Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

zöldi! Azért ne hasonlíts már össze egy terep motorozást,egy közútival!
Én spóroltam, amikor az olajat vettem. Volt fél literes Mol-os a Tesco-ban 700 Ft. körül, meg VIP CAR Forrest 60 forinttal olcsóbban.
Én az ócsit vettem, Mikir meg a MOL-ost.
Ahogy nézem, kb. 3 év alatt fog elfogyni, tehát spóroltam éves szinten 20 forintot.
Mikir lánca olajosabb, viszont tisztább a felnie, tehát a láncolajban is jobban tapad a Mol-os, de Én tuti nem veszek másikat, ameddig ez el nem fogy.
Nincs eldobó!
Helósztók

ha van kedvetek október 13-ra jó időt mondanak
Lenne egy lazulós gurulás Bicskén a Lidle parkolóban találkoznánk 10 órakor. És innen mennénk el valahová a merre mindenkinek jó.
Akit érdekel itt jelezze : http://www.sportmotor.hu/motor...

Üdv Tasi
Csinalhatsz egyet nekem is.
Bezzeg ha BMW-s topic lenne, akkor menne a szereles.
Tehát csak elkezdődött megint az olajzó vs. Láncspray téma
Egy endurón, terephasználat mellett vajon hogy szolgálna a láncolajozó?
Ebben egyetértünk...legutóbb 1840km-t mentem el mikor látszott a görgő, de a legtöbb ideális körülmények között 3000km volt, két nagyobb túra egymás után...az esőben is ez marad fent legtovább...
Én nem fújom a láncot....Olajazó van és 60-ezer a láncba. Ja most értem haza 300 km megállás nélkül ha esik az eső akkor sem állok meg. Egyébként a Mol-os lánc spray a legjobb mielőtt nem volt én is azt használtam. Én éves szinten ráfújtam 6-7 db sprayt. Nem tudom most mennyi egy spray azt tudom, hogy stihl láncolajom most fogyott ki egy liter 60-ezer km alatt. És hogy ne szennyezem a környezetet biológiailag lebomlót használok rá, kicsit drágább de kibírom azt a 3-ezer huf-ot 60-ezrenként. Tehát lánc háromszoros élettartamot fog elmenni és sokkal olcsóbb az üzemeltetés. Nem azon múlik, hogy megállok és két perc alatt megfújom...
Na, ha dupláját bírja, akkor rendes esőben mondjuk 20-at bír a MOL. Nem rossz.
Van egy haverom, sokat endurozik. Jóféle spréket használ, de mondta, direkt figyelte, egy pocsolyába merítés lekapja a kenőanyagot párszáz méter múlva.
Ha egész nap esőben mész szart sem ér a 100-150 kilométerenkénti fújás

Ha egész nap nem is esik, de félórás záporokat szűk órás esőmentes idő, vagy akár csontszáraz szakasz követ.. elég kiábrándító állandóan a lánccal babrálni..és alig haladni.

Én mindig is szartam a láncra, lehetőségekhez mérten fújtam, aztán annyi. 25-30 ezer között meg csere.
zoldi!

Ha még nem használtál MOL-os anyagot,akkor nem is tudod miről beszélsz! Képzeld ez esőben is legalább a dupláját bírja mint a többi spray!
gyorgy 74!

Meg fogsz lepődni! Mivel általában hosszú túrákra megyek,sokszor kibaszott már az idő velem! De no para! Mindig van nálam a jó kis MOL-os anyagból a dobozban,és mivel általában 100-150km-ként meg szoktunk állni,mindig figyelem a lánc állapotát! Ha kéri akkor pikk-pakk megfújom,és góóóóóóó tovább! Amiről Te beszélsz barátom az a trehány ember-motoros,vagyis az aki szarik rá,hogy esik,vagy nem esik,és nem fújja a láncot rendesen és időben!No én nem tartozok ebbe a kategóriába! Ezt a láncom is mutatja!
aaaa, Te nem tudod, a MOL lancspre meg erosebben tapad esoben. es a felnidet is tiszticcsa.
Ez igen!
Daty is megmondta, hogy ez a frankó.
Te motoroztál már esőben?
Már látom ahogy szétválik a társadalom olajzós és olajzó nélküliekre.

De én csalok mert beszerezem egy ilyet ideiglenesen.

Így vanis meg nincsis.
Én is számolgattam a cseppeket az első 1000 km.-en.
Miután sikerült tökéletesre beállítanom a mennyiséget, már nem számolgatom, csak néha öntelt vigyorral a képemen, vetek egy nagyképű pillantást a láncra, körbe nézek, hogy látja-e még valaki, közben meg sajnálom azokat, akiknek nincs olajzójuk.
ÉÉÉÉÉNNNNN hiteleeeeeeeeesss?
Hát úgy hazudok ahogy csak birok!
Én már párszor megcsodáltam a motorod tisztaságát, még légyszart sem találtam rajta.
Egyszer Én is szeretnék egy ilyen szép motort, azt sem bánnám, hogy "kóbászzsír" piros.
De sajna lusta ember révén, addig lenne ilyen, ameddig kitolnám a kereskedésből.
De minden elismerésem a motorodért, mindig nagyra becsültem azokat, akik így tudnak vigyázni a technikára.
A fenti sorokból adódóan evidens, hogy a láncod is makulátlan.
Az enyém sajnos nem volt az, de amióta olajozom, egészen szalon képes.
piti1!

Alkalomadtán ha meglátsz Baján a téren tudod ahol Matyibácsi is szokott dekkolni a Ducatival,akkor állj meg és nézd meg a 38e km-es láncomat! Csak azért mondom,hogy itt a fórumon a többiek hiteles embertől hallják meg,hogy milyen állapotban van! És teljesen tiszta sehol nem dzsuvás! Tudni kell hogy kell megfújni a spray-vel a láncot! Mellesleg amikor a felnit pucolom az szintén pár perc egy brigéciolos rongyal!
szotyi 1!

Ekkora badarságokat azért ritkán hall az ember!
erik64!

Mivel nem vagyok igénytelen a motoromra,sem a robogómra,sem az autómra,bármelyiket megnézheted barátom akár 10000km után is!
erik64!

Nem 600km,hanem akár 1000km után is megnézheted barátom! Ugyanis amióta a MOL-os spray-t használom pár gombostű fejnyi pöttyön kívül nem találsz semmit a felnimen,se a gumimon! Legfeljebb némi port! Ja....és ráérek kb.5-600-ként megfújni a láncot ami mondjuk maximum kettő perc,és akkor sokat mondtam! Mellesleg már 38e km van a gyárilag felpajszerolt láncomban,de még semmi jele a csere érettségnek! Szóval csak csepegtessétek serényen az olajat,én maradok az eddig bevált jó kis MOL-os spraymnél! Ja....és ne felejtsétek számolgatni percenként a cseppeket!
Én sem szeretnék tolakodni, de több okom is van, amiért váltós 'nagy' motorra váltok. Azt hittem a robogó elég lesz hozzá, de túlságosan is szélvédett (ez csak az egyik szempont, amiért hátrány).
A lényeg, hogy elsősorban az extrém sportolók voltak palettán, de legfőképp a tipikus őrültek.
Már egy ideje, olyan öltözéken (védő ruhán) dolgozom, ami jelentős mértékben csökkenti az esetleges baleset maradandó vagy végzetes kimenetelét. Voltam jó pár boltban beszélgettem szülőkkel akik gyerekei verseny motoroznak és mind nagy érdeklődéssel várják az első darabokat.
Talán téged is érdekel ilyesmi?
Magyar befektetőket érdekelt a dolog. Legfőképp, hogy a szövet áthatolhatatlan.

Persze gépeket csak jövőre tudok venni. És az első próbadarabok csak részegységek lesznek.
Nem szeretnék tolakodó reklámot, de most tényleg érdemes benéznie annak aki akar kabátot...
Jó minőségű kabátaink érkeztek széklet vizelet árban, és igyekszünk ezt továbbitani a vásárlók felé is!
Cordura , jó minőségű protektorokkal már 13900-ért! Szerintem ez vicc...Gyertek, mert most érdemes...