Nekem is a rendőr után mellém jött aki utolsó volt (3-an voltunk)hogy huzzunk bele,mert megindultak utánunk .De nemsokára úgyis lekanyarodtunk a fő útrol olyan szűk,kanyargós hegyi útra hogy az autónak akkor se lett volna esélye ha tudják merre vagyunk .
Lehet hogy én is "lezárom "a rendszámom !
Attól függően hol meg mennyit mozog az ember, heti, de havi rendszerességgel tuti, bele lehet futni olyan szituációba, hogy valahogy rendőrautó keveredik az ember mögé a forgalomban, illetve a lámpánál. Na ezek a rendőrök se a piszkos rendszámért, se a lánccal takartért nem szóltak még.
A piszkos korszakomban mondjuk egyszer jöttek utánam messziről éjjel, mert azt hitték nincs rendszám, és egy 50-estől kicsit sok lenne az a tempó amivel mentem a sugárúton. Ők mondjuk lekapartatták a nagy műgonddal kialakított koszréteget a rendszámról, de ők se büntettek meg.
Valszeg mert valójában közuti ellenőrzés rohadt ritka.Utoljára motorral engem akkor néztek futólag meg mikor mi voltunk a soros EU elnökök és 300-al több rendőr nyüzsgött gödöllőn emiatt.Akkoris csak futólag papírok rendben és szevasz,jó a hangja a verdának.
Kocsival volt ezután mostanáig talán ha 3 ilyen,abból az egyik azért mert észrevették a repedt szélvédőt és irgumburgum mehetsz.
Jó öcsémet rá egyhónara ugynaezért megzsanettolták de ő volt a marha.
Tehát relatív kevés az ellenőrzés,képes trafinál meg ha nem látszik a rendszám tisztán nem tudnak utánamenni adatbázisban nem fáradnak a kereséssel hanem megy a kép autómatikusan a kukába.
Ilyen ut tulodali akcio nekem is volt,aztan utanunk szirenazva,az elso kettot megallitotta,mi megfordultunk es egy bokor mogul neztuk ahogy megbuntetik oket. Olyan is megesett,hogy az elso es a harmadik kapott buntilevelet,en meg a negyedik a sorban viszont nem.
Mondjuk 4 eve annyira biztonsagosan motorozom,hogy menet kozben meg a rendszamom is le van zarva.
Mi lakott területen belassítunk,de ott tényleg nagyon trükkösek a trafival .Az osztrák olyan sóher hogy még a fényképet is sajnálja tőlünk.Na jó ez vicc,de főleg kamionosoktól hallok olyan sztorikat hogy hogyan szívatják a magyarokat .
Az út tuloldaláról akart megállítani a forgalomban .Gondolom náluk is megvan hogyan szabályos a megállítás .Egyszer már itthon Lentiben a velem szembejövő Nivából akart megállítani rendőr.Mivel rögtön nem álltam meg gyorsan lebökött,kiugrott utánam futni. A mögötte jövő autós meg hogy el ne üsse a rendőrt,neki ment a Nivának .Elkérte az irataimat és vissza ment az autójukhoz és oda akarta adni gondolom a főnökének. Az rákiabált,vissza zavarta hozzám a papírjaimmal .Én ártatlanul,röhögést visszafolytva megkérdeztem tőle hogy mi a gond bíztos úr ? Azt mondja semi-semi, kezembe vágta a papírokat aztán otthagyott .
Nem járok ki büntetésért de mi úgy megyünk, hogy szinte sehol nem tartjuk be a sebeséghatárt csak a fix kameráknál. De a rend őrei mindig elbújnak egy bokorba és lefotóznak. Leveleztem velük, hogy küldjenek már egy fotót a gyorshajtásról sajnos nem teték meg.
Megnezni meg kell ez nem ie kerdes es ha legkisebb hiba is felmerul akkor cserelni kell, kenegetni felesleges szerintem.
A csapagyhazak meg rendesen meg tudnak zomulni, Ezért nem erdemes meg a ki be szerelessel csesztetni.
Ez az en velemenyem, persze lehet maskepp is ;-)
Az baj, hogy manapság már nem vagyok igazán meggyőződve, hogy elegendő mennyiségű zsírt tesznek bele...Nekem ahol azért dől ki csapágy mert beázott, ott a következő alkalommal zsírral (is) próbálom távolítani a vizet. Nekem ebből eddig még nem volt rossz tapasztalatom.
Nem azt írtam, hogy olajcserénkként vegyük ki a csapágyat, de ha gumiszereléskor ránézek, és nem forog tisztán, akkor adhatok neki egy esélyt, hogy lekezelem, vagy újat teszek be helyette. Azért azok az ötvözetek amiből a kerék van, nem olyan mint egy Danúvia blokk öntvény...
64 ezer km van a csapágyaimban, köszönik, kitűnő egészségnek örvendenek. Pedig 2 éve csak nagynyomásúval mosok, nem pacsálok otthon. 4 perc, 1 óra helyett.
Bocs Istvan, mar megint vitatkozom:-)
-Amennyiben jol megtomod zsirral a csapagyat azzal tobbet artasz, mint hasznalsz. Erdemes utananezni hogy mit okoz egy tf50%nal nagyobb zsir adagolas melyhornyu golyoscsapagynal.
- Csak azert kivenni csapagyat hogy kitisztitani es megkenni tobb, mint eretnekseg. Csapagyhaz terror:-D meg melegitessel is
Még ez lesz az első csapágy amit cserélnem kell ebben a motorban, a lengővilláét már kezeltem át amikor láncot cseréltem, a kormánycsapágyat is, ezt viszont nem akartam addig kiütni amíg nincs baja, bár ez is olyan hogy csak megrakott dobozokkal jött elő, ha nem volt súly hátul a kormányt is elengedhettem mert szépen futott.
Lehet hogy én is "lezárom "a rendszámom !