Nekem a felhajtott plexi nem túl nagy probléma, mivel szemüveges vagyok, bogarak ellen védve van a szemem. (hűvösebb időben viszont szopacs, mivel hiába páramentes a plexim, de szemüvegen alig látok ki).
Hát igen a szélzaj + nyakterhelés hosszabb úton elég kellemetlen lehet, de legalább visszatartó ereje lenne, hogy ne menjek sokkal gyorsabban a megengedettnél.
Arai is, Shoei is csinál ilyen plexis-sildes cuccot, azok állítólag elég jók...viszont ezeknek az árából simán lehet venni egy-egy jó krossz meg utcai bukót is és akkor mindenhova megvan a tuti, nem kell egy öszvérrel szopni...
Érdekes sisakok ezek, nem tudom mennyire jó megoldás, a nagyobb márkáknál nem nagyon láttam őket.
Plusz erről a fajtáról olvastam azt, hogy megvan benne a cross és a szkafander sisak rossz tulajdonsága is : nagy sebességnél letépi a fejedet a szél és nyáron ugyanolyan meleg, mint egy sima zárt bukó.
Szerintem a Duke hoz jó lehet akár a zárt, akár a krosszsisak (de ez persze megintcsak ízlés kérdése).
Én amúgy krosszbukó párti vagyok utcán is, engem zavar a zárt sisakban hogy alig hallok valamit meg hogy kis tempónál nem szellőzik rendesen csak ha felhajtom a plexit, de akkor meg belemegy minden szutyok a pofámba/szemembe...tény hogy nagy sebességnél kényelmetlenebb mert le akarja szedni a fejedet a szél a sild miatt (de legalább erősödik az ember nyaka) meg az is hogy olyankor elég zajos is (arra meg egyszerű és olcsó megoldás a füldugó)...szemüveg nem akkora gond, a legtöbb krosszszemcsibe beleférnek (nyilván fajtája válogatja hogy melyik mennyire), de a profibb cégeknek léteznek direkt szemüvegesek részére gyártott, nagyobb méretű kerettel...
Kétségtelenül van ilyen vonulata is a dolognak, bár itt a forma nem (az tetszik úgy ahogy van - pont ezért nem kellett az a tank amit a hosszúnyakú kolléga ajánlgatott), csak a szín változna.
Ha azt kérdezed, hogy a jelenlegi sisakom helyett milyet vennék ami crosszos, sm-es is meg zárt is akkor az valami ilyesmin lenne!
Most nem a márka a lényeg, hanem a kinézet és a stílus!
Sziasztok, lenne egy kis dilemmám.
Majd venni akarok egy komolyabb sisakot (elég szimpatikusak a karbon sisakok), de nem tudom, hogy zárt vagy cross sisakot.
Az OK, hogy ha valaki versenyzik és ugratgat sm-el, akkor jó, ha cross sityak van rajta. De egy átlag motorosnak(supermotosnak), aki utcán többet megy és néha pályára téved nem hasznosabb a zárt sisak? (sőt igazi sm pálya nem is tudom, hogy van-e Mo-n és ha igen merre, mert a gokartpályák nem nagyon vannak terepes résszel fűszerezve)
Ráadásul a cross sisakokról több rosszat hallottam (aerodinamikailag 0, zajos, mindenféle bogár és kisebb repülő állat bele tud menni + én szemüveges vagyok és nem tudom, hogy férne el a cross szemüveg alatt a sima...) , de az sm-seken mégis ez van és talán stílusban is jobban illik hozzá.
Érdekes dolog ez, mivel egy duke-hoz már sokkal inkább illik a zárt sisak.
Szóval várom a pro és kontra érveket.
THX
Nyalni én? Pfff ááá Nemtudom mikor lesz a GoGo, de szerintem nem kéne addig várni, mehetnénk előbb is mondjuk most vasárnap én rá is érek, meg hát emlegették már itt a fórumon a mostani vasárnapot! Remélem lesz belőle valami és az idő is kedvezhetne nekünk!
Na azért ennyire nem kell nyalni, mingyá lefordulok a székről.
Majd talán 2 év múlva, ha összejön rá a zsé, akkor nekem is lesz egy jó SM gépem és majd jól meg is szokom, majd akkor meglátjuk mit tudok. Gyakornokként elég kevés a fizum, de majd jövőre, ha már meglesz a josgi és felvesznek élesbe, akkor majd összejön pikk-pakk a lé a gépre remélem.
Amúgy szeretnék jönni a GOGO-ra, ha lehet, majd ott megint kergetőcskézhetünk.
Luki!
Köszi a meghívást, sajnos, nem foguk tudni menni a GoGo ra
15:00 kor végzek a melóhelyen és kb a végére érnék oda....
Szabadságot megpróbáltam kivenni, de sajnos már 2 en szabin vannak közülünk azon a napon, és előtte is. Megpróbáltam elcserélni velük, de sajna mind2en elutaznak.
Hát igen a szélzaj + nyakterhelés hosszabb úton elég kellemetlen lehet, de legalább visszatartó ereje lenne, hogy ne menjek sokkal gyorsabban a megengedettnél.