benzinre... ...igazad van részben, de nekem kis túlzással olyan ez, mintha valaki azt mondaná, ha rózsaszín sisakban motorozok, akkor fele annyi a benzin.. ...hát én inkább 2x annyit fizetek, csak a rózsaszín sisak maradjon annál aki kitalálta.

Na mindegy.. ezek talán inkább elvi, hozzáállási kérdések, és talán egyik hozzáállás sem helytelen, és nyilván mindenki ahogy tud/akar/bírja motorozik, csak "inkább benzinre" szöveg már azok irányában kicsit offenzív, akik nem barkácsolnak (ennyit).
Pl ha én benzinre költöm azt, amit a motorra költöttem az alapárhoz képest, akkor se család, se semmi, csak egész nap motoron ülök .... és ígyis belecsöppen a motorjaimba vagy 30.000 évente

szentem ezt nem kell túlragozni, az egészben úgyis mindenkinek az össz költségvetése, azán annak a beosztása a lényeg.... ... feltehetőleg durván a 10x-sét költöm motorozásra évente mint Te, hidd el épp elég kigazdálkodni, de nem spórolok sem a felszerelésen, sem a benzinen...
conti road attack, 30 körül szereztem anno (Pécs ill. környéke)
futásteljesítmény 13-20 ezer között
http://www.sw-motech.com/produ...
Azt hiszem, innen letölthető egy elég alapos doksi
Kazam!

Félreértés ISMÉT ne essék!
Nem beszólás volt, csak aki ismer tudja hogy "GÁNYKIRÁLY" vagyok:-) Mert a pénzt inkább benzinre költöm.
PL a legutóbbi munkám mi is volt?
Ez:
http://akmtmedia.extra.hu/sufn...

A suzuki oldalán a gyári szakál 61.000ft!
egy negyed négyzetméternyi műanyag.......
Ez a szakál meg eddig benne van 0ft-ban, hiszen volt a garázsban minden.

De hogy válaszoljak

1., A tankbőr 2007 decembere óta rajta van.....MINDIG!
Azóta pedig 18.000km van a mociban és bizony semmi baja, hiszen a folpack tapad a tankhoz.
Mikor mocit mosok, akkor eleve leszedem a bőrt, és a folpackot is, és újat teszek rá (kb 1 perc meló)
Tavaly 40 fokban, 1 hetes túrán sem volt semmi, miközben pedig egy kb 15kg-os DUPLA tanktáska "cibbálta"......
Szóval csak jól kell megcsinálni, és nem szükséges kiadni sok-sok pénzt!

Bukócső?
Nekem se tetszik......mert sajnos feltételezi azt hogy eldőlhet, bukhat a moci:-) De mégis jobban néz ki, mint a hátsó keréken két segédkerék:-)))))))) mint a gyerek bringáján:-)

Lámpák....
Én a tipikus "optikai tunningos" emberekre gondoltam most.
Szerintem Te is ismersz ilyet akár motoros, akár autós körökben.
Agyontuningolják a gépet, majd benyára se marad pénze.
Volt nekem is Xenonom.....ÜBERBRUTÁL!
A Ledes dolgok meg eleve tetszenek.......de specc minek is?
A generátorral szintén egyetértek, de ugye nem egy plazmatv-t akarsz rákötni pluszba:-) Egy szivargyújtó aljazattal meg azért még senki nem tette tönkre (telefon, gps).....sőt, még a kis kopresszort is simán elbírja ha matracot akarsz fújni.

Ellenben ez egy jó kérdést dob fel!

A 650-es vízes bandit generátora mennyit bír?
Sehol nem találtam erről infót.

TUDJA EZT VALAKI?
A GS500 225w-os.........
Jah, már goindoltam felhívlak, jól eltűntél. Jobbulást kívánok gőzerővel, bízom benne hogy Évi is rendbejön... ...szép kis utat néztem ki, bár remélem Nektek nem mutatok majd újat :D
Itt keresd meg hogy néz ki a gyári és onnan már lehet koppintani.
http://www.spare.suzuki.hu/kat...
csabu987
Köszi... hol találom meg neten a gyári gombát vagy csövet?
+ hol találok gyártmánytervet hozzá ha le akarom esztergáltatni?
Marko, nekem egyikkel sincs tapasztalatom. Annyit tudok, ha cső akkor magam legyártom a gyári (30eFt) koppintására csak szélesebbre, ha gomba (14eFt), akkor készítek egy tervet és esztegályossal megcsináltatom a töredékéért.
www.biker-world.hu
Rudit keresd. Tud segíteni.
Én is szívesen sufnituningolok, ha azt érzem magamban hogy meg tudom csinálni, viszont ha a produktum ronda, csúf lesz, inkább kihagyom. Azért esztétika is van a világon, a pénz spórolás oltárán nem áldozom fel a látványt. Szerintem a túrabox tartóm tök szép lett, aki nem tudja, azt hiszi gyári. Az igaz hogy nem fogok mázsákat vinni rajta, de a funkcióját idáig maximálisan betöltötte.
VALAKI!
Alább már kértem segítségeteket bukócsővel/gombával kapcsolatban....97-es 1200N banditra! Segítsetek lécci
Üdv
Használtat nem akarok, csak újat. Ehhez ragaszkodom.
Zöldinek van egy cimborája. Majd megadja a kontaktját. Én már üzleteltem vele. Korrekt eljárás és csalódásmentesség volt a vége :-)