Teljesen igaz! Én hasonlítottam össze GPS-el az órát. Most pontosan nem emlékszem csak egy értékre óra szerinti 150 a GPS szerint csak 133. A sebesség növekedésével a csalás is egyre nagyobb. Az óra szerinti 250 közelebb van a 200-hoz az tuti.
Nem akarok csalódást okozni, de ez még mindig csak elméleti érték. A gumi átmérő csak akkor annyi, ha vadiúj, és ugye be is lapul valamennyit, azaz még kisebb, plusz a csúszik is egy kicsit (slip) menet közben. Továbbá a fordulatszámmérő se pontos, az is siet kb. 5-6%-ot, legalábbis az enyém biztosan. Szóval lehet számolgatni, találgatni, de legjobb, ha az ember visz egy GPS-t és megméri. Az már egész pontos, és akár meg is jegyzi a legnagyobb sebességet (már amelyik), nem is kell rá figyelni. Én nyél gázon a GSX-szel 214-nél nem tudtam többet menni. Talán ment volna még, ha leveszem a dobozt hátulról, az sokat fog ekkora sebességnél. Na meg azóta beállítottam a gázbowdent, kb. 1 centi lógása volt, azaz lehet, hogy a nyélgáz csak a gázkaron volt meg, a pillangószelepeknél nem, de ebben nem vagyok biztos.
6500-nál egészen pontosan 196,2-t megy . 220-nál 7300 a fordulat.
Van erre egy jó kis számoló progi, én is mostanában találtam az egyik fórumon a linket. gearing commander
Ekkora tempónál már jobb az utat figyelni, mint a műszer pontos leolvasásával foglalkozni. 220-nál már gyorsan változnak az események
Hát nem verseny lesz, csak ösznépi boldogság, meg mindenki halat főz és lesz tüzijáték meg teke, zene, jó hangulat, meg mesztelen tűzugrás mert a nagy Római császárok is megmondták; hogy " cirkusz kell a népnek" (addig sem gondolkodik.
A strandon nem voltunk, mert egy wellness szállodában voltunk, ahol volt bent 2 medence.
Tudod ez most igazi kényeztetős hét volt!
Csak beqkkantottunk kintről, de elég jól nézett ki, és nem tűnt szocreálnak.
akkor minden rendben
Berekfürdő,nagyon sok élményem van onnan,nagyanyámnak ott volt nyaralója sok-sok nyarat ott töltöttem,gondolom már nem az a szocreál kinézetü a fürdő? (strandkorlát piros és kék minden )
A rendőri mérés?
a gps amit eredetileg kamionos sebességre terveztek?
Akkor akinek 210 mutat az óra az sem megy többet mint én.