Az elő és a végpárlatokat összegyűjtjük, amit újból kifőzünk.
A végeredmény általában 90 fok körüli vegyes pálinka, amit kandírozott gyümölcs ágyra töltünk, és minimum hat hónapig érlelünk.
Utána emberi fogyasztásra alkalmassá hígítjuk.
A főzés:
Ma a cefre 3/4-ed részét (kb. 75 liter) főztem le, egy vízköpenyes rozsdamentes tornyos főzőben.
Az elő párlat (3 dl.) 92 fokos volt.
5 liter közép párlat jött le 94 fokkal indult, 85 foknál elvettem.
Ezután lejött még bő 1 liter végpárlat, 75 fokos volt, amikor elkezdett tejesedni.
Holnap kifőzöm a maradékot, a várható hozam 12 liter hígított (48") orvosi tisztaságú párlat lesz, amit gyógyszerként kellene törzskönyveztetni.
Szép estét mindenkinek!
A nagy érdeklődésre való tekintettel, leírom, hogy csináltam.
Pálinka jelentés:
A cefre:
Kb. 120 kg. mandarint megpucoltunk, amiből kb. 80-85 kg. lett tisztítás után, amit egy 10-es köracélra hegesztett kiélezett laposvassal (olyan mint a festékkeverő szár) fúrógéppel összedaráltam.
Ezt a mennyiséget fél kg. cukorral, meg langyos vízzel felfuttatott borélesztővel (20 g.) beoltottam, majd hozzátettem 15 liter langyos vízben feloldott, 4,5 kg. cukrot.
Az így előkészített cefrét légmentesen lezártam, a hordó tetején egy borszelep van, amin keresztül távoznak a forrás során keletkező gázok, de nem jut levegő a hordóba.
A cefre 20 fokos helyiségben kb. 3 hét alatt forrt le.
Nagyon köszönöm a meg hivást
Élek vele csak tesék megadi a irányt
Söt viszek egy pár flaskát is a dobozba Jó vevö vagyok kérdezd csak meg Zöldit
Csak a légszüröt nehogy otthon feljetsem A nagy sietembe
A zöldséges az nem az én haverom hanem a haverom haverja.Karácsonykor rajt maradt több részletben kb 2-2,5 mázsa mandarin és narancs.Ez az örült megpucolta szét "csömöszölte" rakott bele cukrot és borélesztőt."Kinézetre"igen jó alapanyag de a puding próbája az evés.Egy Bandit találkozón jó lenne minősiteni utánna pedig megalakitanánk a Bandit vonósnégyest./ugyanis 11 évig én is zenéltem!/
Bár nem pont idevágó téma!Piti!A mandarinról légyszives számolj be ,mert egy haver is kb .120 litrovát szeretne kipörnyeszteni./Karácsonykor rajt maradt a zöldségesen./Barack,alma,törkölyről van tapasztalatunk de narancsot és mandarint csak hallottuk.Üdv!Zolti
Gyere nyugodtan. Azt is megszakértjük, pálinka megvan bőven. Ha minden fajtából csak kóstolunk, akkor is beb.szunk. Most főzöm a mandarint. az sem lesz rossz.
Húúúúúúúú azt Én sem, abból annyi van, hogy sose fogy el, de a bandiból csak egy, és az nagyon a szívemhez nőtt.
Akkor először megszakértjük, utána meg beb.szunk. Örömünkben, vagy bánatunkban, nekem mind1.
mostmár tudja hova kell menjen a NAF
A végeredmény általában 90 fok körüli vegyes pálinka, amit kandírozott gyümölcs ágyra töltünk, és minimum hat hónapig érlelünk.
Utána emberi fogyasztásra alkalmassá hígítjuk.
Ma a cefre 3/4-ed részét (kb. 75 liter) főztem le, egy vízköpenyes rozsdamentes tornyos főzőben.
Az elő párlat (3 dl.) 92 fokos volt.
5 liter közép párlat jött le 94 fokkal indult, 85 foknál elvettem.
Ezután lejött még bő 1 liter végpárlat, 75 fokos volt, amikor elkezdett tejesedni.
Holnap kifőzöm a maradékot, a várható hozam 12 liter hígított (48") orvosi tisztaságú párlat lesz, amit gyógyszerként kellene törzskönyveztetni.
A nagy érdeklődésre való tekintettel, leírom, hogy csináltam.
Pálinka jelentés:
A cefre:
Kb. 120 kg. mandarint megpucoltunk, amiből kb. 80-85 kg. lett tisztítás után, amit egy 10-es köracélra hegesztett kiélezett laposvassal (olyan mint a festékkeverő szár) fúrógéppel összedaráltam.
Ezt a mennyiséget fél kg. cukorral, meg langyos vízzel felfuttatott borélesztővel (20 g.) beoltottam, majd hozzátettem 15 liter langyos vízben feloldott, 4,5 kg. cukrot.
Az így előkészített cefrét légmentesen lezártam, a hordó tetején egy borszelep van, amin keresztül távoznak a forrás során keletkező gázok, de nem jut levegő a hordóba.
A cefre 20 fokos helyiségben kb. 3 hét alatt forrt le.
Élek vele csak tesék megadi a irányt
Söt viszek egy pár flaskát is a dobozba Jó vevö vagyok kérdezd csak meg Zöldit
Csak a légszüröt nehogy otthon feljetsem A nagy sietembe
Pálinkafőzési tanácsok
Ui.: Engem is érdekel..
Szivesen tartom a steklámpát és olyan nehéz mukaközbe jól jön a pálinka ,
Söt ennyébe is cserélhetünk légszüröt
Akkor először megszakértjük, utána meg beb.szunk. Örömünkben, vagy bánatunkban, nekem mind1.