Ahogy már írták, ez igazából nem sok mindenre jó, folyamatos festékfújásnál nem bír többet 3-4 bar-nál ami csak valóban garázsra jó másra nem a légkulcs meg felejtős, meg sem tekeri még a gyenge kínait sem terhelésnél. Inkább venni használt nagyobb kompresszort és ahhoz már lehet venni szerszámot.
Jó az a kompresszor, csak pár éve még 50€ volt akcióban. Èn festettem is vele sokat, gumit is fújok, spray-zek, lég-pisztolyozok, de légkulcsot nem vettem hozzá, mert azokon világosan rajta van, hogy milyen légnyelésük van, és ezt az a pici nem tudja...Nyilván puffertartállyal lehet ügyeskedni, de én a mobilitása miatt vettem...
Egy 5 db -os szett (pisztoly, festöcucc, pumpáló, tömlö, ...) is kb 30-40 €.
budiajtónál tök felesleges hisz úgy is olajfesték kell különben minek kellene ? olajleválasztó szűrő a csavaros kompresszoroknál van dugattyúsnál semmi értelme az olaj a kompresszorban van nem szabad kijöjjön mert akkor már meghalt a cucc
Na még egy kérdés: ezeknél a kis olajkenésű kompresszoroknál ha gumit pumpálok vele vagy festek, akkor kell hozzá olajleválasztó szűrőt is venni? Vagy budiajtónál mindegy?
Egy ilyen kompresszor,meg a 16-17-ezres légkulcs együtt azt eredményezte hogy a kocsi kerekét félóráig ütlegelte egy csavart és nem szedte le.
A levegőmennyiség kevés nem a nyomás.
elmegy nekem is hasonló készletem van persze a kis komprival nem fogsz 3 kamiont lefesteni egy húzásra de egy retyóajtó 3 nekifutásra menni fog , végülis előny a kis tartály hamar megtelik
Tudja a tök,valószínű,nagy dög dugók vannak benne mint egy motorban.
Van autógáz tartály,tűzoltópalack meg amit lehet nagy fémlomot azt összegyüjti öcsi mert szereti halmozni.
Szerintetek egy ilyesmit otthoni célra, alkalmi garázsmunkákhoz meg szabad venni? Ősszel rászánnék öszesen kb. 50-60 ezer forintot egy kis kompresszorra, pisztoly-készletre és egy létező legolcsóbb légkulcsra: http://technorollshop.hu/kompr... http://technorollshop.hu/kompr...
annak a hengerfeje nem vízhűtéses ? mintha láttam volna olyat..... nekem a szerelőgödörben van 2 darab 40-es tartállyal függőlegesen állnak egymás mellett a tetejükön a kompri meg a motor oldalt a nyomáskapcsoló meg nyomásszabályzó másik oldalt a villanyoskatulya
Ilyen rábát bindzizett öcsém valami ikaruszról az már kéthengeres,van egy ifa cucc az egyhengeres,van 2-3 féle nagy tartály.
Csak az épület hibádzik amibe be kell rakni.
nekem is levegős van 700 Nm a Lincosos bigyesz asszem 17000 volt valameik karácsonyra leptem meg magam vele , variátor meg lendkerékanyáknál igazi megmentés nem kell trükkös blokkolókkal játszak igaz abból is csináltam párat a légkulcs korszak előtt , mondjuk kislánckerék levételkor néha kevésnek bizonyul olyankor marad az izommunka na de a kompresszorom viszont saját termés rába kompresszor replika meg hidroformotor régebben egy 3 kW-os 3 fázisú motor volt rajta frekvenciaváltóval (állíthattam a fordulatot) de aztán egyszerűsítettem már nem is mondom hogy a frekvenciaváltó is saját gyártmány de abban nem volt dácsia alkatrész sajnos
Átlagos szakbarbarnak mint én kihasználatlan lenne.
Öcsém is kivétel,aszongya gyorsan szetkapja a motort,hozza a dewalt.
Kézzel is leteptem a második legszűrtarto csavart.Meg jó hogy kijott kétperc alatt és van tartalék csavar.
Nekem ki van építve a levegőellátás. Puffer tartály, nagy átömlő képességű csövek, levegőelőkészítővel, szabályzókkal. Garázsiparban nagyon hasznos szerintem. Csiszoló szerszámok, fúró, turbómaró, légkulcs, lefújó pisztoly, lemosó permetező, festő pisztoly stb De ha kevés a hely, meg nem lenne kihasználva, akkor tényleg egyszerűbb az elektromos.
A legnagyobb probléma ezeknél a levegoellatas.Van névleges többször Nm és kulcs itthon nagyon olcsón,de egy szemelykocsi kereket nem tudom,levenni mert csak egy barkácsáruházas kompresszor van itt,egy komolyabb cucc ötven-hatvanezer.
És az esetek legtilobbsegeben kereket fajok meg port vele évi kétszer kéne.
Az enyém a gyártó szerint 700Nm-es. A produkciója láttán ezt el is hiszem. Ezért is csak lazításra szabad használni.
A cégnél használunk 1500Nm-eseket, amire az is kevés, oda hidraulikus Hytorc kulcsokat használunk. Az már 2-3000 Nm-t is odatol neki ütés nélkül. És mindezt meghúzási nyomatéknak. Igaz ott a csavarméret M72 és felette.
A lényeg, hogy ezt a gagyinak kinéző cuccot 17k-ért adják és megdöbbentem az erején. Sajnos ritkán csalódok pozitív irányban a szerszámok kapcsán, de most sikerült. :-)
Èn hosszú "unszolás" után egy elektromos ütve csavarozót vettem...szerencsére nem szakította el a teló aljában a csavart, ami összefogja az egészet meghúzáskor. "Félelmetes" szerszám, csak remélem, hogy nem kell sokszor használni. Az árát nem írom le, mert Feri megint kikezdi! ;-D Neki biztso van egy ilyen dácia öninditóból csinálva! ;-D
Amibe egy váltás kerülne mindenestől, abból a pénzből két évig elmotorozgatok a GS-sel. Jó ez nekem.
Egy 5 db -os szett (pisztoly, festöcucc, pumpáló, tömlö, ...) is kb 30-40 €.
A levegőmennyiség kevés nem a nyomás.
Van autógáz tartály,tűzoltópalack meg amit lehet nagy fémlomot azt összegyüjti öcsi mert szereti halmozni.
http://technorollshop.hu/kompr...
http://technorollshop.hu/kompr...
Csak az épület hibádzik amibe be kell rakni.
Öcsém is kivétel,aszongya gyorsan szetkapja a motort,hozza a dewalt.
Kézzel is leteptem a második legszűrtarto csavart.Meg jó hogy kijott kétperc alatt és van tartalék csavar.
És az esetek legtilobbsegeben kereket fajok meg port vele évi kétszer kéne.
A cégnél használunk 1500Nm-eseket, amire az is kevés, oda hidraulikus Hytorc kulcsokat használunk. Az már 2-3000 Nm-t is odatol neki ütés nélkül. És mindezt meghúzási nyomatéknak. Igaz ott a csavarméret M72 és felette.
A lényeg, hogy ezt a gagyinak kinéző cuccot 17k-ért adják és megdöbbentem az erején. Sajnos ritkán csalódok pozitív irányban a szerszámok kapcsán, de most sikerült. :-)
De a banditod, meg a tuningolás utáni mérés...ha így hasonlítunk össze, akkor nem leszünk túl hitelesek....